Cristian Niculae şi-a lansat programul pentru Primăria Bistriţa: Este despre NOI, nu despre MINE!
Viceprimarul Cristian Niculae susţine că Reforma şi Administraţia reprezintă cele două componente pe care-şi va axa campania pentru Primăria Bistriţa. Cristian Niculae, candidatul PSD pentru fotoliul de primar al municipiului, alături de consilierii locali Andrei Kozuc şi Horaţiu Gherman şi Adrian Solcan, au lansat programul de guvernare locală Bistriţa 2020-2024.
„Este deja cunoscut faptul că am hotărât să-mi asum candidatura la Primăria Bistriţa din partea PSD. În toată această perioadă de când am făcut publică această decizie m-am gândit la programul pe care ar trebui să-l pregătesc şi să-l pun în aplicare după ce vom câştiga Primăria Bistriţa. (...) Sloganul campaniei mele este unul care trebuie să-i pună pe gânduri pe toţi politicienii sau cei care-şi doresc să conducă acest oraş: Este despre NOI, nu despre Mine! Acest mesaj mă face să mă gândesc că Bistriţa înseamnă o comunitate unde noi toţi bistriţenii vrem binele acestui oraş”, a declarat Cristian Niculae.
La capitolul reformă, acesta s-a referit în primul rând la „Reforma Primăriei” în sensul că „ceea ce merge bine promovăm, ce nu merge bine schimbăm”, pornind de la evaluarea aparatului Primăriei, luarea unor măsuri de eficientizare, dar şi digitalizarea serviciilor publice, precum Direcţia Patrimoniu, Impozite şi taxe, Direcţia de Asistenţă Socială etc.. „Procedeele trebuie să fie simple, astfel ca orice cetăţean să le poată înţelege, rezultatele trebuie să fie rapide, pentru că timpul cetăţeanului e la fel de important ca timpul funcţionarului. Aparatul administrativ trebuie să fie la dispoziţia cetăţeanului şi nu invers, de la primar până la funcţionarul din spatele ghişeului”, a explicat Niculae.
O altă Reformă vizează urbanismul Bistriţei. Viceprimarul Niculae s-a referit la elaborarea Planului Urbanistic General, promovarea unei identităţi arhitecturale, a unei identităţi cromatice, dar şi lucruri mai practice, precum îngroparea reţelelor de comunicaţii. „Pentru oraşul vechi îmi doresc o abordare mai eficientă a soluţiilor de conservare şi punere în valoare a patrimoniului din centrul istoric, indiferent de situaţia juridică prin sprijinirea proprietarilor în elaborarea documentaţiilor şi realizarea intervenţiilor, crearea unui fond din bugetul municipiului pentru creditarea fără dobânzi a proprietarilor ce doresc să reabiliteze clădirile”, a explicat viceprimarul Bistriţei. Pentru zonele noi, se are în vederea stabilirea unui regim de înălţime, respectarea principiului „o unitate locativă – un loc de parcare”, dar şi o unitate cromatică.
Reforma sportului bistriţean propune sprijinirea sportului de masă, dezvoltarea infrastructurii prin amenajarea a cinci terenuri de sport multifuncţionale în zonele rezidenţiale, dar şi crearea unui club sportiv al Primăriei Bistriţa şi preluarea stadionului „Jean Pădureanu”. „Cred că toţi bistriţenii îşi doresc un club sportiv municipal. Acest Club Sportiv Municipal va revitaliza echipa de fotbal a Bistriţei şi o va susţine în vederea accederii în Liga naţională. Cred că toţi bistriţenii îşi doresc preluarea stadionului „Jean Pădureanu” şi transformarea într-un complex sportiv prin fonduri europene. O spun răspicat, vom finanţa fotbalul bistriţean”, a declarat Cristian Niculae.
În domeniul administrativ, Cristian Niculae propune cinci domenii importante, şi anume infrastructură rutieră şi de utilităţi, infrastructură şcolară, dezvoltară durabilă, Smart City şi localităţi componente. Pentru infrastructura rutieră se are în vederea asfaltarea tuturor străzilor de pământ în următorii cinci ani, asfaltarea „din bordură în bordură” a tuturor străzilor, reabilitarea tuturor trotuarelor plus patru benzi de circulaţie pentru actuala şosea de centură, corelată cu semaforizarea trecerii de cale ferată de pe strada Lucian Blaga şi construcţia variantei ocolitoare a municipiului. Aceste proiecte, a menţionat Niculae, completează celelalte proiecte pe care le are Primăria, şi anume piste de ciclişti, Linia Verde, Centru Intermodal. Pe lista de proiecte sunt propuse amenajarea a două parcări supraetajate cu o capacitate de 600 de locuri, supraetajarea parcării de pe Lupeni, deschiderea unei noi rute de traversare a oraşului etc. „Vom reuşi să fluidizăm şi să decongestionăm traficul rutier din Bistriţa, să devenim un oraş mai prietenos cu mediul, să punem accent pe transportul public în comun”, a spus viceprimarul Niculae.
