Serviciul Judeţean Anticorupţie: Anul trecut, 13 dosare de luare de mită, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud

Anul trecut, la Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud au fost înregistrate un număr de 18 lucrări penale, din care 13 pentru infracțiuni de luare de mită, unul pentrru dare de mită, unul pentru trafic de influență, unul în baza Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie şi două pentru alte infracțiuni.

„De asemenea, în 7 dosare penale în care ofițerii serviciului au efectuat activități procedurale în baza delegării procurorului, urmărirea penală s-a finalizat prin emiterea rechizitorului ( 3 cazuri) și încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției (4 cazuri). În cele 7 dosare penale, au fost cercetați un număr de 10 inculpați, din care unul pentru  pentru infrcaţiunea de luare de mită, unul pentru dare de mită, patru pentru infracțiuni prevăzute la Legea 78/2000 şi patru pentru alte infracțiuni”, se arată în bilanţul Serviciului Judeţean Anticorupţie.

Totodată, în perioada supusă analizei, ofițerii S.J.A Bistrița-Năsăud au organizat 3 acțiuni de prindere în flagrant, ocazie cu care au fost dispuse două măsuri preventive față de 2 suspecți, 1 reținere pentru 24 de oră și 1 control judicar pentru o perioadă de 60 de zile.

„Reiterăm faptul că Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud pune la dispoziția cetățenilor, pentru a semnala fapte de corupție săvârșite de angajații Ministerului Afacerilor Interne, următoarele modalități de contact: sistemul telefonic gratuit Call Center anticorupție 0800.806.806, adresele de e-mail [email protected] și bistriț[email protected], numărul de telefon 0263/203.107 sau la sediul serviciului din municipiul Bistrița Piața Petru Rareș, nr.1, etaj 3. în incinta Instituției Prefectului”, se mai precizează în bilanţ.

       De asemenea, la nivelul serviciului au fost consiliate un număr 25 de persoane, din care 5 persoane au depus denunțuri.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5