Viceprimarul Cristian Niculae: Râurile noastre nu arată aşa cum ar trebui să arate. Luptăm pentru ape curate şi sănătoase

             Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, a declarat, în cadrul conferinţei naţionale „Apa – sursă de viaţă şi civilizaţie, componentă a mediului, element esenţial pentru o viaţă durabilă”, că este unul dintre cunoscătorii problematicii apelor, prin prisma faptului că a fost comisar şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud.

          „Ca iubitor al naturii, ca pescar împătimit, ca fost şef al Gărzii de Mediu şi ca om care umblă pe marginea apelor vă spun că mai avem foarte multe lucruri de făcut în acest domeniu şi mă refer, în special, la prevenirea şi combaterea depozitării deşeurilor pe malul şi în albia râurilor. Râurile noastre nu arată aşa cum ar trebui să arate şi o ştim foarte bine toţi cei care suntem aici. Am fost şi de o parte şi de alta a baricadei. Am dispus controale şi am dat sancţiuni, când a fost cazul, iar acum suntem controlaţi de autorităţile de mediu. Pentru ceea ce se întâmplă pe malurile apelor pe raza teritorială a municipiului nostru”, a spus viceprimarul Nicolae.

          Acesta a menţionat că municipalitatea face eforturi bugetare consistente pentru a salubriza malurile râului Bistriţa, pe o lungime de circa 30 km, în fiecare primăvară, pe parcursul a aproape două luni de zile, cu o echipă de zece muncitori şi utilajele aferente.

          „Ce este în apă nici nu vreau să vă mai spus, pentru că acolo nu putem interveni, dar aproape de fiecare piatră este agăţată o pungă, o hârtie, o cârpă. Trebuie să ne unim eforturile, să cooperăm şi să eradicăm acest lucru. Eu cred că este foarte important să acţionăm pe două paliere, primul palier ar fi educaţia, să ne autoeducăm şi să facem eforturi să-i educăm şi pe cei din jurul nostru. (...) Al doilea palier ar fi eforturile integrate a autorităţilor de mediu al administraţiilor locale, al Apelor Române pentru a curăţa aceste ape. Eu sunt unul dintre cei care luptă pentru ape curate, pure şi sănătoase şi sunt încrezător că vom reuşi să ne atingem ţelul”, a precizat viceprimarul Cristian Niculae.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5