Pentru Educaţie, Cristian Niculae anunţă că nicio şcoală nu va rămâne nereabilitată până la sfârşitul viitorului exerciţiu financiar. Dacă acum sunt în lucru şapte şcoli şi două grădiniţe, tot din fonduri europene vor fi modernizate Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Gimnaziul de la „Andrei Mureşanu”, Corp Gimnaziu LPS, Liceul Tehnologic Agricol, Liceul Tehnologic Forestier, Liceul Sanitar, Colegiul Tehnic Infoel. De asemenea, este vizată construcţia a două creşe şi a două grădiniţe, în zona str. Compozitorilor, Dinu Lipatti, respectiv str. Lucian Blaga. De asemenea, vor fi reabilitate grădiniţele de pe str. Zimbrului şi din Parcul municipal.
Dezvoltarea durabilă cuprinde proiectul ”Cartierul Tinerilor”, amenajarea de parcări în zone rezidențiale prin transformarea a 10 puncte termice în parcări supraetajate; amenajarea și reabilitarea malurilor râului Bistrița între Puntea Pietonală de la Spitalul TBC și Podul Berăriei, inclusiv realizarea unei zone de promenadă, deschiderea acessului pietonal din Parcul Municipal înspre aceasta zona de promenadă; realizarea unui sistem de filtrare pe râul Bistrița, în zona de intrare a râului în orașul nostru, care să rețină toate deșeurile aduse de apa din amonte; amenajarea Pădurii Codrișor ca padure-parc cu realizarea unei zone de Belvedere, intr-un punct inalt al dealului Codrisor. De asemenea, pe listă figurează şi ptoiectul de regenerare urbană în zona Piața Independenței NORD – printr-un concurs de soluții; modernizarea Pieței Decebal; amenajarea a două parcuri pentru animalele de companie; ttransformarea zonei din fața Turnului Dogarilor într-un spațiu de evenimente în aer liber multi-funcțional – gen amfiteatru cu scena; amenajarea unui Club al Pensionarilor – în zona de sus a orașului şi reabilitare termică a cel puţin 100 de blocuri de locuințe.
Programul de candidat are în vedere şi localităţile componente, unde este propusă asfaltarea tuturor străzilor, proiecte de alimentare cu apă, gaz şi canalizare pentru Slătiniţa, construirea a 4 centre comunitare la Ghinda, Sărata, Viișoara, Unirea, dar şi construirea de capele mortuare în localitățile Sigmir, Ghinda și Slătinița.
Bistriţa ar urma să devină Smart City, a precizat Cristian Niculae, prin managementul informatizat al traficului cu prioritizarea transportului public, extinderea sistemului de supraveghere video, creșterea eficienței energetice a clădirilor ce țin de administrația locală, amenajarea de piste de cicliști (etapa a 2-a), alfabetizare digitală pentru tineri prin intermediul Centrului Comunitar de Tineret, dar şi bugetare participativă:
Conservarea și punerea în valoare a zidurilor cetății, reabilitare pe fonduri europene a pasajelor pietonale, regândirea evenimentelor culturale și de divertisment pentru promovarea turismului cultural și de eveniment sunt priorităţi în domeniul turismului pentru Cristian Niculae.
Nu în ultimul rând, antreprenoriatul local va fi susţinut printr-un HUB de afaceri pentru tinerii antreprenori, crearea unui Centru de inovaţie civică combinat cu spațiu expozițional, în Parcul Industrial Sud; o linie de start-up local pentru IT prin care să susținem dezvoltarea și implementarea a 3 – 5 proiecte din IT / an şi susținerea producătotilor locali prin crearea unui punct de desfacere a produselor de artizanat în zona centrală a orașului.
