Zece persoane puse sub învinuire pentru infracţiuni continuate de furt calificat şi complicitate la furt calificat

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au dispus constituirea unui dosar penal şi începerea urmăririi penale faţă de 10 persoane, printre care şi 3 agenţi de poliţie din judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru infracţiuni de furt calificat, tăinuire şi complicitate la furt calificat săvârşite în formă continuată, anunţă Biroul de infoemare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

„Actele de urmărire penală efectuate până la această dată de către procurori cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, relevă probe şi indicii în sensul că, în perioada februarie – septembrie 2013, în temeiul aceleiaşi rezoluţii infracţionale, învinuiţii P.V., B.V., B.M. C.D., P.S. şi P.S.M. au sustras în mod repetat motorină din garnituri de tren garate în staţiile C.F.R. din localităţile Năsăud, Romuli şi Telciu, jud. Bistriţa-Năsăud. Combustibilul însuşit pe nedrept a fost valorificat prin vânzare către mai multe persoane, printre care şi celor trei agenţi de poliţie, cercetaţi pentru tăinuire şi complicitate la furt calificat în formă continuată, care cunoşteau faptul că motorina provine din furt”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Ministerului Public.

La propunerea procurorilor, a fost autorizată de către instanţa de judecată efectuarea unor percheziţii domiciliare în 13 locaţii unde au fost descoperite probe care vor contribui la soluţionarea justă a cauzei. În cauză, cercetările vor continua pentru lămurirea tuturor împrejurărilor legate de săvârşirea faptelor şi instituirea răspunderii judiciare.
***
Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5