Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, gazdă a dezbaterii "Petrolul și gazele naturale românești - istorie în imagini"

Camera Deputaților a găzduit, ieri, vernisajul expoziției cu tema "Petrolul și gazele naturale românești - istorie în imagini", organizat împreună cu Academia de Științe Tehnice din România.
În cadrul dezbaterilor au luat cuvântul, între alții, deputatul Dragoş Gabriel Zisopol - președintele Comisiei pentru știință și tehnologie,deputatul Vasile – Daniel Suciu - vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor și deputatul Varujan Pambuccian - liderul Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale şi membru al Comisiei pentru Știinţă şi Tehnologie din Camera Deputaţilor.
Evenimentul a reunit reprezentanți ai legislativului, executivului, mediului academic și organizațiilor cu preocupări în domeniul energetic, constituind un excelent prilej de identificare de soluții privind utilizarea adecvată a potențialului energetic al țării noastre. Cu acest prilej a fost prezentată istoria tumultoasă a petrolului şi gazelor naturale româneşti, dar şi necesitatea colaborării instituţionale pentru dezvoltarea cercetării, inovării şi digitalizării în domeniu.
"În 1440 erau menționate primele gropi cu păcură pe meleagurile noastre, iar în 1857 prima producție de țiței și prima rafinărie la nivel mondial erau certificate în România. Am fost onorat să fiu gazda ambasadorilor, academicienilor, studenților și petroliștilor români ce au marcat printr-un eveniment special istoria acestei industrii ce decenii a fost printre cele mai performante la nivel mondial. Cu această ocazie, am devenit și “acționar” la una dintre cele mai importante societăți românești din perioada interbelică, “Astra Română”, o amintire ce o voi prețui mereu. Felicitări Comisiei pentru Știință și Tehnologie pentru organizarea acestui eveniment!", a transmis deputatul PSD BN, Daniel Suciu, pe pagina de facebook.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5