Versuri dansate

Poetul CRISTIAN ŞVECZ, în volumul de poezii „Versuri dansate”, cu un parfum picurat de Menuţ Maximinian, aduce în faţa cititorilor o poezie a luminii prin regăsirea visului copilăriei, ce conduce destinul poetului spre redescoperire.

În versurile lui Cristian domină eul liric, cu senzaţiile intime ce se exteriorizează afirmând că omul nu e făcut pentru singurătate, ci întâlnirea cu un Altul, care înseamnă o întâlnire cu propriile limite spirituale. O întâlnire cu culoarea şi coloana sonoră a emoţiilor şi imaginilor lăuntrice dintr-un curs orizontal al timpului printr-o revelaţie a simţurilor.

Versurile lui Cristian se transformă în cântec, care ne îndeamnă să dansăm între conştiinţă şi imaginaţie.

Pe ritmuri de vals

Te răpesc în noapte

Îţi ofer iubire,

Şi-ţi dăruiesc nemurire.

În poeziile lui Cristian întâlnim o anumită căldură a tonului poetic, unde iubirea este o temă predominantă, împărtăşind anumite trăiri, anumite stări, reflectate parcă în propria-i oglindă. Este prezent sentimentul de zâmbet şi cuvinte ce aşteaptă să fie libere spre a aduce bucuria şi viaţa şi parcă încearcă să prezinte modul cum va arăta viitorul în doi.

Prin versuri, Cristian ne oferă un dans fără sfârşit, o clipă de vis între ascultarea bătăilor inimii, mai ales că pentru autor viaţa are un singur scop: IUBIREA, ce i-a dat prin lume zborul, pe aripi de poezie:

„Prea mare e liniştea

Destinul ne uneşte

Mă pierd în braţele tale

Îmbrăţişează-mă şi

Iubeşte-mă.

Comentarii

10/07/10 19:17
nicoleta

Am avut cinstea sa fiu cea care a facut recenzia de carte la lansarea volumului in Carei, orasul de bastina al tanarului poet. Cuvintele mele au fost palide pe langa avalansa de aprecieri frumoase din paginile ziarului d-voastra. Tot ceea ce pot sa spun e ca, din pacate nimeni nu e profet in tara lui, iar ceea ce imi doresc este ca sa spunem si despre Cristian Svecz ca este cel mai bun contabil dintre poeti si cel mai bun poet dintre contabili, dupa un ilustru precedent.
Multumim, Cristian, ca ai ales sa te nasti la noi in oras si-ti multumim pentru versurile in pasi de dans.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5