Spectatori la propria tragedie

Nu am decupat fraza dintr-un poem utopic, e realitate. Trecem indiferenţi peste problemele din jur pe motivul că nu se află la noi curte. La doi metri de proprietate poate să cadă Little Boy şi Fat Man, dar în aşa fel încât să nu suferim vreun inconvenient. Poate îmi permit prea mult spunând că adevărul se află în stradă nu într-un articol instigator.

Prin septembrie limitatoarele din ERA MOLDOVAN au făcut paşi. În vechiul Moldoville exista noţiunea de siguranţă în trafic – un lucru interesant şi de apreciat. Propun ,în schimb, să facem în Wonderland (am uitat să menţionez că toată povestea îşi duce viaţa în acest loc) o etapă de Formula 1.

Mersul pe două roţi intră în categoria sporturilor extreme. Soluţia. Pentru a ieşi din criză trebuie să mărim avantajele şoferilor, nu o spun eu ci autorităţile. O altă “idee verde” poate fi pista pentru biciclişti – fără cap şi fără coadă – doar aşa de ochii ale(r)gătorilor.

Lăsând în spate mirificul peisaj din Wonderland ajungi la concluzia că într-o zi va fi bine. Să nu uităm că schimbarea se naşte şi moare în rândul maselor. În '89 poporul român a făcut revoluţie pentru o franzelă şi un salam cu E-uri. În 2009 (la final de 2008 ne pregătim de distracţie) ar fi de indicat să luăm atitudine – dacă timpul ne permite. Primul pas îl văd în votul alb. Mulţi ar spune, ce prostie asta-i ca neprezentarea. Pentru moment e singurul mod eficient de a protesta.

Peste Punctul 8 de la Timişoara s-a aşezat ,de multă vreme, praful – urmează ,cu siguranţă, pulberea. Neocomunismul (poate şi cel din Wonderland) e vopsit în portocaliu, galben, roşu, verde etc. Am fost şi vom rămâne în mirajul promisiunilor electorale (mai nou România a devenit o Ţară Europeană, are o economie care duduie-poate de prostie).

Tind să cred că interesul general a devenit unul personal. Dorinţa de a aduna capital rămâne singura bucurie, motivaţie de a merge mai departe - la primul mall. Un sfat de final. Dacă azi eşti ocupat poate mâine ajungi la concluzia că nivelul de suportabilitate şi-a depăşit limita.

P.S: Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte…

Victor Perdevara

[email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5