Liberalii ne promit (din nou) în trei ani, peste 1.000 de locuri de parcare

Parcări supraterane, pe trei niveluri, cu 1.000 de locuri. Aşa arată unul dintre obiectivele proiectului ,,10 pentru Bistriţa”.

Anunţul a fost făcut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de consilierii municipali Dan Molnar şi Andrei Rusu, implicaţi mai mult sau mai puţin în derularea proiectului.

Pe hârtie totul trebuie să fie gata în trei ani, între 2012-2015, în real life, mai rămâne să (le) vedem sau să nu (le) vedem…Ne-a liniştit vicepreşedintele PNL B-N Dorin Dobra : în viitoarea legislatură, cei doi posibili viitori consilieri municipali vor răspunde cu mandatul, dacă nu vor reuşi ceea ce au promis.

,,Sunt înmatriculate circa 30.000 de autoturisme şi noi avem amenajate 11.000 de locuri de parcare, dintre care 80% sunt parcări rezidenţiale. Este o problemă care poate fi rezolvată până cel târziu în 2014. Nu putem să continuăm să amendăm cetăţenii care îşi parchează maşinile ilegal, fără să le oferim locuri unde s parcheze legal”, a afirmat consilierul municipal PNL Dan Molnar.

Liderul de grup al consilierilor liberali, Andrei Rusu, a prezentat şi o soluţie în acest sens: "prin parteneriate publice-private, ar putea fi realizate peste 1.0000 de locuri de parcare pe raza municipiului”, a menţionat liberalul.

Rusu a identificat şi zonele în care s-ar putea realiza aceste parcări supraterane: zona din spatele BCR; zona Piaţa Decebal, paralel cu calea ferată; zona gării-autogară; strada Lupeni - strada I.L. Caragiale, la care se adaugă cele patru puncte termice, propuse a fi transformate în parcări supraterane.

,,O parcare pentru maşinile de volum mare propunem a fi realizată pe strada Sigmirului. De asemenea sunt aprobate în Consiliul Local patru parcări supraterane în punctele termice, însa aceste locaţii se află în litigiu în momentul de faţă. S-ar putea asigura circa o mie de locuri de parcare, pe care le propunem să fie realizate în parteneriat public privat. Aceste parcări ar putea fi realizate în termen scurt, o astfel de construcţie putându-se realiza în două luni de zile. Am şi făcut nişte calcule în acest sens. Un mp/loc de parcare ar costa între 130-135 de euro, deci pentru 1.000 de locuri de parcare ar fi necesar circa 1,3 milioane de euro. Nu este o sumă foarte mare pentru bugetul Primăriei Bistriţa”, a declarat Andrei Rusu.

Acesta a explicat şi de ce grupul consilierilor liberali marşează pe proiecte publice - private.

,,Primăria are de câştigat redevenţe anuale, cote din vânzarea parcărilor. Proiectul poate fi pus în practica într-un termen relativ scurt şi pot decongestiona traficul”, a concluzionat consilierul municipal PNL.

Comentarii

13/05/11 08:20

Mai fratilor, astia bat campii. Unde mama dracului au gasit ei parcari la 125-130 euro/mp ? Probabil in India, facute din bambus pentru masinile lor TATA.
Astia nu au habar ce inseamna o parcare, ce spatii presupun, ce costuri si in cat timp pot fi realizate 1000 locuri de parcare. Sa se intereseze un pic pe unde s-au mai facut in tara, cel mai aproape la Cluj, unde pe o parcare de 450 de locuri s-au dat in jur de 4,5 milioane de euro. Sunt complet rupti de realitate.
Votati-i, ca de promis promit bine.
Apropo, ce meserie au specialistii din PNL Bistrita ? Pot fi recomandati ca exemple si in alte municipii. BRAVO

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5