Traian Ogâgău: Acum 8 ani, Radio Someş s-a născut din dragoste şi pasiune pentru folclor

Carmen Iancu


C.I. – Pe  5 mai, Radio Someş împlineşte opt ani de activitate, iar pe 6 mai, în a doua zi de Paşte, începând cu ora 18.00,  aniversăm şi petrecem în Căminul Cultural al Comunei Şanţ, acolo unde vom întinde cea mai mare Horă Someşană, iar pentru aceasta mulţumim primarului comunei Şanţ Ioan Szabo pentru găzduire. În debutul spectacolului, va avea loc lansarea Ansamblului Izvorul Someşului al comunei Şanţ, vor evolua în faţa publicului artiştii Trupei de Teatru Nescris Constantin Iugan şi interpreţi de folclor din comuna Şanţ.  Vom avea alături de noi artiştii noştri dragi, aşa cum ne-am obişnuit: Petre Petruse, Anuţa Motofelia, Adina Băieşiu, Lenuţa Filipoi, Neluţu Moldovan, Mina Buga, Paul Ban, Alina Ceuca, Cristina Livia Scurtu, acompaniaţi live de orchestra condusă de violonistul Emilian Coruţi.  Invitatul special a spectacolului va fi Cristian Pomohaci. Domnule director Traian Ogâgău Cum s-a născut ideea primului post de radio care să transmită numai folclor autentic?


Traian Ogâgău: - Din dragoste şi pasiune pentru folclor şi din respect pentru cei care iubesc folclorul.


C.I. – Traian Ogâgău este în primul rând om de afaceri. După cum ştim, păstrarea şi perpetuarea tradiţiilor nu presupune realizarea unui profit financiar important. Cum de v-aţi asumat riscul de a funcţiona uneori chiar şi în pierdere?


Traian Ogâgău: - În urmă cu opt ani m-am gândit că ar fi bine să aduc în casele oamenilor din Bistriţa-Năsăud si nu numai, primul post de radio care să aducă acea oază de linişte pe care ne-o conferă folclorul autentic. Românul cântă de bucurie, cântă atunci când are un necaz, cântă când iubeşte, cu alte cuvinte are nevoie de mângâierea sufletului... Pentru mine nu sunt atât de importante câştigurile din activitatea de radio, precum este de important câştigul spiritual care rezultă din această activitate si o spun cu cea mai mare sinceritate.


C.I. – Radio Someş a ajuns la opt ani de activitate. Cum au fost cei opt ani pentru dl. Director Traian Ogâgău?


Traian Ogâgău: - Exceptând faptul ca ducem lipsă de oameni serioşi in media bistriţeană, au fost nişte ani frumoşi, m-am implicat şi am fost alaturi de echipă în fiecare moment în cei opt ani şi, cum era firesc, am crescut de la un an la altul.


C.I.– Care este publicul ţintă al postului Radio Someş?


Traian Ogâgău: - Cei care ne ascultă şi recunosc lucrul acesta şi cei care ne ascultă, dar din orgoliu şi de ruşine -  că se dau domni, nu recunosc; deşi cu toţii avem folclorul în sânge pentru că, aşa cum zice un cântec „De la ţară vin şi domnii!”Ascultatorii noştri stiu că eu sunt de părere că „Dacă ne uităm tradiţiile, uităm de unde am plecat şi cine suntem cu adevărat”, aşa cum spune şi sloganul Radio Someş.


C. I. – Cum aniversăm cei opt ani de Radio Someş?


Traian Ogâgău: - Aniversăm aşa cum se cuvine, slujind folclorul. Pe data de 6 mai, in a doua zi a Sfintelor Sarbatori de Paşti ne vom afla în Căminul Cultural al Comunei Şant, unde ii aşteptam pe toţi cei care ne sunt alături de opt ani încoace, să petrecem frumos, imbrăcaţi în acele frumoase costume populare la Hora Someşană.


C.I. – În încheiere aţi dori să transmiteţi un mesaj ascultatorilor Radio Someş?


Traian Ogâgau: - Vreau să le transmit celor care ne ascultă şi cititorilor acestui mesaj, să aibă încredere în noi, vom fi mereu alături de cei care ne ascultă şi mereu în slujba lor, cu încredere şi respect(!). Este foarte important să nu renunţăm niciodată la aceste bunuri de mare preţ,   cu care ne-au înzestrat strămoşii noştri: cântecul autentic, jocul şi costumul popular; ca să nu ne pierdem identitatea şi să transmitem generaţiilor următoare dragostea pentru frumos.
Vreau să mulţumesc colaboratorilor Radio Someş pentru subiectele interesante pe care le aduc zi de zi pe calea undelor în casele oamenilor, mulţumesc colegilor din presă şi ascultătorilor noştri care sunt mereu alături de noi .  Tuturor le urez să le dea Dumnezeu multă sănătate, iar Sfânta Sărbătoare a Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos să le mângâie sufletele cu lumină, pace, înţelegere în familii şi numai bucurii!  Paşte Fericit!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5