Şase personalităţi aşezate în galeria Cetățenilor de onoare ai județului Bistrița-Năsăud. Președintele Moldovan: Acest titlu reprezintă o parte din inima bistrițenilor oferită ambasadorilor județului nostru!

În aşteptarea sărbătorii Crăciunului, oficialităţi judeţene şi naţionale, oameni de cultură, sportivi de renume şi-au dat întâlnire la Hotel Metropolis, la şedinţa festivă de acordare a titlurilor de Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud şi a Diplomelor de excelență. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnul Național al României.

„Ne apropiem de una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății, nașterea Domnului Nostru Iisus Hristos și mă bucur că împreună avem ocazia să ne bucurăm de pace în România și în lume, și de un an care se încheie cu multe realizări  pentru județul nostru. De curând Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a premiat 217 elevi olimpici și 157 de profesori care i-au pregătit, precum și 10 elevi eminenți care s-au clasat pe primele trei locuri la Examenul de Evaluare Națională și la cel de Bacalaureat.   Sunt preocupat alături de colegii mei să punem în valoare lucrurile bune și oamenii valoroși din județul nostru. Din acest motiv am inițiat premierea celor mai buni elevi și sportivi și tot din acest motiv am inițiat acordarea titlurilor de ”Cetățean de onoare” unor personalități care prin cariera lor au făcut diferența. E de datoria noastră, a celor care iubim România și pe români, să promovăm lucrurile care ne unesc, oamenii care ne inspiră și astfel să dăm tinerilor speranța că și în România pot avea un viitor frumos”, a transmis preşedintele Emil Radu Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că este onorat să fie  gazda unui număr impresionant de oameni de valoare ai județului Bistrița-Năsăud. „Încă de când am ajuns la Consiliul Județean simțeam că avem foarte mulți oameni valoroși care merită recunoscuți: sportivi, artiști, manageri de succes, profesori renumiți, medici, antreprenori și alți oameni care prin cariera avută au adus cinste județului și oamenilor din Bistrița-Năsăud! Acest titlu este un simbol și nu aduce posesorului beneficii materiale și chiar din acest lucru, putem spune că valoarea sa este una neprețuită! Acest titlu reprezintă o parte din inima și sufletul bistrițenilor oferit ambasadorilor județului nostru și ai oamenilor de omenie de aici!

O spun de fiecare dată la evenimentele speciale: ”Vă mulțumesc tuturor pentru binele care l-ați adus lumii, de aici, din cel mai frumos loc de pe pământ, județul Bistrița-Năsăud”!”, a mai spus preşedintele Moldovan.

Mitropolitul Andrei a binecuvântat asistenţa, menţionând că Naşterea Domnului Iisus Hristos este o sărbătoare a darurilor, oar preşedintele Moldovan dăruieşte prin acordarea acestor distincţii. Viceprimarul Cristian Niculae a precizat că este o zi a recunoaşterii valorii şi excelenţei, a performanţei, aceste titluri fiind „nepreţuite”.

Primul titlu  de Cetăţean de onoare i-a fost conferit scriitorului, istoricului și criticului literar Niculae Gheran,  recunoscut și pentru realizarea de-a lungul a patru decenii, a ediției critice a operei lui Liviu Rebreanu, în 24 de volume, demers unic în peisajul editorial românesc, ediție răsplătită cu numeroase premii de către Uniunea Scriitorilor din România și Academia Română. Laudatio i-a aparţinut criticului literar Andrei Moldovan, președintele Societății Scriitorilor din județul Bistrița-Năsăud.

Profesorul universitar doctor Mircea Gelu Buta a fost al doilea distins al galei. Cu o lungă activitate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, domnul Mircea-Gelu Buta și-a început cariera profesională ca medic pediatru în anul 1980, urmând mai apoi să devină Șeful Secției de Pediatrie,  începând cu anul 1995 și ulterior Director general, respectiv Manager al Spitalului Județean de Urgență Bistrița (2006 – 2017). Despre activitatea sa medicală şi didactică a vorbit dr. Radu Lezeu, în timp ce Mitropolitul Andrei a subliniat întrepătrunderea dintre medicină şi spiritualitate.  