Citiţi şi:
- Linia Verde are finanţare europeană de 12,8 milioane euro: Autobuze electrice, străzi reabilitate şi 20 km de piste pentru ciclişti
- Viceprimarul Cristian Niculae anunţă începerea lucrărilor la utilităţi şi modernizarea străzilor Valea Ghinzii şi Aerodromului
- Parcările de pe cel mai aglomerat bulevard al Bistriţei devin cu plată! Cristian Niculae: Nu vrem bani mai mulţi la buget, ci parcări libere
- Viceprimarul Cristian Niculae: Modernizarea străzii Valea Ghinzii, în licitaţie. Şase milioane de euro pentru asfaltare, reţele de utilităţi, piste de biciclişti şi iluminat public
- Cristian Niculae: Comisie de negociere pentru cumpărarea stadionului Jean Pădureanu. Parcul municipal va fi extins! Un nou stadion, la Unirea
Comentarii
Acest personaj pe nume Cristian Niculae (alias Wannabe), îşi lanseaza programul electoral cu o mare minciună continută chiar de sloganul "Este despre NOI, nu despre Mine!" , când toată lumea stie că individul nu scapă nici o ocazie de a se scoate pe el in evidentă, pentru orice actiune neânsemnată intreprinsă in calitate de viceprimar.
Apoi, tocmai programul electoral propriuzis al lui Niculae , nu-i altceva decât o insiruire de actiuni pe care individul ar fi trebuit să le realizeze măcar partial în ultimii patru ani în calitate de viceprimar.
Cine l-a oprit pe individ să facă "REFORMA PRIMĂRIEI" stiut fiind că există prea multi tăietori de frunze la câini cu salarii mari in administratia locală. La primăria Bistrița, dupa unele surse, numai aparatul primarului are în componență 273 de angajați. În ceea ce privește totalul angajaților din structurile aflate în subordinea primăriei (toate direcțiile, inclusiv asistenții sociali), aceștia sunt în număr de 895, desi Bistrița are undeva între 70 și 80 de mii de locuitori. Potrivit primarului,numai in Primăria Bistrița lucrează peste 700 de persoane.
Pe de altă parte cea mai mare parte a obiectivelor enumerate au ramas nerezolvate tocmai sub administratia PSD, care a avut alte priorităti precum Pârtia Cocos, Cusca pentru veverite, si alte tâmpenii despre care Wannabe nu suflă o vorbă. Ba mai mult Wannabe a fost cel care sustinea că Pârtia Cocos este o investitie despre care abia peste 5-10 ani vom putea spune dacă a fost bună sau rea.
In schimb, vine cu un tupeu incalificabil să vorbească despre reabilitarea şcoalilor, intre care si Liceul Tehnologic Agricol, căruia i-a pus gând rău prin diminuarea terenului fermei didactice pentru ”Cartierul Tinerilor”.
Apoi vorbeste despre "Amenajarea Pădurii Codrișor ca padure-parc", un proiect al Asociatiei Bistrita Civică (ABC) aprobat de Consiliul Local, după ce in urmă cu 2 ani acelasi Wannabe lansa tâmpenia demolării Stadionului "Jean Pădureanu" pentru extinderea parcului municipal.
Si exemplele ar putea continua.
Reprezentantul PSD-ului va câștiga alegerile locale la Bistrița.VIVAT PSD!
La capitolul URBANISM , Bistrița ar avea nevoie in primul rând de actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) care este un document strategic de dezvoltare, complementar Planului Urbanistic General (PUG), având ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în oras. In acest sens, pentru centru istoric sau oraşul vechi cum il numeste viceprimarul este nevoie de inchiderea inelului central de circulatie. Pentru asta ar fi necesară prelungirea strazii Vasile Conta printre sediile Electrica-furnizare si Aquabis, si apoi construirea unui pod peste raul Bistrita , prin fata fostei uzine electrice. Acest pod care ar putea fi numit „Podul Morii”, amintind de Piata Morii din apropiere dar si de existenta unei mori de apă pe fostul „canal al morii”, ar crea posibilitarea trecerii circulatiei auto din zona parcului pe malul stâng al râului Bistrita pe strada Codrisor până la Podul Budacului. In felul acesta se inchide inelul central din jurul orasului vechi, alcătuit din strazile: Dr.Ioan Ratiu- Odobescu- Gării- Bul.Republicii-Bistricioarei-RomanC.Vivu-Vasile Conta. Pe de altă parte strada Vasile Conta cu prelungirea respectivă face parte din DIAMETRALA NORD-SUD a orasului Bistrita, care se intinde din Cartierul Subcetate pana la Sala Polivalenta, trecand prin centrul civic al orasului, de unde si denumirea sau rolul de “Diametrala”. Aceasta artera formata din strazile Subcetate- Ioan Slavici- Crinilor- Piata Pertu Rares- Bistricioarei- Roman C.Vivu- Vasile Conta, prezinta importanta pentru dezvoltarea turistica si urbanistica a orasului, fapt pentru care ar trebui acordată mai multă atentie la detalii. Cu atat mai mult cu cat pe strada Crinilor, colt cu Cerbului se gaseste o căsuță în care a funcționat prima școală confesională si care in prezent se afla in paragina si se degradează cu fiecare zi ce trece. Ea ar trebui de urgenta reabilitata si transformata in muzeu, dupa modelul muzeului primei scoli romanesti din Scheii Brasovului. De altfel, din 2011 si la Sf. Gheorghe (Covasna) exista un muzeu al primei scoli românesti dupa reabilitarea casei in care a functionat scoala respectivă.
