10 secrete pentru a spori productivitatea angajaților
-
View the full image
Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/people-working-in-front-of-the-computer-3184357/
Productivitatea angajaților influențează întreaga afacere. Nicio companie nu-și poate desfășura activitatea fără angajați, dar, nici nu poate funcționa optim dacă angajații nu lucrează într-un ritm eficient. Cu toate acestea, dacă afacerea ta are probleme, din acest punct de vedere, nu este cazul să dai automat vina pe salariații tăi. Lipsa productivității poate fi cauzată de o organizare generală proastă (absența instrumentelor, multitasking, obiective nerealiste), dar și de alți factori, cum ar fi cei perturbatori (vizuali, auditivi, umani), lipsa respectului și a comunicării. Prin urmare, află ce trebuie să modifici în cadrul companiei tale, astfel încât angajații să își maximizeze randamentul.
-
Implementează instrumentele potrivite!
În prezent, nu te poți aștepta ca lucrurile să meargă într-o firmă, dacă nu apelezi la soluții de software adecvate. La nivel mondial, companiile utilizează platforme informatice și softuri care ajută la o organizare adecvată a activității firmei. Softul ERP este cel mai utilizat software în afaceri, pentru că integrează multe aplicații utile (vânzări, contabilitate, resurse umane, task management etc.) și asigură un flux de informații, în timp real, între departamente. De asemenea, softul CRM și softul HCM au beneficii importante în eficientizarea procesului de lucru în companii.
-
Minimizează factorii perturbatori!
Încearcă să reduci factorii perturbatori cei mai importanți, dar, ține cont că eliminarea completă a acestora nu este recomandată. Exemple de factori perturbatori sunt telefonul și interacțiunea umană. Nu poți interzice utilizarea telefonului și nici conversațiile obișnuite între colegi, fiindcă măsura ar putea avea un impact negativ asupra angajaților. De asemenea, fii atent ca aceștia să fie concentrați asupra muncii aproape tot timpul, oferindu-le, însă, și libertatea de a-și lua, uneori, câteva pauze bine meritate. Acest lucru îi va ajuta să își reîncarce bateriile.
-
Asigură-le training angajaților!
Nu te aștepta ca angajații să lucreze eficient și într-un ritm optim, dacă nu au fost antrenați în acest sens. După orice angajare, salariații trebuie să intre într-o perioadă de training. Acest lucru îi va ajuta să se adapteze cerințelor firmei și să învețe cum să își facă treaba cât mai bine.
-
Încurajează munca independentă!
Nu te mai implica excesiv în taskurile angajaților! Nu faci altceva decât să le inhibi dezvoltarea și creativitatea. !ste important să îi sfătuiești și să le arăți ce ar trebui să facă, însă, nu trebuie să le rezolvi sarcinile.
-
Pune accent pe comunicare și înțelegere!
O comunicare clară între angajați și între departamente eficientizează ritmul de lucru. Totuși, nu te limita doar la subiectele referitoare la muncă. Trebuie să fii uman, să îți cunoști angajații și să le înțelegi problemele. Salariații nu pot fi productivi în condiții de stres ocupațional. Prin urmare, asigură-te că nu îi presezi și că nu ești prea autoritar. Creează un mediu prietenos și relaxant la locul de muncă.
-
Răsplătește succesul!
Atunci când un angajat are o realizare importantă, nu uita să îl feliciți de față cu restul echipei și, de ce nu, să îi oferi un bonus (o zi liberă, o sumă de bani etc.). Toate aceste lucruri îl vor motiva să evolueze și, în același timp, îi vor determina și pe ceilalți angajați să îi ia exemplul.
-
Stabilește obiective realiste!
Obiectivele nerealiste îi vor face pe angajați să muncească din greu fără rezultat. Setează ținte realizabile, înainte să le ceri angajaților să le îndeplinească. Munca fără rezultat îi va face să se simtă demoralizați și incapabili, situație care favorizează stresul ocupațional.
-
Motivează echipa constant!
Tu ești în centrul afacerii, deci, tu trebuie să fii un leader bun pentru angajații tăi. Nu este suficient doar să delegi taskuri și să verifici activitatea oamenilor. Rolul tău este și să-ți motivezi echipa și să le stimulezi activitatea prin încurajări și tonus bun.
-
Îmbunătățește condițiile de lucru!
Condițiile de lucru improprii pot afecta modul de lucru al angajaților. Asigură-te că renovările sunt făcute la timp, dar și că aerul condiționat sau încălzirea funcționează. Temperatura perfectă pentru muncă este de 20-21 de grade Celsius. De asemenea, designul trebuie să fie unul plăcut, iar lumina cât mai naturală. Permite-le angajaților să își personalizeze spațiul de lucru, ca să se simtă ca acasă și vei vedea rezultatele.
-
Menține-ți angajații fericiți!
Fericirea angajaților este direct proporțională cu productivitatea. Dacă oamenii tăi nu se simt bine la job și nu muncesc, zi de zi, cu plăcere, productivitatea va fi scăzută, iar rezultatele neplăcute. Pe lângă respectul acordat, nu uita de concedii, zile libere, posibilitatea de a lucra de acasă, team building și alte facilități (abonamente la sală, spre exempu). De asemenea, nu te teme să glumești cu angajații. Râsul crește productivitatea.
În concluzie, productivitatea angajaților influențează succesul companiei, însă organizarea afacerii și condițiile de muncă oferite sunt factori strâns legați de productivitate. Ai grijă de salariații tăi, iar ei vor avea grijă de firma ta.
Citiţi şi:
- Recompense care contează: Cum să alegi beneficii potrivite pentru fiecare angajat
- Optimizarea spațiului de lucru: Cheia succesului
- Cum poate compania ta să atragă cei mai buni angajați
- Strategii pentru a îmbunătăți productivitatea angajaților
- 5 conditii minime pe care ORICE firma trebuie sa le asigure angajatilor!
Adaugă comentariu nou