Viceprimarul Cristian Niculae: Voi propune ca la un apartament nou să fie cel puțin un loc de parcare. Punctele termice, parcări supraterane

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, susţine că, pe de o parte Bistrița este un oraș care crește și se dezvoltă, în care se construiește modern și de calitate,  cu dezvoltatori imobiliari puternici ce îmbogățesc fondul locativ al Bistriței, însă a apărut şi problema parcărilor.  

„În ultimii ani, numărul mașinilor din oraș a crescut foarte mult. Parcările rezidențiale din orașul nostru sunt aglomerate și mașinile ajung să fie parcate oriunde există puțin spațiu, pe trotuare, pe carosabil în locuri nepermise, pe aleile pietonale și din păcate chiar pe spații verzi. Trotuarele si aleile pietonale în multe situații nu mai pot fi folosite de pietoni. Vreau să iau măsuri concrete și ferme pentru soluționarea acestei probleme și să propun Consiliului Local urmatoarele acțiuni:

- Transformarea a 14 puncte termice în parcări supraterane etajate, acolo unde este posibil;
- Introducerea, în regim de urgență, în Regulamentul Urbanistic și în Planul Urbanistic General al Bistriței, aprobat acum 6 ani, a unei reglementări, ca fiecare unitate locativă nou construită să aibă cel puțin un loc de parcare prevăzut din faza de proiect. Adică: 1 apartament nou = cel puțin 1 loc de parcare”
, explică viceprimarul Niculae.

Potrivit acestuia, actuala reglementare în vigoare, adică un loc de parcare la 80 mp locuibil, este insuficientă, deorece se construiesc foarte multe apartamente în orașul nostru cu o suprafața totală de 50, 60 sau 70 mp și aproape toați beneficiarii acestor locuințe au cel puțin un autoturism personal.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5