Tariful la taxi va fi ajustat după 8 ani, în Bistriţa! Vezi care este solicitarea taximetriştilor!

Primăria Bistriţa a publicat, pe site-ul instituţiei, proiectul de hotărâre privind ajustarea tarifului de distanță maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi în municipiul Bistriţa, anunţând intenţia de a fi supus analizei şi aprobării Consiliului Local Bistriţa în şedinţa ordinară din luna august 2018.
         În fapt, se propune ajustarea tarifului de distanţă maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi în municipiul Bistriţa  de la 2 lei/km, inclusiv TVA la 3,50 lei/km, inclusiv TVA.

Prin adresa nr. 52798/28.06.2018, înregistrată la registratura Direcției Servicii Publice  Bistriţa, Camera Naţională a Taximetriştilor din România –Filiala judeţeană Bistriţa-Năsăud, a solicitat ajustarea tarifului maximal pe kilometru la 3,50 lei/km, inclusiv TVA. Solicitarea este motivată de creșterea costurilor de operare pentru cursele efectuate, din 2010 până în prezent ajungându-se la imposibilitatea acoperirii costurilor din veniturile înregistrate la tariful în vigoare. Mai mult la cursele efectuate în afara municipiului, pierderile înregistrate sunt semnificative.    

 Pentru justificarea solicitării de ajustare a tarifelor, este prezentată o fișă de fundamentare, în care se prezintă toate cheltuielile – carburanţi, service, dispecerat, RCA, asigurări, rovinietă, impozite, autorizaţii, cheltuieli salariale –, coroborate cu parcurgerea a 100km/zi,  de unde derivă acest preţ maximal.

Orice persoană interesată va putea formula propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ. Propunerile, sugestiile sau recomandările se vor formula în scris şi se vor depune la Primăria Municipiului Bistriţa, Registratură – Centrul de relaţii publice, comunicare, str. Piaţa Centrală nr. 6, până la data de 10.08.2018 sau se vor comunica prin fax la nr. 0263-231046 sau prin email, la adresa [email protected] .

 

 

 

Comentarii

04/08/18 12:01
comentator

Pai mareasca preturile c-apoi o sa se plimbe doar ei si familiile lor cu masinile pe care le au... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5