Stăpânii unor câini lăsați nesupravegheați, amendaţi de jandarmi, la Viişoara şi Sărata!

Proprietarul unui câine a fost sancționat de jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, cu 100 de lei amendă, deoarece și-a lăsat patrupedul nesupravegheat pe o stradă din cartierul Viișoara. Având în vedere faptul că animalul era destul de agitat și lătra sau alerga în încercarea de a-i mușca pe trecători, jandarmii au intervenit la fața locului, l-au identificat pe cel căruia îi aparține câinele și l-au sancționat cu 100 de lei amendă pentru lăsarea în libertate a acestuia.
În aceeași zi, în jurul orei 21.30, jandarmii au intervenit în localitatea Sărata unde a fost semnalată prezența unui câine nesupravegheat, care punea în pericol trecătorii. Jandarmii s-au deplasat la fața locului, au identificat proprietarul care fost la rândul său sancționat cu 100 de lei amendă, pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Proprietarii de animale trebuie să cunoască faptul că în conformitate cu legea nr. 61 din 1991 repubicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice „lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot reprezenta un pericol pentru persoane sau bunuri”, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei amendă, informează şt. col. Georgeta Căvan, purtător de cuvânt al IJJ BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5