(Interviu) Dascăl de 10 ! Daniel Ionaşcă de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Rebra: Să punem elevii pe primul loc

Daniel Bogdan Ionaşcă de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Rebra – catedra Educaţie fizică şi sport a obţinut 10 la examenul de definitivat! Cotidianul Răsunetul îl felicită, iar cititorilor le prezintă gândurile unui dascăl de nota 10 !

 -De ce profesia de dascăl ?

-Profesia de dascăl a venit cumva de la sine, n-am urmărit dinadins asta. Dar privind înapoi, deși am doar un an de experiență la catedră, pot spune că sunt mai mult decât mulțumit de această alegere. Să fiu printre copii, a fost, și este în primul rând, benefic pentru mine, energia lor debordantă, inocența și emoțiile brute, se transmit și iți oferă o stare de bine, lucru esențial în viață. De asemenea, să iau parte la procesul de dezvoltare a lor, să-i observ progresând de la o zi la alta, îmi oferă satisfacții pe care nu cred că le pot obține în alt domeniu.

 - Cum a fost concursul, care este reţeta succesului ?

-Sincer, a fost mai examenul la care m-am simțit cel mai confortabil și asta datorită faptului că m-am pregătit foarte bine. Rețeta succesului o reprezintă munca, și faptul că n-am privit examenul acesta ca pe un alt hop, ci am considerat o oportunitate bună de a aprofunda cunoștințele în domeniu.

 - Eşti titular ?

-Sunt titular. Am reușit să obțin post titularizabil din primul an de învățământ la Școala Gimnazială Nr. 1 Rebra, unde am fost primit foarte bine și astfel am reușit să mă integrez rapid.

 -Cum ai defini şcoala de azi ?

- Școala de azi cu siguranță are lacunele ei, atât ca metode, conținut, cât și ca resurse materiale și umane, dar cred că se îndreaptă ușor în direcția bună.

-Dar generaţiile actuale de copii?

-Nu am reper de comparație decât generația mea, fiind și eu o persoană relativ tânără. Mi se pare că generația actuală e mult mai avidă de cunoaștere, are mult mai multe întrebări, datorită evoluției tehnologiei, orizonturile lor s-au lărgit.

 -O deviză după care te ghidezi în viaţă.

- Recunoștința! Fii recunoscător în fiecare zi pentru ceea ce ai și pentru tot ce te înconjoară.

 -Un mesaj pentru colegii profesori.

-Să pună elevii pe primul loc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5