Sute de bistriţeni au trecut pragul Complexului Muzeal, în Noaptea Muzeelor

Nicusor Dan

Sâmbătă, 20 mai 2017, alături de alte 170 de instituții de profil din România, secțiile Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud și-au deschis porțile pe timp de noapte pentru toți vizitatorii. Sărbătoarea, devenită tradițională, a Nopții Europene a Muzeelor, a adus sute de bistriţeni în curtea proaspăt amenajată a muzeului, dar şi în interiorul acestuia, putând admira expoziția Salvador Dali - "Biblia Sacra", expoziția "Generația Marii Uniri - Frații Alexandru și Ioan Lapedatu", expoziția de Artă Contemporană - Scurt circuit, dar şi jocul care combină creativitatea, abilitățile de orientare și capacitatea de a lucra în echipă - Go team. Concertul de muzică de folk susţinut de Emeric Imre, Magda Pușkas, Rareș Suciu, Gloria Melu şi Claudiu Popa a fost foarte apreciat. Expozițiile permanente ale secțiilor de Istorie - Arheologie, Etnografie, Artă Contemporană și Istorie Naturală au atras şi ele atenţia publicului.
La Casa Argintarului a fost spectacolul de dansuri săsești susţinut de elevii claselor a III - a și a V - a, de la secția germană, Colegiul Național Liviu Rebreanu, Bistrița şi proiecția de film - "Circuitul burgurilor săsești din Transilvania". De asemenea, după cum ne informează managerul
Alexandru Gavrilaș au fost deschise publicului: Muzeul "Casa Săsească" Livezile, Muzeul Grăniceresc Năsăud și Muzeul de Artă Comparată Sângeorz Băi, unde au putut fi vizitate atât expozițiile de bază cât și cele temporare.
Evenimentul a fost prelungit şi a doua zi prin transmisiunea în direct, începând cu ora 17.00, de la Complexul Muzeal, a unei emisiuni realizată la Realitatea TV, de Lavinia Şandru. Printre invitaţi, alături de managerul Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaş, s-au aflat secretarul de stat Alexandru Pugna, vicepreşedintele CJ – Vasile Puica, directorii Ioan Pintea, Dorel Cosma, Gavril Ţărmure, pictorul Marcel Lupşe.
Noaptea Muzeelor este un eveniment inițiat în anul 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța. Manifestarea e patronată de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). România se numără printre țările ale căror muzee se deschid, timp de o zi, pentru accesul gratuit al publicului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5