Ziua Instituţiei Prefectului, marcată în premieră. Prefectul Ovidiu Frenţ, MAI aproape de cei mai tineri cetăţeni ai judeţului

Prefectul Ovidiu Frenţ i-a avut astăzi ca invitaţi, în sala de şedinţă a Palatului Administrativ, pe elevii claselor a III-a Step by Step de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” (înv. Irina Matei şi Dorina Podină) şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” (înv. Ana-Maria Bucşa şi Delia Hăbălău), pentru a marca, în premieră, Ziua Instituţiei Prefectului, instituită conform Legii nr. 348/2018. 

La evenimentul festiv, au participat comisarul şef Mihai Lupşa – şef al IPJ B-N, lt. col. Florin Furnea – inspector şef al Jandarmeriei bistriţene, col. dr. ing. Constantin Florea – inspector şef al ISU B-N, inspectorul şcolar general Camelia Tabără.

         În debutul acţiunii, prefectul Frenţ le-a prezentat elevilor, sub egida „100 de ani de istorie, de muncă, 1919 – 2019, tot MAI aproape de cetăţeni”, istoricul acestei instituţii şi cele 37 de personalităţi care au ocupat această demnitate din 1919 încoace, atribuţiile avute în domeniul controlului legalităţii actelor, coordonării instituţiilor deconcentrate, punerii a aplicare a politicilor guvernamentale, coordonării activităţii serviciilor publice de Paşapoarte cu care majoritatea copiilor a interacţionat deja şi Înmatriculări, Permise Auto.

         De cealaltă parte, copiii au fost extrem de curioşi despre activitatea prefectului şi a colegilor săi, întrebările fiind de o varietate extremă. „Sunteţi mândru de colegii dumneavoastră?”, „În clasa a V-a, aţi fost şeful clasei?”, „Ce paşi aţi făcut înainta de a fi prefect?”, „Cum aţi ajuns în această funcţie?”, „Sunteţi un prefect perfect?”, „Care este moto-ul dumneavoastră în viaţă?”, „Când a fost construită clădirea Prefecturii?”, dar şi culoarea preferată, sportul preferat, echipa de fotbal preferată, proiectul „Via Transilvanica”,  dacă şi-a ajutat părinţii în treburile casnice sunt doar câteva dintre întrebările formulate de „reporterii” din cele două şcoli.

         În zi de sărbătoare, elevii de la „Andrei Mureşanu” i-au dăruit prefectului un tort simbolic, momentele fiind încununate de o poză de grup.

***

"Pentru cei mai mari, Prefectura vrea să fie și MAI aproape de TINEri și este interesată de viitorul lor. Așa că tot în data de 2 aprilie, dăm startul unei alte premiere și deschidem calendarul înscrierii la internship-ul de o lună dedicat celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani și care doresc să dobândească o experiență în administrație. Așadar, din data de 2 aprilie, așteptăm CV-urile voastre și o scrisoare de motivație, pe adresa [email protected], pentru cei care doresc să facă un stagiu de practică la noi", transmite prefectul Ovidiu Frenţ.

Calendarul internshipului „Prefectura MAI aproape de TINEri”:
• 2 aprilie 2019 – START depuneri de CV-uri și Scrisoare de motivație;
• 2 aprilie – 30 aprilie 2019 – depuneri dosare și analiza lor;
• 31 mai – publicarea listei cu noii colegi stagiari, care, timp de o lună, vor vedea ce înseamnă #PeBune să lucrezi la Prefectură și vor învăța multe lucruri utile.

Noii stagiari sunt aşteptaţi la Instituţia Prefectului în perioada vacanței, după data de 10 iunie!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5