( Video) Aşa da! Dascălul de 10 i-a bucurat pe copii într-o oră de sport cu totul inedită. Hai afară la zăpadă!

Tânărul profesor, care a obţinut 10 la examenul de definitivat, a demonstrat încă o dată că pune elevii pe primul loc, aducând bucuria iernii în sufletul acestora.

          Domnişorul diriginte a făcut ora de educaţie fizică şi sport într-un loc cu totul inedit, pe derdeluş, la aer curat. Dealurile Rebrei, îmbrăcate în mantie albă, ca în basmele noastre, au răsunat de bucuria copiilor, care au avut o lecţie de săniuş cu totul aparte precum în poezia din George Coşbuc „Iarna pe uliţă”: „Nu e chip să-i faci cu buna / Să-şi păzească drumul lor! / Râd şi sar într-un picior, / Se-nvârtesc şi ţipă-ntruna/ Mai cu zor”.. În vremuri în care dascălii nu-şi mai găsesc timp pentru a fi cu elevii lor şi în afara orelor de curs, profesorul Daniel Ionaşcă a redevenit copil preţ de câteva ore, mergând la săniuş şi arătându-le copiilor cum pot să-şi petreacă timpul frumos şi sănătos şi dincolo de curtea şcolii sau de confortul unui cămin cald în faţa unui gadget.

          Ne reamintim cum unii dintre dascălii de sport din judeţ au spus că nu partricipă la crosul Gabriela Szabo cu copiii deoarece nu este în timpul programului şcolar şi că nu sunt plătiţi suplimentar pentru pregătirea lor. Până la urmă a fi dascăl este o vocaţie, iar cei care şi-au ales această profesie doar pentru siguranţa unui loc de muncă ar trebui să se uite atent în sufletul lor şi în ochii copiilor pe care îi educă. Ca să fii îndrăgit şi să rămâi peste timp în amintirea elevilor, trebuie la rândul tău să-i iubeşti pe copii.

          În vremuri când anumiţi părinţi se tem şi de „umbra copiilor”, mai sunt şi copii cu părinţi normali, care se bucură de tot ceea ce Bunul Dumnezeu oferă prin frumuseţea naturii, inclusiv de feeria zăpezii, la care alte popoare din alte colţuri  ale lumii doar visează.

 

          Felicitări Daniel!

.............................

          Daniel Bogdan Ionaşcă de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Rebra – catedra Educaţie fizică şi sport a obţinut 10 la examenul de definitivat! Cotidianul Răsunetul îl felicită, iar cititorilor le prezintă gândurile unui dascăl de nota 10 !

 -De ce profesia de dascăl ?

-Profesia de dascăl a venit cumva de la sine, n-am urmărit dinadins asta. Dar privind înapoi, deși am doar un an de experiență la catedră, pot spune că sunt mai mult decât mulțumit de această alegere. Să fiu printre copii, a fost, și este în primul rând, benefic pentru mine, energia lor debordantă, inocența și emoțiile brute, se transmit și iți oferă o stare de bine, lucru esențial în viață. De asemenea, să iau parte la procesul de dezvoltare a lor, să-i observ progresând de la o zi la alta, îmi oferă satisfacții pe care nu cred că le pot obține în alt domeniu.

 - Cum a fost concursul, care este reţeta succesului ?

-Sincer, a fost mai examenul la care m-am simțit cel mai confortabil și asta datorită faptului că m-am pregătit foarte bine. Rețeta succesului o reprezintă munca, și faptul că n-am privit examenul acesta ca pe un alt hop, ci am considerat o oportunitate bună de a aprofunda cunoștințele în domeniu.

 - Eşti titular ?

-Sunt titular. Am reușit să obțin post titularizabil din primul an de învățământ la Școala Gimnazială Nr. 1 Rebra, unde am fost primit foarte bine și astfel am reușit să mă integrez rapid.

 -Cum ai defini şcoala de azi ?

- Școala de azi cu siguranță are lacunele ei, atât ca metode, conținut, cât și ca resurse materiale și umane, dar cred că se îndreaptă ușor în direcția bună.

-Dar generaţiile actuale de copii?

-Nu am reper de comparație decât generația mea, fiind și eu o persoană relativ tânără. Mi se pare că generația actuală e mult mai avidă de cunoaștere, are mult mai multe întrebări, datorită evoluției tehnologiei, orizonturile lor s-au lărgit.

 -O deviză după care te ghidezi în viaţă.

- Recunoștința! Fii recunoscător în fiecare zi pentru ceea ce ai și pentru tot ce te înconjoară.

 -Un mesaj pentru colegii profesori.

-Să pună elevii pe primul loc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5