Şi totuşi… copiii de la „Lacrima” vor fi mutaţi…

Consilierii locali năsăudeni, întruniţi în şedinţa ordinară lunară, la sfârşitul săptămânii trecute, au dezbătut vehement „proiectul de hotărâre de revocare a HCL Năsăud nr. 75/2009 privind retragerea dreptului de folosinţă şi administrare a apartamentului nr. 1, sc. C, bl. 4 Bis de pe strada I. Mureşianu, Asociaţiei „Lacrima” Năsăud şi atribuirea în folosinţă şi administrare Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Lacrima” Bistriţa, cartier Unirea. Acest apartament va fi destinat închirierii în favoarea specialiştilor din sănătate sau învăţământ, care nu deţin altă locuinţă în oraşul Năsăud, pe perioada cât sunt sub contract. Până la data predării spaţiului, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Lacrima” Bistriţa este obligat să achite toate debitele restante (inclusiv plata utilităţilor) şi să ridice toate bunurile proprii din acest spaţiu.
Predarea-primirea se va efectua pe bază de protocol. La data adoptării prezentei hotărâri se modifică corespunzător HCL Năsăud nr. 13/2000 privind darea în administrare, în condiţiile legii, unor instituţii publice şi unităţi bugetare din oraşul Năsăud a unui nr. de 23 apartamente finisate „la cheie” situate în scările 3, 4 bl. 4 Bis, str. I. Mureşianu”.
Scriptic, hotărârea era „bătută în cuie”, aşa cum a şi rămas până la urmă, în ciuda intervenţiei unei părţi dintre consilierii prezenţi (14 din 17). După ce primarul Mircea Romocea a motivat hotărârea: „Am fi caraghioşi dacă nu am ajuta un specialist pentru a-l motiva să rămână aici, la Spitalul oraşului… Cei de la „Lacrima” să fie mutaţi într-un spaţiu de la Casa Copilului…”, iată că au venit cu argumente împotriva acestei hotărâri: viceprimarul Niculai Găitan – „N-ar trebui să-i mutăm din acest spaţiu în care s-a investit de-a lungul anilor… aceşti copii au nevoie de un regim special… din cei 43 înscrişi, sunt prezent zilnic 32-34… Este o chestie de suflet, până la urmă…”; consilierul Viorel Naşcu (PNL) – „După ce am vizualizat spaţiul de la „Lacrima”, mi-am dat seama că aceşti copii s-au obişnuit până la identificare cu el… ar fi o lovitură pentru ei să-i mutăm după atâţia ani… Nu le poate fi alocat orice spaţiu… sunt persoane cu dizabilităţi şi trebuie să ne purtăm cu atenţie cu ei pentru a nu le face rău… nu trebuie să lovim în ei… Trebuie să ţinem cont că aceşti copilaşi sunt vizitaţi de oameni cu suflet din Olanda şi alte ţări, care i-au sprijinit cu tot ce au avut nevoie, n-ar fi potrivit să vadă că-i neglijăm deposedându-i de „casa” lor… Să căutăm alte soluţii pentru domnul doctor…”; consilierul Ovidiu Maghiar (PDL) – „Spaţiul de la „Lacrima” – 3 camere + dependinţe (bucătărie, baie, culoare, debara, cămară, hol, wc, verandă, antreu şi vestibul) este mult prea mare pentru un tânăr de 32 de ani, chiar doctor fiind. Acesta îndeplineşte condiţiile pentru a primi o locuinţă în ANL sau una socială… Dar, în primul rând trebuie să ţinem cont că s-au făcut investiţii mari în acest apartament pentru copiii cu dizabilităţi… la urma urmei s-ar putea să-i dăm tânărului medic apartamentul de protocol al Primăriei, de ce să aruncăm pe „Apa Sâmbetei” tot ceea ce s-a făcut pentru ei…”.
În ciuda acestor intervenţii pertinente, primarul Mircea Romocea a încheiat: „Nu se justifică acest spaţiu pentru „Lacrima” – vor fi mutaţi în altul…”.
În urma supunerii la vot, 9 consilieri au fost pentru, iar restul împotrivă.
Cu mai multă înţelegere şi aprofundare a problemei se putea găsi o soluţie satisfăcătoare pentru ambele părţi…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5