Sute de bistriţeni au trecut pragul Complexului Muzeal, în Noaptea Muzeelor

Sâmbătă, 20 mai 2017, alături de alte 170 de instituții de profil din România, secțiile Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud și-au deschis porțile pe timp de noapte pentru toți vizitatorii. Sărbătoarea, devenită tradițională, a Nopții Europene a Muzeelor, a adus sute de bistriţeni în curtea proaspăt amenajată a muzeului, dar şi în interiorul acestuia, putând admira expoziția Salvador Dali - "Biblia Sacra", expoziția "Generația Marii Uniri - Frații Alexandru și Ioan Lapedatu", expoziția de Artă Contemporană - Scurt circuit, dar şi jocul care combină creativitatea, abilitățile de orientare și capacitatea de a lucra în echipă - Go team. Concertul de muzică de folk susţinut de Emeric Imre, Magda Pușkas, Rareș Suciu, Gloria Melu şi Claudiu Popa a fost foarte apreciat. Expozițiile permanente ale secțiilor de Istorie - Arheologie, Etnografie, Artă Contemporană și Istorie Naturală au atras şi ele atenţia publicului.
La Casa Argintarului a fost spectacolul de dansuri săsești susţinut de elevii claselor a III - a și a V - a, de la secția germană, Colegiul Național Liviu Rebreanu, Bistrița şi proiecția de film - "Circuitul burgurilor săsești din Transilvania". De asemenea, după cum ne informează managerul
Alexandru Gavrilaș au fost deschise publicului: Muzeul "Casa Săsească" Livezile, Muzeul Grăniceresc Năsăud și Muzeul de Artă Comparată Sângeorz Băi, unde au putut fi vizitate atât expozițiile de bază cât și cele temporare.
Evenimentul a fost prelungit şi a doua zi prin transmisiunea în direct, începând cu ora 17.00, de la Complexul Muzeal, a unei emisiuni realizată la Realitatea TV, de Lavinia Şandru. Printre invitaţi, alături de managerul Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaş, s-au aflat secretarul de stat Alexandru Pugna, vicepreşedintele CJ – Vasile Puica, directorii Ioan Pintea, Dorel Cosma, Gavril Ţărmure, pictorul Marcel Lupşe.
Noaptea Muzeelor este un eveniment inițiat în anul 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța. Manifestarea e patronată de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). România se numără printre țările ale căror muzee se deschid, timp de o zi, pentru accesul gratuit al publicului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5