Scrisoare către Prefectură şi Consiliul Judeţean, privind situaţia gunoaielor de pe malurile râurilor: Este scăpată de sub control la nivelul judeţului

In atentia d-lui Prefect al jud. BN . STELIAN DOLHA.
In atentia d-lui Presedinte CJ . BN . EMIL RADU MOLDOVAN.

Stimati domni !

Va facem cunoscuta din nou starea jalnica in care se afla jud. BN privind starea mediului fiind ingrijorati de faptul ca aceasta stare perpetua este scapata de sub control la nivelul judetului si a intregii tari. De ani buni cerem tuturor Prefectilor care din 2007 au fost la carma judetului precum si Presedintilor de CJ acelasi lucru. Interventii hotatate si aplicarea legislatiei in domeniul privind starea Mediului foarte compromis in judetul nostru. Exista aceste inregistrari insa pana in prezent nu s-a miscat nimic , ba chiar s-a pasat continuu aceste probleme grave si sumele necesare pentru eradicarea acestor situatii nu au fost acordate la timp. Mereu edilii si Administratia judetului au gasit alte prioritati fara sa isi dea seama ca turism adevarat si sanatate buna nu o poti avea printre gunoaiele care ne-au napadit viata.
Toti specialistii de Mediu, medicii ne atrag atentia ca viitoarele PANDEMII care se vor napusti pe aceasta Planeta se dezvolta bine intre gunoaiele abandonate de oameni.
Noi activistii de Mediu am cerut in nenumarate randuri o serie de masuri , am venit la d-vs inregistrand zeci de petitii, am adus poze si dovezi privind calitatea proasta a Mediului din BN , am pus osul efectiv si am devenit
voluntari si pe cheltuiala si timpul nostru am organizat si participat efectiv in multe campanii de strangere a gunoaielor de pe ape si din paduri si lunci. Suntem dezamagiti, deja neputinciosi ca o mana de oameni sa se adune in fiecare an pentru a face curatenie dupa alti inconstienti care nu au chef sa respecte legea.
Va cerem din nou sa ne ascultati si va rugam ca atare sa organizati cat mai rapid posibil o intalnire cu toti edilii de comune din BN. Va reamintim ca in perioada 15. martie-15 aprilie se declanseaza LUNA CURATENIEI pe intreg teritoriul national. In acest scop noi cei din SOC. Civila vrem sa va fim alaturi si cu marea noastra experienta privind subiectul Mediului vrem sa transmitem primarilor ce masuri trebuie luate .In acest scop cerem sa organizati la Palatul Culturii sau in oricare sala mare unde distantarea poate fi facuta corespunzator , o intalnire de lucru cu factorii de raspundere din institutiile Garda de Mediu , SGA, APM, Politie, Jandarmerie si absolut toti Primarii. Prezenta trebuie sa fie obligatorie si administratiile sa aiba mintea si urechile deschise informatiilor pe care noi le avem.
Atragem atentia d-lui Prefect, si d-lui Presedinte CJ ca domniile voastre au obligatia postului cu greutate de a nu mai intarzia deloc si de a lua masuri ferme, chiar greu de suportat de cei certati cu legea si cu bunul simt iar marea majoritate a cetatenilor constiinciosi si disciplinati trebuie sa traiasca intr-un mediu sanatos. Tot ce este langa noi, animale de casa, salbatice, toate vietuitoarele sanatatea noastra si a urmasilor nostri este in mare pericol. Asteptam raspunsul cat mai repede posibil daca va doriti si d-vs acelasi lucru. Adica sa ne facem datoria impreuna.

Tetcu Cristian - ONG. Kilometrul Albastru, GALL RURALIS
Balan Marius- membru ONG. Bistrita Civica.

Comentarii

07/03/21 15:01
Fâs! Pas! Noi r...

1. Anii trecuți primarii făceau asociații care promiteau râuri curate, patrule. Fâs!
2. Tot în anii trecuți veneau foarte des primarii din țările europene avansate la Bistrița ca să le spună primarilor noștri cum se întrețin râurile curate. Fâs!
3. Școlile bistrițene au primit clase de protecția mediului, cum că absolvenții acestora vor fi angajați prin structurile primăriilor și agențiilor de mediu din județ. Fâs!
4. Elevii școlilor sunt scoși periodic în campanii de ecologizare și puși să curețe ei înșiși malurile râurilor împuțite de alții. Fâs!
5. În lipsa instituțiilor funcționale, primarul din Sângeorz, popa din Nepos, domnii Marius Bălan și Cristian Țetcu fac acțiuni pe cont propriu în județ. Pas!
6. Generația noastră a eșuat. Va trebui să vină alta, altfel educată și să strângă în locul nostru din râuri. O să ridice și o cruce mare la Beclean sau Reteag pe care o să scrie, în loc de comemorare: Noi rânim după voi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5