Scriitorul Ioan Pintea, prezent la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi. Printre invitaţi: David Lodge, Herta Müller, Norman Manea, Mircea Cărtărescu, Nicolae Manolescu

Capitala Moldovei a găzduit Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi la care au luat parte personalităţi marcante ale culturii internaţionale. David Lodge (unul dintre cei mai iubiţi prozatori ai lumii), Herta Müller (laureată a Premiului Nobel), Mircea Cărtărescu, Norman Manea (creditaţi anual cu mari şanse la Nobel), Mărin Mălaicu Hondrari (scriitor din Sângeorz-Băi, bine cotat de critica de specialitate), Nicolae Manolescu (preşedinte USR) sunt doar câteva dintre numele care au onorat această ediţie.
La invitaţia managerului Filip Dan Lungu, judeţul nostru a participat la acest târg prin directorul Bibliotecii Judeţene, scriitorul Ioan Pintea. „Mă bucură prezenţa la acest festival internaţional de la care avem multe lucruri de învăţat, pentru evenimentele următoare care se vor derula în judeţul nostru. Dintre numeroasele întâlniri pe care le-am avut cu personalităţile prezente la Iaşi merită amintit faptul că scriitorul Norman Manea a acceptat invitaţia noastră de a fi prezent la Bistriţa într-un eveniment de care, cu siguranţă, se vor bucura toţi iubitorii de cultură”, ne-a declarat scriitorul Ioan Pintea.
Timp de cinci zile, la Iaşi, s-au derulat o serie de conferinţe şi au avut loc lansări de carte în prezenţa invitaţilor din 18 ţări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5