Şi la şcolile năsăudene a sunat clopoţelul

Şi în „Oraşul Şcoalelor” a demarat noul an şcolar, poate, cu mai multe emoţii decât oriunde în judeţ. Şi asta, la gândul că se calcă pe locurile pe unde înaintaşii lor, care mai apoi au devenit academicieni, ducând faima acestor şcoli, şi-au purtat paşii la fel de emoţionaţi spre aceste „temple”.

Aşadar, luni, 12 septembrie, o dimineaţă splendidă, cu un cer de azur, neobişnuit de caldă, toate străzile Năsăudului au fost invadate de copii de toate vârstele: preşcolari, de clase primare, gimnaziale sau preuniversitare.

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică nu au acordat avizul de funcţionare la unele şcoli şi grădiniţe de pe raza oraşului din motive de neîndeplinire a unor condiţii stricte de igienă sau dotări necorespunzătoare. În această situaţie se află: Şcoala cu clase primare din Liviu Rebreanu, cea din „Dealul Cucului” (ambele fără apă curentă şi grupuri sanitare), Şcoala de Aplicaţie (unde nu a fost finalizat şantierul de construire a sălii de gimnastică), Grădiniţa cu Program Prelungit (aflată în lucrări prelungite de mansardare) şi Grădiniţa cu Program Normal din Luşca (fără apă şi grupuri sociale standard).

Dar aceste neajunsuri nu au împiedicat demararea noului an şcolar, fapt care a înviorat, a însufleţit străzile urbei.

Colegiul Naţional „George Coşbuc”

Pe platoul din curtea interioară, inundat de elevi, a răsunat Imnul lui A. Mureşanu pe muzica lui Anton Pann, în prezenţa oficialităţilor locale (primarul oraşului, ing. Dumitru Mureşan), dar şi naţionale (deputatul Ioan Oltean, preoţii Lucian Greab şi Florin Rusu), profesori, părinţi, bunici.

Deschiderea festivă a făcut-o prof. Steluţa Vâju, directorul Colegiului, apoi deputatul Ioan Oltean, ca şi primarul Dumitru Mureşan, a urat elevilor putere de muncă, cu rezultate de maximă calitate, pentru a duce mai departe renumele liceului.

Colegiul Economic Năsăud

Aceleaşi emoţii şi pe platoul proaspătului Colegiu Economic, fost Grup Şcolar Economic care, începând cu anul şcolar 2011-2012, a devenit Colegiu. Şi aici, după intonarea Imnului naţional, preotul George Celsie a oficiat o slujbă religioasă, apoi directorul tânărului Colegiu a spus: „Fiindcă nobleţea obligă trebuie să duceţi renumele liceului prin rezultate bune la învăţătură, pe cele mai înalte cote…”.

Succes, putere de muncă, rigoare şi competenţă au urat elevilor şi deputatul Ioan Oltean, primarul Dumitru Mureşan şi prof. Mircea Romocea, inspector şcolar general adjunct, care a fost directorul liceului timp de 20 de ani.

Grupul Şcolar Silvic

Emoţionaţi, profesori, elevi, invitaţi, părinţi – au întâmpinat noul an şcolar şi la Grupul Şcolar Silvic. Imnul, Te Deum-ul oficiat de preotul Ovidiu Sermeşan, cuvântul de deschidere a festivităţilor adresat celor prezenţi de directorul Gavrilă Onul, au răsunat şi în curtea liceului silvicultorilor. Menţionăm că este singurul liceu din Năsăud care dispune de internat şi cantină.

Şcoala Generală „Mihai Eminescu”

Aici, emoţiile au fost la cele mai înalte cote, deoarece bobocii au trecut pragul şcolii pentru prima dată. Îmbrăcaţi în frumoase uniforme şcolare, elevii claselor I-VIII au cântat la unison Imnul, apoi au ascultat învăţămintele şi îndemnul preotului George Celsie.

Profesorul Bogdan Spiridonică a mulţumit pentru prezenţă oficialităţilor locale şi naţionale urându-le elevilor un nou an şcolar cu foarte bogate rezultate. Aceleaşi urări le-au adresat şi deputatul Ioan Oltean şi primarul oraşului ing. Dumitru Mureşan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5