Cel de al treilea titlu i-a fost conferit caporalului clasa a III-a Ioan Suciu, năsăudeanul care a participat la 5 misiuni internaționale sub egidă ONU și NATO, în patru teatre de operații -  Angola, Kosovo, Afganistan și Irak. Merituoasa carieră sportivă, concretizată în participarea la peste 100 de concursuri naționale și peste 25 de concursuri internaționale, i-a adus un palmares impresionat, atât pe plan național, cât și internațional, obținând: 74 medalii de aur, 36 medalii de argint și 17 medalii de bronz. Despre cariera sa militară şi implicarea în comunitate a vorbit col. Ioan –Marian Cristurean – locţiitorul comandantului Unităţii Militare 01331. Cap. Suciu a mulţumit în mesajul săi tuturor camarazilor, comandanţilor, dar şi familiei sale.

Ioan Scurtu, managerul Dimex 2000 Company SRL Rebrişoara, a fost cel de al patrulea bistriţean căruia i-a fost înmânat acest tilu onorific, despre  implicarea sa activă în comunitatea din care face parte, în diverse domenii, și susţinerea mediului de afaceri local, fiind membru al organizaţiei Uniunea Generală a Industriaşilor din România – UGIR 1903, vorvind Vasile Bar, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud.

Dan Rareş Fortuneanu, antrenor al echipei masculine de handbal a României, a fost cel de-al cincilea distins al evenimentului, Laudatio fiind susţinut de Horaţiu Paşca, antrenor principal la CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud. Dan Rareș Fortuneanu a urmat cursurile școlii generale și liceale în Bistrița. În timpul facultății a activat ca jucător la CSM Știința Bacău, apoi s-a transferat la CS Dinamo București unde a devenit vicecampion național și a jucat în semifinalele cupei EHF. În perioada 2004- 2013 a activat la CS Saint Raphael VHB, perioadă în care a avut peste 80 de selecționări și la echipa națională a României. Rareş Fortuneanu a spus în mesajul său că  şi astăzi copiii au nevoie de modele pentru a iubi sportul.  

Nu în cele din urmă, a fost distins cu titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Raul Ionuţ Gălan (n. 9 iunie 1994), absolvent de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, în 2013. Raul-Ionuț Gălan a urmat cursurile universitare la New York University din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite dobândind licența în cercetări sociale și politici publice (2017).

După absolvirea facultății, Raul-Ionuț Gălan și-a continuat activitatea ca cercetător asistent în sociologie, timp de un an, la facultatea pe care a absolvit-o. Ulterior, acesta a fost cercetător asistent la University Ann Arbor Michigan, Statele Unite ale Americii, unde, începând cu data de 01 septembrie 2019, a devenit asistent universitar la Departamentul de Sociologie: Statistică și analiză de date. Despre Tânărul bistriţean a vorbit profesorul Attila Antal - director adjunct al Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Bistrița.

Ulterior au fost acordate cinci Diplome de merit pentru asistenţi maternali:

1.Maria Bozbici -Rebrișoara

2.Voichița Păcurar - Bistrița

3.Dumitra Pop - Comlod, comuna Milaș

4.Familiei Ioan și Mariana Saveta Suciu - Bistrița

5.Maria Vartolomei - Rebrișoara 

Diplome de onoare

1.Ana Luiza Bindea - pentru obținerea medaliei de aur la Campionatul European de Taekwondo - categoria copii feminin

2. Georgiana Ştefania Chirlejan pentru obținerea locului II la Campionatul European de Karate Kyokushin - categoria seniori

3. Cristiana Teodora Chirlejan - pentru obținerea locului III la Campionatul European de Karate Kyokushin - categoria seniori

