Scandal în judoul românesc. Un elev al antrenorului bistriţean Vasile Bodea este defavorizat de FRJ, for care îl sprijină pe băiatul lui Cosmin Guşă

Vasile Bodea este antrenor de judo de 40 de ani. Deţinător al centurii negre cu patru dani, Bodea este unul dintre puţinii antrenori din sportul de pe tatami care a „inventat” şi formatat campioni naţionali, europeni sau mondiali. El însuşi este campion mondial la categoria veterani şi unul din cei mai vechi tennicieni ai acestui sport tradiţional japonez De altfel, Vasile Bodea este preşedinte şi membru fondator al unei asociaţii de judo şi arte marţiale şi unul din primii antrenori cu patalama din judeţul Bistriţa-Năsăud.

La această oră, Vasile Bodea acuză Federaţia Română de Judo de faptul că îl favorizează din toate punctele de vedere pe fiul lui Cosmin Guşă (n.red. – preşedintele FRJ şi patron Realitatea TV) Andrei, în defavoarea elevului său Teodor Băldean. Băldean are 20 de ani, este campion național en-titre seniori și U21 la categoria 81 kg, la care concurează și Andrei Gușă. În finala competiției interne, disputată în martie 2017 la Severin, Băldean l-a învins chiar pe băiatul președintelui FRJ. La fel s-a întâmplat și în finala Balcaniadei 2017.

Aflat la un concurs la Drobeta Turnu Severin, Vasile Bodea ne-a spus următoarele: „ Nu am priceput, nu am înţeles niciodată care a fost mobilul că la Mondialul U21 de la Zagreb, din octombrie, l-au trimis pe Gușă, nu pe Băldean. Și s-a mai întâmplat la fel și la alte turnee ori la niște stagii în Japonia, în detrimentul sportivului meu, care are trei clase peste Andrei. Dacă-i trezim pe amândoi la patru dimineața și-i punem pe tatami, Băldean îl bate măr! N-am discutat niciodată cu domnul Gușă pe tema asta, fiindcă nu vine prin țară la naționale, dar mie, ca președinte, mi-ar fi fost rușine să-mi trimit fiul la Mondiale când știu că n-are nicio șansă. Nu m-aș fi pretat la chestia asta, cunoscând că, în țară, la ora competiției există sportivi dovedit mai buni. Nu spun că Gușă e rău, dar nu e primul din România!".

Vasile Bodea a mai precizat că şi-a pus mari speranţe în venirea lui Cosmin Guşă la şefia FRJ, dar că acesta nu i-a confirmat încrederea şi, mai mult, se foloseşte de poziţia pe care o ocupă pentru a-şi sprijini propriul copil: „ Sigur că nu o face pe faţă, dar că toată lumea ştie ce vrea Csmin Guşă, adică şi Florin Bercean, cel care  s-a ocupat probabil de selecție, dar nu mi-a dat nicio explicație legat de Băldean. Pur și simplu, a dus la competiții băieți mult mai slabi decât cei care ar fi meritat. Pentru că mai sunt cazuri în afara lui Băldean! Dar Bercean, de când a ajuns vicepreședinte executiv, se uită de sus la tot ce înseamnă tehnician în judo. A intrat cu mulți în conflicte", susţine Vasile Bodea.

Ce spune Andrei Guşă

Andrei Gușă se apără însă în fața acuzelor: "Suntem rivali vechi, eu și Băldean. La juniori ne-am împărțit mereu victoriile. Îl respect ca oponent. Eu am avut însă un 2017 mai greu, pentru că am venit după o operație la umăr. Din câte știu, Băldean n-a fost luat la Mondiale din cauza unor probleme disciplinare. Pentru mine, judoul e un sport de suflet. Eu urmez și facultatea la Rotterdam, acolo încerc să țin pasul cu pregătirea, dar nu e simplu", a spus Andrei Guţă pentru gsp.ro

De asemenea,  președintele Cozmin Gușă oferă și alte detalii: "Andrei își achită din fonduri proprii toate deplasările și cazările la competițiile internaționale. În dreptul meu există zero lei pe statele de plată ale anului 2017. Iar delegațiile pentru diferite competiții le propun antrenorii. Detalii despre Andrei și Băldean vă poate oferi însă vicepreședintele Florin Bercean, care se ocupă de partea sportivă". Bercean a fost însă imposibil de contactat pentru explicații.

Implicarea lui Bercean în această poveste ar fi însă și de altă natură. Mărturisește o sursă a Gazetei: "Bercean este omul care i-a cultivat în timp și pe Doandeș, și pe Sapta, care au devalizat federația. Încearcă de această dată să se pună bine și cu Gușă, căruia i-ar fi spus că face tot ce depinde de el ca să-l ducă pe Andrei la Olimpiada de la Tokyo!". 

 

Întreaga poveste o veţi putea citi zilele următoare, atunci când Vasile Bodea se întoarce de la concursul din Drobeta Turnu Severin.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5