Liberalii bistriţeni îşi fac planurile pentru alegerile locale din 2012

,,10 pentru Bistriţa”, strategia politică a organizaţiei municipale PNL

Chiar dacă următoarele alegeri vor avea loc abia în 2012, liberalii din Bistriţa se pregătesc deja de scrutinul local. În acest sens, conducerea organizaţiei municipale a PNL Bistriţa a anunţat că va monitoriza toate acţiunile puterii locale, va forma zece comisii care să găsească soluţii la problemele populaţiei şi va întocmi liste cu posibilii candidaţi pentru alegerile locale din 2012.

Cu scoruri destul de slabe la ultimele alegeri, liberalii din Bistriţa consideră că trebuie sa se pregătească din timp pentru a schimba ceva în 2012. Astfel, în paralel cu activităţile similare de la nivel central, reprezentanţii PNL Bistriţa au demarat proiectul ,,10 pentru Bistriţa”.

,,Odată cu preluarea şefiei organizaţiei municipale, cu ceva timp în urmă şi cu câteva luni înainte de campania electorală pentru prezidenţiale, mi-am asumat un obiectiv, câştigarea alegerilor pentru Primăria Bistriţa. Obiectivul există, dar mai trebuie rezolvate două lucruri: strategia, şi acea strategie să funcţioneze.Începând de astăzi avem o strategie. Înţeleg că de astăzi dorim să ne schimbăm modul de a gândi şi modul de a rezolva problemele acestei urbe. Această strategie va fi pe termen scurt, mediu, şi pot să spun, lung. Organizaţia municipală are în componenţă oameni capabili, oameni care au făcut ceva în viaţă, oameni care vor putea să ducă la capăt această strategie. (…) Odată cu lansarea acestui proiect, nu ne mai rămâne decât un singur lucru, şi anume, să-l facem să funcţioneze”, a afirmat Gelu Muthi, preşedintele PNL Bistriţa.

,,Ţintim un număr minim de şapte consilieri locali”

Încă de la începutul anului, conducerea PNL Bistriţa anunţa că una dintre mizele principale ale liberalilor va fi pregătirea pentru alegerile locale din 2012.

Cel care a vorbit despre aceste pregătiri, despre oferta administrativă a proiectului ,,10 pentru Bistriţa”, a fost Andrei Rusu, liderul de grup al consilierilor municipali liberali.

,,Proiectul se vrea a fi o componentă a strategiei electorale pentru alegerile locale din 2012, mai concret, va fi oferta liberalilor bistriţeni pentru bistriţeni, pentru orizontul de timp din 2012-2020. Considerăm că dezvoltarea, administrarea unei comunităţi locale, cum este Bistriţa, ca centru reşedinţă de judeţ se poate face coerent şi profesionist pe baza unei strategii. Cetăţeanului, locuitorul Bistriţei, trebuie să i ofere, şi de nu să i se garanteze că într-un interval de timp bine stabilit, acea problemă pe care el o simte şi care este a noastră, a oraşului, va fi asumată şi va fi rezolvată”, a spus liberalul Andrei Rusu.

În opinia lui Rusu, este vorba despre identificarea politicilor publice ale actualei puteri, a problemelor pe care acestea le generează, identificarea necesităţilor populaţiei şi a soluţiilor pentru acestea şi, nu în ultimul rând, atragerea de specialişti din afara partidului şi identificarea posibililor candidaţi cu cele mai mari şanse de a accede în funcţii locale în urma alegerilor din 2012.

,,Ne propunem ca prin această ofertă electorală, identificând cele zece direcţii de acţiune care sunt, de fapt, segmente ale comunităţii locale, trebuie ca acestea să fie radiografiate la zi. Trebuie să ştim care sunt problemele, care sunt punctele slabe în fiecare domeniu de activitate vizavi de municipiul Bistriţa. (…) 10 pentru Bistriţa înseamnă şi un grup de zece oameni, de zece posibili candidaţi pentru Consiliul Local, viitori consilieri care să susţină, să argumenteze, să maximalizeze această ofertă pe zece domenii. Acest proiect mai înseamnă şi un candidat pentru Primăria Bistriţa, pe care trebuie să îl căutăm şi să-l promovăm. Ne dorim să găsim candidatul potrivit care să-şi asume cele zece problematici cu strategia de rezolvare a problemelor, să coordoneze echipa de consilieri, să promoveze eficient această strategie. Obiectivul este foarte clar, vrem un primar liberal pentru Bistriţa şi ţintim un număr minim de şapte consilieri locali”, a precizat Andrei Rusu.

Cele zece comisii, cu propunerile aferente de leaderi, sunt următoarele:

1.Principiile de funcţionare a unei administraţii locale descentralizate. Filosofia bugetară liberală- Andrei Rusu;

2.Reforma administraţiei publice în Bistriţa - Florin Găurean;

3. Susţinerea mediului de afaceri privat. Politici de atragere a investitorilor- Gelu Muthi;

4. Ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului - Florin Puţura;

5. Educaţia şi învăţământul, sport, recreere- Samuel Coman;

6. Sănătatea şi educaţia sănătăţii – Constantin Anton;

7.Religie, cultură, patrimoniu şi turism- Gavril Ţărmure;

8. Asistenţă socială- Valeria Tămăşoi, Marin Rus;

9. Dezvoltarea urbană. Zona metropolitană a Bistriţei- Dan Molnar;

10. Protecţia mediului, salubrizarea fizică şi morală- Sorin Hangan.

În final, Andrei Rusu a estimat că până în toamnă va fi elaborată întreaga strategie politică a organizaţiei municipale, care va şi asumată de către Biroul Politic Local.

Liberalii vor să colaboreze cu societatea civilă

PNL încearcă înregimentarea în propriile rânduri a celor mai sonore voci din societatea civilă pentru a le arunca în cursa pentru alegerile locale din 2012.

Responsabil cu oferta politică a proiectului ,,10 pentru Bistriţa”, vicepreşedintele PNL B-N, Dorin Dobra, a anunţat că după lansarea strategiei politice la nivel intern, după dezbaterea publică a proiectului, va încerca atragerea de specialişti din rândul societăţii civile.

,,Dorinţa mea din punctul de vedere al strategiei politice e să lărgim cât mai mult, prin aceste dezbateri, baza partidului, şi mai mult decât atât, să putem convoca alături de noi, în 2-3 domenii din cele zece, specialişti din afara partidului care să susţină profesional oferta noastră”, a menţionat Dorin Dobra.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5