4. Denisa Dolha - pentru obținerea locul I la Campionatul European de Karate Kyokushin

5. Luca Flaviu Moldovan - pentru obținerea locului I la Campionatul European de Karate Kyokushin - categoria tineret

6. Dragoș Sângeorzan - pentru obținerea titlului de campion european la Karate Kyokushin

7. Bogdan Berende - pentru obținerea medaliei de aur la Campionatul European de Atelaje trase de câini nordici

8. Atilla Kiss - pentru obținerea medaliei de argint la Campionatul European de Atelaje trase de câini nordici

 9.Nicolae Bălan - pentru medaliile obținute la Campionatele Naționale de maraton și pentru munca în beneficiul comunității

10.Darius Hăngănuț - pentru câștigarea titlului de campion european de juniori la Campionatele Europene de Triatlon de Iarnă

11.Traian Musteață - pentru obținerea a două medalii de bronz la Campionatul Național de atletism

12. Daniel Rus pentru obținerea titlului de vicecampion național la atletism - proba de 3000 metri juniori 1

13.Sebastian Tomoioagă pentru obținerea a două medalii de bronz la Campionatul Național de atletism - categoria juniori 2

14.Daniela Borzei pentru obținerea locului I la Campionatul Național de box - categoria seniori

15. Cristina Cosma - pentru obținerea locului I la Campionatul Național de box - categoria seniori

16.Sebastian Lutaniuc - pentru obținerea locului II la Campionatul European de Muay Thai

17.Bogdan Suru - pentru obținerea locului I la Campionatul Mondial de Muay Thai

18.Matei Moisil - pentru câștigarea Campionatului Național de seniori la Downhill

19.Paul Anton -  pentru selecționarea în echipa națională de fotbal a României

20.Darius Dobraniș - pentru obținerea medaliei de bronz la Campionatele Europene de Go echipe juniori

21.Denis Dobraniș - pentru obținerea medaliei de bronz la Campionatele Europene de Go echipe juniori

22.Nicolae Negrea - pentru obținerea locului VI la Campionatul European de haltere - categoria tineret

23.Florin Vizitiu - pentru obținerea locului  V la Campionatul European de haltere - categoria seniori

24.Mariana Costa - pentru participarea cu echipa națională a Braziliei la Campionatul Mondial de handbal feminin

25. Valentina Ardean Elisei - pentru obținerea locului IV cu echipa națională a României la Campionatul European de handbal feminin – Franța

26. Andra Moroianu - pentru obținerea titlului de cea mai bună extremă dreapta la Campionatul European de handbal feminin pentru tineret

27.Ljubica Nenezić - pentru participarea cu echipa națională a Muntenegrului la Campionatul Mondial de handbal feminin

28. Laura Ioana Pristăviță - pentru participarea cu echipa națională a României la Campionatul Mondial de handbal feminin

29. Cătălin Alexandru Rațiu - pentru participarea cu echipa națională a României la Campionatul Mondial de handbal feminin

30.Daniela Constantina Rațiu pentru obținerea locului IV cu echipa națională a României la Campionatul European de handbal feminin – Franța

31. Ruxandra Brehar - pentru obținerea locului  III la Campionatele Naționale de înot pentru tineret

32.Lorena Otvos - pentru câștigarea titlului de dublă vicecampioană națională și dublă campioană regională la înot – categoria copii 10-11 ani

33. Sorin Pop - pentru obținerea locului I clasa gold 1000 la Campionatul Național de motociclism viteză

34.Andreea Clapa - pentru câștigarea titlului de vicecampioană națională la tenis de masă – dublu senioare

35. Ana Diana Petri și Ioan Cristian Pop - pentru obținerea locului I la Campionatul Național de dans sportiv clasa a tineret standard (16-18 ani)

36. Diana Mădălina Rafa și Darius Vlad Turlaș  - pentru obținerea locului I la Campionatul Național de dans sportiv categoria 14-15 ani clasa B standard

37. Echipei formată din Cristian Craveț și Cristian Micu pentru câștigarea titlului de Campion Național la off road

38. Vasile Jimboreanu - pentru contribuția adusă istoriei sportului bistrițean prin realizarea unui fond documentar de excepție

 

Cluburi  și  echipe

39. Clubulului Sportiv Ilyo Taekwondo WTF - în semn de apreciere pentru cel mai bun club participant la cupa tornado și contribuția adusă la promovarea județului Bistrița-Năsăud

40. Clubulului Profesional Fight Gym Bistrița - în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute la K1, organizarea excepțională a galelor mix combat și contribuția adusă la promovarea județului Bistrița-Năsăud.

