Sirop Imunotonic (fără Zahăr) pentru întărirea imunității naturale a organismului
În continuare, vom prezenta câteva informații despre vitaminele și mineralele din compoziția siropului Imunotonic cu zahăr:
Cătina-albă (Hippophae rhamnoides) este o specie de arbuști originară din regiunile reci și temperate ale Asiei și Europei. Aceasta este dioică ceea ce înseamnă că unii arbuști au doar flori de sex masculin în timp ce alții doar de sex feminin. De aceea, pentru obținerea fructelor, este necesară plantarea celor două tipuri de arbuști una în apropierea celeilalte. Deosebit de îndrăgită și de valoroasă, Cătina-albă are o gamă largă de întrebuințări, de la alimentație, până la industria cosmeticelor, medicină tradițională, furajare și chiar și în fixarea și restaurarea solurilor degradate. În prezent, cel mai mare cultivator de Cătină-albă este China, care folosește această specie atât în scopuri economice, cât și ecologice, de remediere a terenurilor afectate.
Fructele de Cătină-albă ajută la întărirea imunității naturale a organismului fiind un adevărat complex de vitamine și minerale naturale. Acestea vin în ajutorul organismului în procesele de distrugere a agenților patogeni și în cele de stimulare a formării de anticorpi. De asemenea, compușii cu proprietăți antioxidante din aceste fructe ajută la combaterea formării radicalilor liberi, cauza stresului oxidativ. Astfel, fructele de Cătină-albă conțin în mod natural: fibre, uleiuri volatile, bioflavonoide, betacaroten, zeaxantină, licopen, taraxantină, polifenoli, fitosteroli, aminoacizi, acizi grași polinesaturați, taninuri, fructoză, glucoză, vitamine (A, C, D, complexul B, E, P, K), minerale și oligoelemente (K, Mn, Cu, P, Ca, Mg, Fe, Na). Spre exemplu, acestea sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele sau lămâile, având cca 700 mg la 100 g. De asemenea, Cătina-albă este și o sursă foarte bună de vitamina B12, având concentrații mai mari decât multe alte fructe.
Propolisul, sau cleiul de albine, este un amestec lipicios, de culoare verde-maro, uneori chiar neagră, produs de către albine prin prelevarea unor produși vegetali (de ex. rășină) de la numeroase specii de arbori (plop, arin, salcie, conifere) și amestecarea acestora cu ceară și secreții ale glandelor salivare. Neprocesat, propolisul conține aproximativ 50% rășini și balsamuri vegetale, 30% ceară, 10% uleiuri aromatice, 5% polen și 5% alți compuși organici și anorganici. Acesta conține în mod natural vitamine și minerale, flavonoide, aminoacizi și acizi organici. Dintre aceștia din urmă, amintim acidul ferulic, compus cunoscut pentru activitatea sa antibacteriană contra ambilor tipuri de germeni (Gram pozitiv și Gram negativ). Datorită componenței atât de bogate în principii naturale active, propolisul are proprietăți antiseptice, antimicotice și antivirale. De aceea el este folosit de către albine pentru protejarea stupului prin sigilarea găurilor și învelirea corpurilor străine ce pătrund în stup. Oamenii folosesc acest produs apicol în medicina tradițională încă din antichitate, acesta dovedindu-și de-a lungul timpului eficiența și siguranța în consum.
Vitamina C (acidul ascorbic) este un micronutrient esențial vieții. Aceasta este necesară pentru sinteza colagenului din piele, oase, dinți, gingii sau cartilagii. De asemenea, ea stimulează absorbția fierului și, împreună cu vitaminele A și E, are o acțiune puternic antioxidantă luptând împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ. În ceea ce privește vitamina E, acidul ascorbic ajută la refacerea formelor reduse ale acesteia, redându-i acțiunea antioxidantă.
Un alt rol important al acestei vitamine este acela de întărire a sistemului imunitar și de biosinteză a hormonilor de adaptare la stres. Un aport corespunzător (minimum 260 mg/zi) de vitamina C în organism ajută la diminuarea perioadelor de convalescență echilibrând sistemul imunitar. Similar altor vitamine, aceasta este implicată în metabolismul energetic celular, conferind organismului un plus de energie în stările de surmenaj.
