În premieră, Instituţia Prefectului îşi sărbătoreşte ziua. Elevi de toate vârstele, aşteptaţi în Palatul Administrativ
În data de 2 aprilie este instituită Ziua Instituției Prefectului, conform Legii nr. 348/2018. „În acest an sărbătorim pentru prima oara această zi care arată importanța pe care o are instituția noastră în arhitectura statului, în coordonarea serviciilor publice deconcentrate, în sprijinirea autorităților publice locale și a cetățenilor. Noi vom sărbători prin muncă și vă așteptăm ca și până acum cu orice problemă care este de competența noastră la Palatul Administrativ din Piața Petru Rareș nr.1.”, transmite Instituţia Prefectului.
Astăzi, de la ora 11:00, va fi marcat acest important eveniment și vor fi deschise porțile pentru a primi noua generație, elevi mici și mari, pentru a descoperi Palatul Adminstrativ și ce se întâmplă în interiorul acestuia. De la ora 12:00, este programată o ședință deschisă unde așteptăm ca prefectul să fie luat la întrebări de către elevi: „Ce face Prefectura? Dar prefectul?”, „Cu ce îi ajută pe ei?” și orice altă curiozitate specifică vârstei lor.
"Pentru cei mai mari, Prefectura vrea să fie și MAI aproape de TINEri și este interesată de viitorul lor. Așa că tot în data de 2 aprilie, dăm startul unei alte premiere și deschidem calendarul înscrierii la internship-ul de o lună dedicat celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani și care doresc să dobândească o experiență în administrație. Așadar, din data de 2 aprilie, așteptăm CV-urile voastre și o scrisoare de motivație, pe adresa [email protected], pentru cei care doresc să facă un stagiu de practică la noi", se arată în informarea Prefecturii.
Calendarul internshipului „Prefectura MAI aproape de TINEri”:
• 2 aprilie 2019 – START depuneri de CV-uri și Scrisoare de motivație;
• 2 aprilie – 30 aprilie 2019 – depuneri dosare și analiza lor;
• 31 mai – publicarea listei cu noii colegi stagiari, care, timp de o lună, vor vedea ce înseamnă #PeBune să lucrezi la Prefectură și vor învăța multe lucruri utile.
Vom aștepta noii stagiari la birourile noastre în perioada vacanței, după data de 10 iunie!
Citiţi şi:
- Ziua Instituţiei Prefectului, marcată în premieră. Prefectul Ovidiu Frenţ, MAI aproape de cei mai tineri cetăţeni ai judeţului
- Programul manifestărilor consacrate „Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii”
- De Ziua Instituției Prefectului, îi sărbătorim pe toți cetățenii care respectă legea!
- Proiectul Tinerilor Profesionişti intră în cel de al IV-lea ciclu de derulare
- Vrei să fii preşedinte la o secţie de votare? Înscrie-te la Prefectură!
Comentarii
Un raspuns la întrebările: „Ce face Prefectura? Dar prefectul?”, ar putea fi, că uneori prefectul se leagă la cap fără ca să-l doară. Anul trecut, cu câteva zile înainte 22 decembrie, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, au mutat în cimitirul de pe strada Tarpiului, troița din fata prefecturii, simbol al locului în care s-au adunat demonstranții bistrițeni în Decembrie 1989. Acest lucru a starnit indignarea bistritenilor, care au cerut ca troița sa fie adusa inapoi, deoarece aici în fața sediului județenei PCR, din Piața Petru Rareș, s-au adunat peste 10.000 de bistrițeni care au demonstrat împotriva dictaturii comuniste si nu in Cimitirul Eroilor . Ei şi-au riscat viaţa şi libertatea, deoarece demonstratia din fata sediului judetenei PCR a inceput la ora 9 dimineata, într-un moment în care nu se ştia dacă regimul Ceauşescu va cădea, dacă se va trage sau nu la Bistriţa.
Pe de alta parte, in perioada comunista Ceaușescu a ridicat blocul inghesuit in coasta Bisericii de la Coroana, pentru ca nu suporta sa vadă biserica de la balconul sediului PCR, iar troita este cel mai semn un semn ca revolutia a biruit biruit cu ajutorul crucii. Prin urmare, troita are are mai multe semnificatii si ea trebuie adusa cat mai repede inapoi in fata prefecturii, acolo unde s-au petrecut evenimentele legate de revolutia anticomunista la Bistrita.
Poate totusi, de Ziua Instituției Prefectului, bistritenii vor afla ce are de gand prefectul Ovidiu Frent, cel care a spus ca Piața Petru Rareș nu era un loc potrivit pentru troiță. Sau poate ca, si neocomunistii de astazi nu suporta sa vada crucea, asemenea lui Ceausescu.
Adaugă comentariu nou