41. Clubului Grand Slam Tennis Club Bistrița - în semn de apreciere pentru organizarea cu profesionalism a turneului de tenis junior Fed Cup și contribuția adusă la promovarea județului Bistrița-Năsăud

42. Asociației Club Sportiv Transilvania Bistrița - în semn de apreciere pentru câștigarea locului III la turneul final al Cupei Speranțelor și contribuția adusă la promovarea județului Bistrița-Năsăud

43. Echipei RAAL SRL Bistrița - în semn de apreciere pentru obținerea locului III la Cupa României la minifotbal și contribuția adusă la promovarea județului Bistrița-Năsăud

44. Echipei de gimnastică artistică masculină - juniori a Clubului Sportiv Municipal Bistrița - în semn de apreciere pentru obținerea titlului de campioană națională de gimnastică masculină juniori și contribuția adusă la promovarea județului Bistrița-Năsăud

45. Asociației Tășuleasa Social - în semn de apreciere pentru organizarea exemplară a maratonului Via Maria Theresia, un concurs care promovează practicarea sportului pe munte, respectul pentru natură și imaginea județului Bistrița-Năsăud

46. Clubului Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud - în semn de apreciere pentru calificarea echipei de handbal feminin în Cupa EHF și obținerea medaliei de bronz în Liga Florilor

47. Clubului Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud - în semn de apreciere pentru înființarea primului club sportiv de atelaje canine din românia și obținerea de rezultate remarcabile la nivel european și mondial

48. Asociației Club Sportiv  Heniu Prundu Bârgăului - în semn de apreciere  pentru clasarea pe locul III în Liga I de fotbal feminin și contribuția adusă la promovarea județului Bistrița-Năsăud

***

De asemenea, au fost alocate Diplome de excelenţă şi premii sportivilor din Bistriţa-Năsăud care au obţinut rezultate deosebite la competiţii sportive internaţionale, pentru sporturile olimpice, în anul 2019, precum şi antrenorilor care i-au pregătit pe aceştia.

  1. Oana Adela Strună (tenis de masă) - locul III cu echipa la Campionatul European de Juniori II – Ostrova, Cehia. b
  2. Tania Maria Plăian - locul III simplu la Campionatul European de Tineret – Gondomar, Portugalia
  3. Ioana Maria Sîngeorzan - două locuri III cu echipa și dublu mixt la Campionatul European de Juniori II – Ostrova, Cehia. 
  4. Marian Marcel Filipaş - antrenor al sportivelor Oana Adela Strună, Tania-Maria Plaian și Ioana Sîngeorzan de la Clubul Sportiv Municipal Bistrița,  pentru activitatea sportivă desfășurată cu profesionalism în asigurarea excelenței la nivelul sportului bistrițean. 
  5. Liana Ionela Misteaţă - locul II la Campionatul European de Juniori la categoria 55 kg. – Oropesa, Spania 
  6. Marius Muti – antrenor al sportivei Liana Ionela Musteață de la Clubul Sportiv Ilyo Bistrița, pentru activitatea sportivă desfășurată cu profesionalism în asigurarea excelenței la nivelul sportului bistrițean

 

Diplome de excelenţă

  1. Zoqbi de Paula Darly - pentru rezultate deosebite la Campionatul Mondial de handbal feminin cu echipa națională a Spaniei
  1. Părintele protopop Doru Zinveliu – pentru o activitate exemplară, de 40 de ani, în slujba comunității și împlinirea a 70 de ani trăiți cu credință și smerenie

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5