Din nefericire, această vitamină este eliminată foarte ușor din organismul uman, iar acesta nu este capabil să își sintetizeze cantitățile necesare de vitamina C. Expunerea la diverși factori de stres, cum ar fi fumatul sau stilul de viață dezechilibrat, precum și tratamentul cu diferite medicamente (e.g. aspirină, anticoncepționale) măresc viteza de eliminare a acestui nutrient sau reduc absorbția sa din sursele alimentare. În plus, vitamina C se distruge ușor prin oxidare și tratare termică (de ex., gătire), fapt ce duce la scăderea aportului său din alimentele ce nu sunt consumate proaspete, în stare crudă. Astfel, cel mai adesea, în dieta modernă bazată pe alimente înalt-procesate, organismul nostru poate să nu beneficieze de un aport corespunzător de vitamina C.
Vitamina D3 (colecalciferol) este supranumită și „vitamina soarelui” deoarece aproximativ 80-90% din necesarul acestui nutrient poate fi obținut prin expunerea corectă la lumina solară. Aceasta se găsește, în cantități reduse, și în alimente precum: peștele gras (de ex. sardine, macrou, hering, ton, somon), ouă sau ciuperci. Deși rata de fixare a acestei vitamine variază în funcție de diverși factori (de ex. vârstă, culoarea pielii, perioada din zi, sezon), totuși, o expunere zilnică de 15 minute a antebrațului la lumina naturală este, de regulă, suficientă. În perioadele cu expunere solară crescută, un organism sănătos este capabil să își sintetizeze vitamina D3 și să o depoziteze în țesuturile adipoase (grăsime) pentru a fi utilizată ulterior.
Cu toate acestea, deficiența de vitamina D3 este destul de răspândită chiar și în zonele însorite. O posibilă explicație este teama față de cancerul de piele al cărui risc crește odată cu expunerea la soare. Astfel, tot mai multe persoane aleg să evite expunerea solară prin folosirea de creme cu factor de protecție sau prin îmbrăcăminte. Trebuie ținut cont și de faptul că, în diverse împrejurări (de ex. lunile de iarnă și alte circumstanțe în care cerul este înnorat, statul în casă), nu putem să beneficiem de razele solare. Mai mult, unele condiții medicale (de ex. hipoparatiroidie, osteoporoză, anumite afecțiuni renale, anumite defecte genetice) ne pot crește necesarul de vitamina D3 sau pot scădea rata sa de absorbție și fixare, făcând recomandată suplimentarea acestui nutrient. Astfel, persoanele în vârstă sunt cele mai expuse riscului de deficiență de vitamina D3. Acest lucru se explică prin reducerea receptorilor din piele responsabili cu transformarea razelor solare în vitamina D3, scăderea capacității de fixare a acestei vitamine din alimentație din cauza diverselor probleme digestive sau a îmbătrânirii rinichilor, fapt ce împiedică transformarea formei alimentare de vitamina D3 într-una biologic-activă și/sau problemele de locomoție și lipsa de vitalitate asociate vârstelor înaintate, ceea ce reduce semnificativ timpul petrecut în aer liber. Există studii științifice care susțin că aproximativ 40% din persoanele vârstnice suferă de deficiență de vitamina D3.
Aceasta vitamină este necesară pentru asimilarea corectă a calciului și a magneziului din tractul gastro-intestinal. Ea acționează asupra întăririi sistemului osos și menține rezistența structurii sale. În plus, ea nu permite rinichilor să elimine fosfatul în urină, acesta din urmă fiind un alt partener al calciului în formarea oaselor. De aceea, produsele care conțin acest nutrient sunt folosite cel mai adesea pentru prevenirea și tratarea rahitismului (deficiența de vitamina D3), în bolile care induc deficiența de calciu (de ex. hipoparatiroidie, pseudohipoparatiroidie) și fosfor (sindromul Fanconi, hipofosfatemia familială), dar sunt utile și în osteoporoză, osteomalacie, probleme dentare și gingivale, hiperparatiroidism (ce are ca efect reducerea densității osoase), boli renale (în care calciul și vitamina D3 nu se asimilează corect), în boli genetice care au ca efect pierderile osoase (osteomalacia), în susținerea creșterii și dezvoltării osoase la copii și în refacerea rezervelor minerale ale femeilor care au trecut prin sarcini și alăptări succesive. În plus, suplimentarea cu această vitamină este recomandată și ca adjuvant în afecțiunile cardiovasculare (de ex. hipertensiune), colesterol crescut, atrofie musculară, obezitate, diabet și chiar și în depresii sau sindrom premenstrual. Datorită acțiunii sale asupra sistemului imunitar, vitamina D3 este considerată utilă și în afecțiunile de tip autoimun precum: scleroză multiplă, artrită reumatoidă, astm, psoriazis sau lupus.
