ZIUA ŞTAFETEI. 9 elevi din Dumitra au dorit să experimenteze provocările meseriei de polițist. Le-a fost mentor o polițistă

Ieri, 13 noiembrie a.c., o polițistă care își desfășoară activitatea la Postul de Poliție Dumitra a fost mentorul copiilor care au decis să încerce provocările meseriei de polițist.

Acest eveniment, le oferă elevilor oportunitatea de a-și alege o meserie si de a experimenta provocările reale ale profesiei alese, de a lua decizii și de a acționa alături de un mentor, pentru ca la final să-și descopere adevărata vocație.

Ca să înțeleagă tainele meseriei, polițiștii i-au angrenat pe cei nouă copii în acțiuni pe linie rutieră și au organizat patrule școlare în zona școlii din localitate. De asemenea, elevii au înțeles cum funcționează stația din autospecială și celelalte lucruri de care are nevoie un om al legii.

Polițiștii au folosit contextul și pentru a discuta cu elevii pe teme preventive, o atenție deosebită fiind acordată educației rutiere. Au învățat semnificația semnelor de circulație și principalele reguli pe care trebuie să le respecte în drum spre școală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5