Vezi câţi bani va primi halterofilul Gabriel Sâncrăian de la CSM Bistriţa pentru bronzul de la Rio!

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a decis, conform legislaţiei în vigoare, dublarea premierilor pentru medaliaţii olimpici. De asemenea, Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman va oferi recompense financiare, conform legislaţiei în vigoare, şi pentru locurile IV, V şi VI.
 

Astfel, conform HG 1447/2007, medaliaţii cu aur vor primi contravaloarea a 70.000 euro, câştigătorii medaliei de argint 56.000 euro, iar pentru medalia de bronz fiecare sportiv va încasa 42.000 euro, se precizează în comunicatul COSR.

Pentru locurile IV, V si VI se vor primi 14.000 euro, 10.500 euro, respectiv 7.000 euro. Antrenorii, precum şi colectivele tehnice, care au contribuit la realizarea acestor performanţe la JO vor fi de asemenea recompensaţi de către COSR.

Sportivii care au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului olimpic la Rio 2016 vor fi recompensaţi de Renault Commerciale Roumanie cu autoturisme Kadjar, cei medaliaţi cu argint vor primi cheile modelului Captur, în timp ce sportivii distişi cu medalii de bronz vor primi automobile Clio.

Haltorfilul Gabriel Sâncrăian de la CSM Bistriţa, care a cucerit medalia de bronz la categoria 85 kg, va primi astfel de la COSR suma de 42.000 euro, în timp ce Renault îi va da cheile unei maşini din modelul Clio, în valoare de peste 10.000 euro.

***

Aurul a fost adus de echipa feminină de spadă (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul a fost luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea) și de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5