Sociologul Vasile Dâncu: Când o turistă japoneză e ucisă în România, imaginea se distruge pentru o sută de ani!”

Libertatea.ro

Fost parlamentar, ministru şi senator, Vasile Dâncu, de loc din judetul Bistrita Nasaud, a făcut, în câteva cuvinte, o analiza dura a imaginii pe care România o are acum peste graniţele ei. Din punctul de vedere al specialistului, sociologul nu se ascunde după cuvinte mari şi trage un serios semnal de alarmă asupra credibilităţii ţării noastre în lume.

"Imaginea României s-a deteriorat în câteva decenii, din '90. După ce a fost o revoluţie entuziasmantă, prima Revoluţie în direct, occidentalii au observat că nu există teroriţti. Au constatat ca a fost o lovitură de stat. Apoi au venit mineriadele. După aceea, a început o cursă de a recupera imaginea României. S-au făcut o serie de lucruri, mai ales după 2000, pe fondul aderării la NATO şi UE am avut strategii şi fonduri alocate", a declarat Vasile Dâncu pentru caleaeuropeană.ro.
La capitolul "factori", sociologul a punctat amintind de recenta tragedie în urma căreia o turistă japoneză a fost ucisă cu barbarie, la margine de Otopeni, dar şi de moartea stupidă a unui alt asiatic omorât de câini vagabonzi. "Există însa şi componenta de civilizaţie. Imaginea pe care o proiectează un guvern, un preşedinte este trecătoare. O greseală a guvernului sau preşedintelui poate fi reparată. Ce nu facem noi în societatea noastră şi şochează opinia internaţională cere timp. Când o turistă japoneză e ucisă în pădurea de lângă Otopeni, după ce un turist a fost ucis de câini în centrul Bucureştiului, se distruge imaginea României pentru o sută de ani. Apare astfel o imagine de ţară necivilizată, unde delincvenţii sau câinii nu pot fi ţinuti sub control", a adăugat specialistul.
Mai multe detalii pe www.caleaeuropenă.ro

Comentarii

29/09/12 12:51
erterhtrethrehrthrth

Eu pe gozerii astia, i-as impusca ca pe caini, la prinderea acestora, pe loc si fara nici un proces , sau spanzurati public, asa cum fac chinejii !
In zona porturilor, garilor , autogarilor si aeroporturilor, politia nu-si prea face treaba, asta este adevarul... In primul rand, "Politia aeroportului"... ar trebui sa nu fie doar o politie de ordine publica ci sa faca absolut tot ceea ce tine de munca de politie, inclusiv de politie rutiera, judiciara, sau de combatere a crimei organizate... Efectiv, am vazut atat pe cei de la SPP, cat si de la Politia Nationala sau Comunitara, ca efectiv doar se plimba... N-am vazut facand o legitimare, un control la un bagaj, un control al accesului autorizat sau neautorizat cu masina in zona... etc. etc. De groaza "sicanarii" ( cica...) politia ( si jandarmeria...) noastra a inceput sa nu mai faca nimic... si asteapta salarii cat mai mari si mai mari... si uitati ce se intampla. In orice caz, din cauza acestor exemplare de jigodii si debili mintali, in ochii japonezilor ( si nu numai...) , cu adevarat cel putin 100 de ani, noi nu mai aparem in ochii lor altceva decat niste "salbatici" sau ..." primitivi" si in mod cert, vom fi "ocoliti".
Vaiiii.... ca n-a putut trai Hitler, Stalin, sau Antonescu... ( asa nebuni cum erau ei...) ca nu mai vedeai cu siguranta semenea "animale cu chip de om" printre noi...! N-ar strica sa avem macar un "Putin"... la comanda tarii sau al Guvernului... ca prea-i pupam undeva pe toti acesti hoti ,talhari si ciminali, care ne fac de toata "caca"-ua-n lume...!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5