ZÎN-ul educației la CNLR
Ziua Învățării Nonformale 2019 s-a sărbătorit în octombrie, iar profesorii Loredana Zbînca și Claudiu Șular s-au gândit să aducă nonformalul la ei în școală, pentru a fi ZÎN(ă) în cea mai lungă zi a anului, care a început vineri, 11 octombrie și a continuat până sâmbătă seara.
De ce ZÎN? Pentru a face cunoștință elevilor și întregii comunități bistrițene cu învățarea nonformală. Cum? Prin activități activ participative și metode de învățare folosite în context nonformal. Cine? Toți cei care sunt interesați de promovarea învățării în context nonformal. Acesta a debutat cu Dialogurile Transform, eveniment ce a pus față în față creatori de viitor, liceeni interesați să-și creeze un spectru cât mai larg și informat al viitorului lor profesional și creatorii de prezent, cei care performează și schimbă societatea de astăzi. Invitații Mariana Bălănean, psiholog, Gavrilă Urs, antreprenor și Călin Bujiță, trainer și coach acreditat au oferit cadrul necesar și au răspuns întrebărilor ce au avut la bază nevoia tinerilor de a fi orientați profesional și de fi conectați cu specialiști în diverse domenii.
Următorul invitat Alex Șerban, artist plastic, ne-a arătat ce ușor e să înveți jucându-te. Jocul Dexplicaţii, creat de el conţine 1.000 de cuvinte şi poate fi jucat de un număr de jucători cuprins între 4 și 160, singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinești fiind aceea de a ştii să citești. Alex ne-a explicat că jocul urmează să fie folosit şi ca instrument pedagogic la Universitatea de Arte din București, profesoara lui de pedagogie intenționând să-l folosească la cursurile de comunicare, acesta ajutându-te să comunici, chiar şi cu necunoscuţi, Magia învățării a continuat pe ritmul piselor LEGO cu Jam Session & DJ vibes in the bean bags zone și cu Movie Night @ SCHOOL în sala de sport a colegiului.
Sub umbrela mare a evenimentului Ziua Învățării Nonformale, sâmbătă elevii școlii primare au experimentat dansul pe role și alergarea de dimineață, alături de părinții și profesorii lor. Așadar, învățarea indiferent de contextul în care se petrece nu poate decât să contribuie la transformare în acord cu principiile și valorile pe care noi le promovăm.
Citiţi şi:
- Ȋnvăţarea experienţială, fundament al educaţiei nonformale, la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare Bistriţa
- Ziua învățării nonformale- Diseminarea Proiectelor Erasmus la Năsăud
- Mobilitate Erasmus+ a profesorilor de la Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare" în Tenerife-KA122
- Despre o Altfel de școală- Școala de vară 2017
- Vineri, 20 octombrie, la Complexul Muzeal, va fi vernisată expoziţia pictorului Alexandru Şerban
Adaugă comentariu nou