Linia Verde are finanţare europeană de 12,8 milioane euro: Autobuze electrice, străzi reabilitate şi 20 km de piste pentru ciclişti

Primăria Bistriţa, prin viceprimarul Cristian Niculae, a semnat două contracte de finanţare pentru proiectul Linia verde de transport public, în valoare de  59 milioane de lei (12.8 milioane euro), şi Îmbunătățirea eficienței energetice a 277 de apartamente din 7 blocuri de locuințe, de  6.5 milioane de lei (1,4 milioane euro).
 
„Astăzi semnăm contractul pentru proiectul Linia Verde pe care eu personal mi l-am asumat când am candidat, acum 3 ani, în calitate de consilier municipal. Este un proiect deosebit de important care alături de celelalte 3 proiect pe Axa 4 – mă refer la  reconfigurarea transportului public pe axa Gării-Decebal - Andrei Mureşanu-Năsăudului, piste pentru ciclişti şi Centrul intermodal – vor schimba filosofia de comunitate europeană în Bistriţa. Acest proiect aduce cetăţenii municipului Bistriţa în centrul oraşului, în zona administrativă cu o linie de transport public, complet nepoluantă, cu autobuze electrice, cu bandă de rulare proprie, şi în plus de asta aduce cetăţenii în centrul oraşlui pe piste de ciclişti, pentru că acest traseu al Liniei Verzi are o lungime de 10,2 kilometri, pleacă din localitatea componentă Unirea, de la Trifan, şi ajunge prin centrul municipiului Bistriţa în Viişoara, la staţia PECo Ţiriac. Are 20 de kilometri de piste pentru ciclişti, toate celelalte proiecte se completează şi încurajează un stl de viaţă sănătos şi activ în municipiul Bistriţa”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae.
 
Linia Verde presupune intervenții extrem de importante în infrastructură, care vor conduce la crearea unui nou traseu de transport public. Pe lângă introducerea unei linii de autobuze electrice, şi reabilitarea străzilor și realizarea benzilor de rulare, proiectul include modernizarea stațiilor de transport, amenajarea unui garaj și a unor stații de încărcare a mijloacelor de transport electrice, inclusiv sistem e-ticketing, precum şi construirea pistelor pentru biciclete şi modernizarea traseelor pentru pietoni. 
 
Al doilea proiect semnat de viceprim-ministrul Daniel Suciu şi viceprimarul Cristian Niculae vizează reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. Bistriţa-15 are o valoare de 6,5 milioane de lei şi va contribui la creşterea eficienţei energetice a 277 de apartamente din 7 blocuri de locuinţe, în scopul reducerii poluării generate de producerea, transportul şi consumul de energie.
 
„Acest proiect completează seria celor 74 de blocuri pe care le reabilităm termic în acest mandat”, a explicat Niculae. Viceprimarul Bistriţei a spus că municipiul Bistriţa atrage finanţări europene şi va implementa în următorii doi ani proiecte de 100 milioane de euro, majoritatea prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, dar şi prin fonduri guvernamentale, prin PNDL.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5