Zincul este un microelement esențial pentru buna funcționare a organismului uman. Acesta contribuie la diviziunea celulară normală și la exprimarea genelor (având rol în funcționarea a peste 1.000 de factori de transcripție), reglează mecanismele de apoptoză (moarte celulară programată), participă în procesele de comunicare celulară, este necesar pentru activarea a peste 300 de enzime și este un compus de bază al multor proteine (peste 2.000). În corpul uman, acesta este oligoelementul de natură metalică aflat pe locul doi ca abundență după fier. De asemenea, el este singurul metal care apare în toate clasele enzimatice. Zincul are un rol important și în reglarea activității neuronale și în plasticitatea sinaptică, fiind recomandat persoanelor vârstnice ca adjuvant în atenuarea proceselor de degenerescență asociate înaintării în vârstă sau persoanelor supuse surmenajului intelectual (de ex. elevi, studenți, jucători de șah).
Acest microelement participă și la buna desfășurare a proceselor imunitare, fiind un bun antiinflamator. Deosebit de important pentru dezvoltarea și menținerea sănătății aparatului reproducător masculin, zincul este un factor cheie și în funcționarea normală a prostatei. Nu în ultimul rând, zincul are și proprietăți antioxidante, ajutând la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ. Persoanele cu boli cronice renale, hepatice sau de altă natură, cele cu malabsorbție, diabet sau cancer și vârstnicii sunt cele mai predispuse la deficitul de zinc. Carența în zinc se poate asocia cu încetinirea creșterii la copii, impotență, alopecie, leziuni dermice și oculare, diaree, lipsa poftei de mâncare, probleme de cogniție și imunitate scăzută. Sursele principale de zinc sunt: carnea (de vită, crab, porc, homar, pui), nucile (caju, migdale) și leguminoasele (fasole, năut, mazăre).
Fructoboratul de Calciu (Ca[(C6H10O6)2B]2•4H2O) este un complex organic de calciu, fructoză și bor ce se regăsește în mod natural în fructe și legume proaspete, dar și în nuci și ierburi aromatice. Acesta este considerat una dintre cele mai biodisponibile surse de calciu și bor, fiind mai sigur și ușor de asimilat decât acidul boric/borax/borat de sodiu. De fapt, fructoboratul de calciu este singura formă alimentară a borului considerată sigură, stabilă, non-toxică și deosebit de activă biologic. Deși importanța calciului pentru buna-funcționare a organismului uman este cunoscută de majoritatea oamenilor, nu același lucru se poate spune și despre bor. Borul organic este un element nutrițional esențial pentru sănătatea corpului uman, dar acest fapt este prea puțin cunoscut, explicația fiind că, în trecut, borul a fost considerat un element neesențial pentru om și animale, el fiind relevant doar pentru dezvoltarea normală a plantelor. Totuși, studiile recente au demonstrat importanța deosebită a acestui microelement și, în prezent, sunt descoperite tot mai multe funcții ale acestuia și ale compușilor săi derivați. Organizația Mondială a Sănătății recomandă un aport de 1-13 mg/zi de bor, cu un minim de 3mg/zi (≈ 130,5 mg fructoborat de calciu) pentru asigurarea beneficiilor nutriționale optime, carența în acest mineral putând fi asociată cu probleme osteoarticulare precum osteoporoza. Deoarece anumiți compuși ai borului pot prezenta o oarecare toxicitate, fructoboratul de calciu este considerat cea mai sigură sursă pentru acest element. Mai mult, studiile științifice au arătat că sub această formă, borul este folosit în corpul uman atât la nivel celular, cât și extracelular cu o eficiență sporită, fructoboratul de calciu absorbindu-se într-o formă intactă și stabilă din tractul gastrointestinal. În concluzie, fructoboratul de calciu este o sursă naturală, sigură și deosebit de biodisponibilă de calciu și bor, două minerale absolut esențiale pentru funcționarea corectă a corpului uman.
Producător:
S.C. HYPERICUM IMPEX S.R.L.
Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericumimpex.ro
- Bd.Decebal, Nr.44,Bloc.K2,Parter; telefon:0263701935; mail:[email protected]
- Calea Moldovei Nr.40,incinta Kaufland;
telefon: 0767688755; mail:[email protected]
Citiţi şi:
- Sirop Imunotonic (fără zahăr), un stimulator foarte eficient al imunității! Vezi de unde îl poţi cumpăra, în Bistriţa!
- Sirop Imunotonic (fără Zahăr) pentru întărirea imunității naturale a organismului (II)
- Vitamina D3 (Cu Extract Natural De Zmeură)
- DROJI-MAG (B Complex
- Protocolul Hypericum pentru Întărirea Imunității
Adaugă comentariu nou