Motto:
„Prostul are un mare avantaj faţă de omul deştept: este întotdeauna mulţumit de el însuşi.”
(Napoleon Bonaparte- în Cugetări)-
Cand a fost sincer Cristian Niculae (Alias Wannabe)?
El este cel care spunea in 2019 despre Pârtia Cocoş, ca abia în următorii 5 – 10 ani vom putea evalua dacă amenajarea ei cu 5,5 milioane de euro a fost un eşec sau un succes. Lucru acesta se putea cunoaste inainte că de aceea se fac studii de fezabilitate pentru orice investitie.
Tot in 2019 se pronunta pentru demolarea stadionului din parcul municipal si sa-l mute în Unirea, fara nici o logica, pe motivul extinderii parcului in locul stadionului, ceea ce este o prostie atata timp cat parcul se invecineaza cu Padurea Codrisor. Ba mai mult, din 2015 chiar exista o hotarare de CL privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc. Apoi, chiar si problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului din parcul Municipal este una falsa, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Ba mai mult, actualul stadion are instalatie de nocturna si un teren bine amenajat, cu instalație de încălzire a gazonului si doar tribunele trebuie recondiționate sau chiar reconstruite .
Lipsa de logica a viceprimarului este evidenta. El vorbeste despre un stadion de 10.000 de locuri in Unirea . Nimeni nu spune ca nu trebuie terenuri de sport in Unirea, ca si in celelalte localitati componente ale municipiului. Pentru asta nu trebuie obligati si spectatorii sa mearga pana in Unirea la spectacole cultural-sportive, cand pot sa ajunga mult mai simplu pe stadionul din parc.
De aceea, lucrurile trebuie bine chibzuite inainte de a se lua o decizie , intrucat legea sportului spune în articolul 79 că: „Schimbarea destinatiei sau desfiintarea unor baze sportive aparținând domeniului public ori privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului si cu construirea prealabila a altor baze sportive similare celor desființate.” Dar in primul rand trebuie tinut si de opinia bistritenilor care s-au pronuntat masiv impotriva mutarii stadionului Jean Padureanu.
„Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“ . Vicele Niculae (Wannabe) vorbeste despre un HUB de afaceri pentru tinerii antreprenori. Ca să facă pe desteptul el foloseste termenul englezesc HUB (citeste hab) in loc de cuvântul românesc CENTRU. In realitate el face referire la un incubator de afaceri despre care se vorbeste de foarte multă vreme. Acesta urma să fie construit in Parcul Industrial Bistriţa Sud, realizat printr-un proiect finanțat din fonduri europene în valoare de peste șase milioane de euro si inaugurat in 2015. Dupa 5 ani, Parcul industrial stă nefolosit, fiind populat doar cu „bune intentii”. În incinta parcului industrial era prevăzută realizarea unui Incubator de afaceri dotat cu micro-hală de producție, în valoare de 1.5 milioane EUR. Desi s-a realizat studiul de fezabilitate al incubatorului de afaceri și s-au alocat din bugetul Municipiului Bistrița sumele necesare întocmirii proiectului tehnic, lucrurile s-au blocat aici. Executia efectivă a acestei investiții trebuia sa inceapa după lansarea liniei specifice de finanțare nerambursabilă prin POR 2014-2020, lucru care nu s-a mai intamplat. Pâna acum Parcul Industrial Bistriţa Sud, continua sa producă doar pagube la bugetul local.
Vezi si opinia altora: https://www.catavencii.ro/bistrita-se-executa-nu-se-discuta/
Adaugă comentariu nou