(Video) Adrian Chereji, după demisia din CL Bistriţa: Nu-i o fugă de răspundere. Nu are rost să blochez o luptă politică

Adrian Florin Chereji şi-a dat demisia din funcţia de consilier local, documentul fiind deja înregistrat la Primăria Bistriţa. Anunţul public a fost făcut lângă Pădurea Codrişor, de altfel un proiect drag acestuia, pentru care a militat în repetate rânduri în vederea amenajării ca loc de agrement pentru bistriţeni.

          „În momentul de faţă, după acest an de experienţă în Consiliul Local, eu consider că misiunea mea e terminată şi nu mi-o pot duce la îndeplinire drept consilier local conştient şi apăsat de îndatoririle care decurg din lege. Astăzi mi-am depus demisia din Consiliul Local. Nu este o decizie uşoară pe care am luat-o, dar eu sper că e cea mai bună decizie pentru mine şi pentru grupul din care am făcut parte. Din momentul acesta, lupta va deveni o luptă de uzură politică. Or, eu am intrat în Consiliul Local la propunerea de a susţine nişte proiecte care vin mai mult dinspre societatea civilă. Nu mai sunt activistul politica care să intre în această bătălie de uzură şi atunci e păcat să ţin locul ocupat, locul unuia dintre militanţii partidului care vor trebui să continue şi să dezvolte această luptă politică”, a declarat Chereji, în cadrul unei conferinţă de presă.

          Adrian Chereji a menţionat că nu e o fugă de răspundere ci un gest de responsabilitate, însă nu are rost să blocheze o luptă politică care va fi mai acerbă în Consiliul Local.

          „Să ştiţi că nu mă voi retrage din viaţa publică, voi continua proiectele şi toate exigenţele vizavi de ceea ce înseamnă democraţie, administraţie publică locală în interesul cetăţeanului le voi desfăşura în continuare. Nu pot să mai rămân la o masă în care  majoritatea a devenit o anexă obedientă primarului, care înţelege foarte greşit ceea ce înseamnă democraţia. Păstrând proporţiile, înţelegerea lui este de genul Viktor Orban sau Erdogan, care bagă pumnul în gură opoziţiei, nu acceptă alte opinii decât opiniile lor şi ţin cu mână de fier organizaţia pe care o au, subalternii pe care îi au. Lucrurile acestea nu sunt demne de Uniunea Europeană. Vizavi de acest aspect, voi rămâne în continuare vigilent şi nu voi abandona activitatea”, a menţionat Adrian Chereji.

          Fostul consilier municipal a menţionat că şi în calitate de cetăţean va putea participa la şedinţele de Consiliu Local, va depune petiţii şi va face sesizări, dacă va fi cazul. De altfel, două dintre plângerile făcute către Curtea de Conturi au fost înregistrate înainte ca acesta să ajungă consilier local, în iunie 2016.

***

          Adrian Florin Chereji este singurul consilier local care, potrivit legii, a prezentat un raport de activitate după un an de mandat. În cadrul conferinţei de presă acesta şi-a prezentat, sintetic, activitatea avută în plen, de la proiecte de hotărâre, până la amendamente şi interpelări.

          În ceea ce priveşte iniţiativele legislative locale, Chereji a avut trei proiecte care au vizat traseul variantei ocolitoare a municipiului Bistriţa, desemnarea sportivilor Adrian Crişan şi Gabriel Sâncrăian drept Cetăţeni de Onoare ai municipiului Bistriţa, dar şi trecerea în domeniul public al municipiului a reţelelor de apă/canal şi a staţiilor de tratare şi de epurare ce deservesc Bistriţa. Toate cele trei proiecte au fost respinse.

          În ceea ce priveşte amendamentele, acestea au vizat în special aspecte ce ţin de bugetul municipiului, cum ar fi o serie de „proiecte păguboase” precum Alpine Coaster, Aquapark, Pasaj pietonal suprateran etc. Aspectele birocratice ce vizează activitatea de la Registrul Agricol, de la Urbanism, Capela Mortuară, pistele pentru ciclişti, strategia de dezvoltare a municipiului pentru perioada 2010-2030 etc. sunt alte teme pe care Adrian Chereji le-a susţinut în Consiliul Local.

***

          Locul lui Adrian Chereji în Consiliul Local va fi luat de avocatul Diana Morar, copreşedintele Organizaţiei de Femei a PNL B-N.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5