Turul României față în față cu etapa regină. Eduard Grosu, în galben, pe serpentinele de pe cel mai frumos drum din România, Transfăgărașan!

După o etapă cu ploaie, cursă neutralizată pe o porțiune de 12 km între Cincu și Soarș, caravana ciclistă s-a oprit cu vuiet la porțile cetății Făgăraș. Spectatorii prezenți la finiș l-au aplaudat frenetic pe ciclistul român Eduard Grosu (Drone Hopper-Androni Giocattoli), care a obținut în sfârșit victoria de etapă pe care o aștepta de la începutul sezonului și a îmbrăcat din nou tricoul galben de lider în Turul României. Astăzi urmează cel mai important test pentru cicliști: o etapă monstru de 209 km, care pornește de la Cristian și ajunge la Curtea de Argeș trecând munții peste Transfăgăran.

!!! Înainte de startul de astăzi de la Cristian va avea loc, de la ora 10.00, un eveniment important: campionul național la șosea Emil Dima va primi titlul de cetățean de onoare al orașului. În cinstea acestui eveniment, etapa va începe cu prezentarea echipelor.

Mulțumită victoriei de aseară, Eduard Grosu este lider și în Clasamentul pe Puncte și Clasamentul Românilor. Irlandezul Cormac McGeough (Wildlife Generation) și-a păstrat tricoul verde de lider în Clasamentul cățărătorilor, iar Mika Heming (ATT Investments) a rămas lider în Clasamentul Tinerilor. În etapa de astăzi, tricoul roșu va fi purtat de Daniel Babor (Elkov Kasper) - locul doi în Clasamentul pe Puncte, iar tricoul albastru de Emil Dima (Giotti Victoria-Savini Due) - locul doi în Clasamentul românilor.

Astăzi, înainte de startul Etapei 4, Cristian-Curtea de Argeș, campionul național la șosea Emil Dima va primi titlul de cetățean de onoare al orașului. Pentru a onora acest eveniment, Turul României organizează în mod excepțional o prezentare a echipelor. După momentul festiv, caravana ciclistă pornește spre Cârțișoara, în ceea ce este etapa regină a acestei ediții. Traseul trece prin Vulcan – Zărnești – Poiana Mărului – Șinca Nouă – Șercăița – Sebeș (Jud. Brașov) – Recea – Drăguș – Victoria – Arpașu de Sus – Cârțișoara – Transfăgărășan – Bâlea Lac – Albeștii de Argeș – Valea Uleiului – Curtea de Argeș, Curtea Domnească. Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat pe banda de mers plutonului, iar mașinile care vin din sens opus vor fi trase pe dreapta până la trecerea caravanei cicliste. În orașele de start și de finiș, astăzi vor fi instaurate următoarele restricții de circulație:

În orașele de start și sosire, vor fi instaurate următoarele restricții de circulație:

CRISTIAN

•             Închiderea circulației, între orele 04.00-15.00, pentru startul Etapei 4: strada Morii, de la nr. 1 până la nr. 15 și strada Râului, de la nr. 1 până la nr. 21

•             Parcarea interzisă în zona de Start, între orele 04.00-15.00.

CURTEA DE ARGEȘ

•             Închiderea circulației pentru sosirea în Etapa 4, între orele 10.00-19.00 pe traseul de intrare a caravanei: Bulevardul Basarabilor, de la strada Mihai Bravu/Strada Pomieri – strada Despina Doamna – strada Negru Vodă, până la strada Traian.

•             Închiderea circulației pentru finiș și festivitățile de premiere, între orele 15.00-19.00: pe strada Eroilor, de la strada 1 Decembrie 1918 până la Bulevardul Basarabilor și pe Bulevardul Basarabilor, de la strada Eroilor până la strada Traian.

•             Parcarea interzisă pe Bulevardul Basarabilor, până la ora 19.00.

La Curtea de Argeș, Turul României a ajuns de 10 ori până acum, pentru prima dată în 1988. Ediția din 2001 a marcat și o premieră importantă: caravana ciclistă a trecut pentru prima dată Transfăgărășanul, cu plecare din Sibiu. Ultima dată când plutonul a ajuns la Curtea de Argeș, peste Transfăgărășan, etapa a fost câștigată de românul Eduard Grosu, care pornește în etapa de astăzi îmbrăcat în galben.

Previziunile lui Alex Ciocan pentru victoria de etapă sunt împărțite între inimă și minte. Pronostic cu inima – Eduard Grosu. Pronostic rațional: Jan Bartha (Elkov Kasper), Emil Dima (Giotti Victoria-Savini Due), Oscar Sevilla (Team Medellin).

La Cristian, după plecarea caravanei cicliste, va avea loc Cursa Copiilor, la care s-au înscris 240 de copii. Ultima competiție dedicată lor la Turul României are loc mâine, 11 septembrie, de la ora 15:30, la Rondul Kiseleff din București. Până acum s-au înscris în Capitală aproape 700 de copii (înscrieri: https://racetime.ro/events/26/register).

