Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud: 20 de dosare de corupţie înregistrate anul trecut

În cursul anului 2020, la nivelul Serviciului Judeţean Anticorupţie BN au fost înregistrate un număr de 25 lucrări penale, din care 20 pentru infracțiuni de corupție si 5 pentru alte infracțiuni, se arată în comunicatul de presă transmis redacţiei.  Mai mult, în 3 dosare penale în care ofițerii serviciului au efectuat activități procedurale în baza delegării procurorului, urmărirea penală s-a finalizat prin emiterea rechizitorului.

„În 8 dosare penale în care S.J.A. Bistrița-Năsăud a efectuat activități, unitățile de parchet au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 13 inculpați, din care 7 inculpați pentru comiterea unor infracțiuni de corupție, respectiv 6 inculpați pentru săvârșirea altor fapte de natură penală. În ceea ce privește apartenența instituțională, precizăm că 3 inculpați sunt cadre M.A.I, toţi cu funcție de execuție (1 ofiţer de poliţie, 1 agent de poliție - ordine publică şi 1 subofiţer de jandarmi)”, se arată în documentul SJA BN.

Anul trecut, ofiţerii S.J.A. B-N au organizat 6 acţiuni de prindere în flagrant, ocazie cu care au fost prinse în flagrant un număr de 6 persoane, dintre care pentru luare de mită – 2  funcționari publici ( 1 ofiţer şi 1 agent de poliţie); dare de mită – 3 (persoane fără calitate specială); trafic de influență – 1 (persoană fără calitate specială). Față de cele 6 persoane amintite anterior, au fost dispuse măsuri preventive.

"Persoanele care doresc să sesizeze fapte de corupție săvârșite de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, o pot face apelând gratuit Call Center anticorupție 0800.806.806, sau nr. de telefon fix al serviciului 0263/203.107.

De asemenea, putem fi sesizați la  adresele de e-mail [email protected] și bistriț[email protected], iar cetățenii care doresc să se prezinte pentru audiențe, sediul nostru este situat din municipiul Bistrița Piața Petru Rareș, nr.1, etaj 3. în incinta Instituției Prefectului", transmite SJA BN. 

***

Direcția Generală Anticorupție îsi desfășoară activitatea pe 2 paliere importante, și anume prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Ținând cont de particularitățile anului 2020, care au condus la impunerea de restricții sociale, în vederea prevenirii corupției au fost organizate și desfășurate 29 de activităţi de instruire şi informare - a personalului din cadrul structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, la care au participat 351 lucrători.

De asemenea, în perioada aprilie-noiembrie 2020, reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud au particpat la un număr de 18 activități de prevenire cu un număr de 189 lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean B-N, Inspectoratului Județean de Jandarmi B-N, Poliția Locala a Municpiului Bistrița și militari M.A.P.N, angrenați în dispozitivele de pază de pe raza județului pe perioadă instituirii stării de urgență și de alertă.

Referitor la domeniul relaţiilor cu publicul şi relaţiilor publice conform principiului deplinei transparenţe şi deschiderea către opinia publică, în anul 2020 au fost primite în audiență și consiliate un număr 19 de persoane, din care 5 persoane au depus plângeri penale.

În perioada de referință, au fost înregistrate 17 petiții, toate fiind soluționate în termenul legal.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5