Şcoala de Arte Bistriţa, într-un spectacol artistic de ţinută

Cunoscută în lumea artistică din judeţ pentru formarea şi instruirea de tinere talente în diferite genuri artistice, Şcoala de Arte Bistriţa şi-a sprezentat „Spectacolul artistic” cu ocazia încheierii semestrului I al anului şcolar 2017-2018, la Centrul Cultural Dacia, în Sala „Valeria Peter Predescu”, în prezenţa a numeroşi spectatori, părinţi, fraţi, surori, bunici, rude, prieteni ai cursanţilor şi colegi din sistemul de învăţământ, mass-media etc.
Deosebitul şi sensibilul eveniment s-a derulat sub sigla Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi a Centrului Judeţean pentru Cultură, instituţii care patronează această oază de formare de talente şi de a descoperi valori şi a le lansa în lumea muzicii, dansului, actoriei, Şcoala de Arte Bistriţa fiind una din cele mai vechi instituţii în acest domeniu.
În deschiderea activităţii, prof. Rozalia Fucă-Tomescu, şef Serviciu la CJC şi directoarea Şcolii de Arte Bistriţa, a făcut o pertinentă şi motivantă prezentare a şcolii, privind rolul şi importanţa acesteia în formarea, perfecţionarea şi lansarea, ca profesionişti sau instructori, a numeroşi elevi care au reprezentat, cu cinste şi onoare, judeţul nostru, câştigând numeroase trofee la concursurile organizate pe diferite genuri muzicale.
A punctat faptul că este cel de-al treilea director al şcolii, primul fiind prof. dr. Dorel Cosma, care a înfiinţat-o şi că se mândreşte cu rezultatele pe care le-a obţinut cu elevii de-a lungul vremii şi de valorosul colectiv de profesori instructori, Şcoala de Arte funcţionând multă vreme în locaţia Casa Argintarului de pe str. Dornei din Bistriţa, mulţi absolvenţi continuându-şi studiile la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” sau la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
În spectacolul de înaltă ţinută artistică susţinut de elevii Şcolii de Arte Bistriţa, de la clasele de canto, orgă, pian, clarinet, saxofon, acordeon, chitară, balet, vioară, dans modern şi actorie, cursanţii au dat dovadă de certe şi profesionale cunoştinţe în domeniul artistic, impresionând asistenţa prin calitatea şi acurateţea interpretărilor vocale şi la diferite instrumente muzicale, pentru care au primit aplauzele la scenă deschisă.
Merită să subliniem evoluţiile deosebite şi de o interpretare aparte, cu sensibilitate şi multiple trăiri, de mici artişti, printre care a elevului Bradea Mario Leonardo, la acordeon, elev în clasa a VI-a la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa, unde studiază şi instrumentul clarinet cu prof. Codruţ Cioarec Bistriţeanul, iar la clasa acordeon este instruit de prof. Elena Dimitriu, piesa de teatru „Amicii”, după I.L Caragiale, cu evoluţia actorilor amatori instruiţi de prof. Eugenia Rusu, grupul de muzică uşoară „Casa Argintarului”, solistele de muzică populară şi ansamblurile de balet, dans modern şi soliştii de la orgă, instruiţi de prof. Viorel Simionca.
În final, s-au adus mulţumiri pentru sprijinul acordat Şcolii de Arte preşedintelui CJ B-N – Emil Radu Moldovan, vicepreşedintelui CJ – prof. Vasile Puica şi directorului CJC – prof. dr. Gavril Ţărmure.
O zi cu delectarea sufletului şi speranţa că valorile se descoperă şi se perpetuează în timp.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5