 

Turul României 2022 are loc în perioada 6-11 septembrie și se desfășoară pe un traseu de aproximativ 850 km de la Satu-Mare la București, trecând prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș. Devenind un veritabil ambasador al țării, traseul Micii Bucle este construit astfel încât să pună în lumină importante zone turistice din România. Anul acesta, plutonul va traversa zone emblematice precum Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei și cel mai spectaculos drum din țară - Transfăgărășan.

Diversitatea peisajelor românești, o multitudine de obiceiuri, tradiții și comunități, precum și frumusețea locurilor traversate vor fi promovate, în premieră pentru ciclismul românesc, în 50 de țări, prin intermediul unor rezumate zilnice transmise de Eurosport. Pe plan local, Turul este transmis în direct și integral pe canalul TV Sport Extra, precum și online, pe site-ul www.turulromaniei.ro și pe paginile de Facebook Tour of Romania și Auchan. De asemenea, retrospectiva fiecărei etape va fi transmisă zilnic, în perioada competiției, pe TVR 1. Materiale video și știri din timpul competiției vor fi disponibile zilnic pe Eurosport.ro și pe pagina de Facebook Eurosport România, iar rezumatele etapelor vor putea fi urmărite la cerere și pe aplicația Eurosport Player.

Premii totale în valoare de peste 26.000 euro pentru cicliști

Cei peste 130 de cicliști profesioniști din țări precum precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA sau Bulgaria vor concura atât pentru puncte UCI, cât și pentru premiile în valoare totală de peste 26.000 de euro, acordate atât celor care punctează în clasamente, cât și celor care trec primii linia de sosire. De asemenea, la finalul fiecărei etape, liderii clasamentelor vor primi tricouri distinctive pe care să le poarte în etapa următoare, după cum urmează:

  • Tricoul galben – Lider în Clasamentul General
  • Tricoul roșu – Lider în Clasamentul pe Puncte
  • Tricoul Verde – Lider în Clasamentul Cățărătorilor
  • Tricoul Alb – Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani)

 

Se vor acorda și tricouri trofeu:

  • Tricoul albastru – Lider în Clasamentul Românilor (va fi purtat în competiție)
  • Tricoul Gri – Lider în clasamentul pe echipe (se acordă la finalul ultimei etape).

 

Turul României 2022 este organizat de Federația Română de Ciclism, în parteneriat cu Ministerul Turismului și Auchan Retail România. 

Sponsori tricouri distinctive: Alpro - Tricoul galben, Mandy – Tricoul verde, M&M – Tricoul alb, Orange – Tricoul albastru, Auchan – Tricoul roșu, Federația Română de Ciclism - Tricoul Gri.

Sponsori Eveniment: LaDorna Lactate, Home Garden, Pedigree, Dr. Oetker - Guseppe, Albalact – Zuzu Fit, Pepsi Max, Colgate, Ariel, Elit, Hochland, Biciclete Ozaktac, Olympus, Meda, Help Net, Tissot, Albiniprassa, Joy2Wander, Tissot, Albini Prassa.

Partener mobilitate: Petrom

Apa oficială: Dorna

Partener tehnic: Bellotto

Partener auto: Porsche Inter Auto

Vestimentație asigurată de Nympha.

Parteneri instituționali: Primăriile Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Cristian, Curtea de Argeș.

Partener media: Eurosport1, Eurosport2, Sport Extra, Tvr1, Tvr2, Radio Guerilla.

Parteneri media: Argespress.ro, Argeșul Online, Jurnal de Argeș, TimpOnline.ro, ObservatorBN.ro, Ziarul Răsunetul, Radio Târgu Mureș, Informația Zilei, Satu Mare Online, Satu Mare News, Sportul Sătmărean.

 

Despre Turul României

Originile Turului României datează de la începutul secolului trecut când, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobilă” a organizat, în august 1910, Circuitul Munteniei, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-București. Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiția s-a oprit. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima competiție ciclistă națională - Turului României, supranumit și „Mica Buclă”, pe o distanță de 1026 de kilometri, împărțiți în 7 etape. Pentru că a fost organizată cu pauze - cea mai notabilă de 10 ani, între  1936-1946 - competiția a ajuns de-abia la ediția 55, deși au trecut 88 de ani de la lansare. Ediția a 45-a (din 2008) a fost prima ediție care a figurat în calendarul Federației Internaționale de Ciclism.

 

Începând cu 2019, competiția este organizată în parteneriat cu Auchan România și este co-finanțată de Ministerul Sportului, Auchan și partenerii Auchan. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 6-11 septembrie. În cadrul competiției, sportivii vor lupta pentru tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul roșu (liderul în clasamentul pe puncte), tricoul verde (King of the Mountain), tricoul alb (cel mai bun U23) și tricoul albastru (cel mai bun român). Mai multe informații despre Turul României 2022 sunt disponibile pe www.turulromaniei.ro.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5