Un drum forestier de la Lunca Ilvei, soluţia pentru a prelungi DJ 172 D până la limita cu judeţul Suceava. Preşedintele Moldovan se va întâlni cu Gheorghe Flutur
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va prelua în administrare un drum forestier de la Lunca Ilvei, pentru a prelungi traseul DJ 127 D de la cabana Silhoasa până la limita cu judeţul Suceava. Este vorba de 6 kilometri de drum care vor fi modernizaţi, foarte probabil prin fonduri europene.
„În urma unei discuţii cu Consiliul Local Lunca Ilvei şi cu domnul primar de la Lunca Ilvei, împreună cu colegii mei de la Drumuri, cu managerii de proiect, cu domnul Dorin Popescu (n.n. – director executiv Consiliu Judeţean), am căutat şi am găsit o soluţie pentru a putea să continuăm acest drum până la limita de judeţ cu Suceava, în zona Grădiniţa, din comuna Coşna. Primăria a făcut demersurile necesare pentru a intabula şi a face o documentaţie tehnică pe un actual drum forestier, care pe urmă să poată fi transferat la Consiliul Judeţean şi să-i schimbăm încadrarea din drum forestier în drum judeţean, din economiile care sunt pe Programul Operaţional Regional. Sper să putem obţine finanţare şi pe un tronson de aproximativ 6 km, să poată fi şi el modernizat şi să ajungem cu Poarta Transilvaniei până la limita judeţului Bistriţa-Năsăud, la graniţa cu Suceava. Sunt încrezător, avem timpul necesar, ţinând cont că finalizarea lucrăririle trebuie să se facă până în 2023. Cred că acest tronson ar putea să înceapă frumos din Mureşenii Bârgăului şi să ajungă în Miţa, pe Bistriţa Bârgăului, peste Strâmba, pe toată Valea Ilvelor, până la graniţa judeţului cu Suceava”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Primarul Flaviu Lupşan de la Lunca Ilvei a menţionat că a mediat o întâlnire între preşedinţii de consilii judeţene Bistriţa-Năsăud şi Suceava, tocmai pentru a ajunge la un consens pentru că a duce acest drum la limita de judeţ „nu înseamnă nimic”. „Am avut o discuţie, personal, cu domnul Flutur prin care am pregătit aşa- zisa întâlnire între cele două consilii judeţene undeva la faţa locului, lucru care se va întâmpla în primele zile din luna august. Şi ei au aceeaşi problemă, promovează în acest an un tronson de 9 km, de la Grădiniţa spre Lunca Ilvei, dar rămân 5 km. Şi eu au aceeaşi problemă, dat fiind faptul că este arie protejată. Atunci gândirea lor a fost, împreună cu localitatea Coşna, cu domnul primar, să găsească posibilitatea expropierii şi translatării drumului de pe ceea ce există actualmente 172D, în aşa fel încât să ieşim din zona avizării UNESCO. Sperăm să fim pe drumul cel bun şi să ne întâlnim cu drumurile”, a declarat primarul Lupşan.
Citiţi şi:
- Președintele Radu Moldovan: Vom face toate eforturile necesare, împreună cu primarul Flaviu Lupșan, să finalizăm și tronsonul Lunca Ilvei- limită județ Suceava!
- Tronsonul de drum judeţean 172 D, Măgura Ilvei – Lunca Ilvei, modernizat cu fonduri europene. Preşedintele Moldovan: Circulăm pe un drum european, care oferă absolut toate condiţiile necesare!
- Preşedintele Moldovan: Primii 100 de kilometri din Via Transilvanica au fost pichetaţi!
- Astfalt la Ilva Mică pe DJ 172D. Din 1 august, continuă lucrările pe Valea Ilvelor
- Tradiţiile, păstrate cu sfinţenie la Lunca Ilvei
Adaugă comentariu nou