Ȋnvăţarea experienţială, fundament al educaţiei nonformale, la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare Bistriţa

Prof.Claudia Feldrihan

Promovând valenţele psihopedagogice ale învăţarii experienţiale, elevii claselor a VIII-a ale Şcolii Gimnaziale "Ştefan cel Mare" din Bistriţa au participat într-un cadru nonformal, la o excursie didactică desfăşurată în perioada 4-6 noiembrie,  la poalele Munţilor Rodnei, pe Valea Măriilor.

Departe de mijloacele de comunicare on-line, cazaţi la Pensiunea  "Roua de Munte" , cei 53 de elevi , alături de cadrele didactice -  prof.Livia Vodă, Valeria Georgiu, Anca Lazaric şi Claudia Feldrihan  - au trăit "experienţe" noi, interesante.

Ei au redescoperit savoarea activităților sportive, culturale și distractive derulate în aer liber, într-un superb peisaj montan trecând  de la experiența alergării în pereche cu câte un picior în sac, jocul cu funia pe echipe, fotbalul cu echipe mixte și săriturile cu coarda,  la cea oferită de concursul de cultură generală, Miss&Mister etc.

Sperăm că ele îi vor motiva pe viitori absolvenți să se implice cu același entuziasm și în activitățile specifice educației formale ce va deveni astfel un element fundamental al dezvoltării personalității  acestora.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5