5 piese de mobilier multifuncționale ideale pentru spațiile mici

Dacă ai o locuință de dimensiuni mici, cu siguranță te confrunți adesea cu amenajarea optimă a spațiului. Acest lucru este cauzat de faptul că iți dorești o casă decorată corespunzător, la care se adaugă și spațiul de care ai nevoie pentru mobilier și alte accesorii. Soluția salvatoare? Mobilierul multifuncțional! Afla care sunt piesele principale de mobilier, ideale pentru spațiile mici, din articolul de mai jos.

Canapeaua extensibilă

Atunci când spațiul nu îți este cel mai bun prieten într-o locuință, prima soluție pe care o poți lua în calcul implică folosirea unei canapele extensibile. Acest model de canapea îndeplinește aceleași funcții ale unei canapele obișnuite, însă are și atribuții de pat și spațiu de depozitare, unde poți așeza perne sau lenjerii. Această soluție este ideală în cazul unei locuințe cu spațiu mic, în special când ești nevoit să transformi camera de zi în dormitor. Poți alege canapele extensibile de la Maxinova, cu ajutorul cărora poți crea un cadru relaxant, în timp ce seara îți vor asigura un somn liniștit. În funcție de preferințe și de designul camerei, există canapele din material textil sau piele, cu sau fără brațe, care să se încadreze perfect în camera ta.

Noptierele și patul

În cazul unui dormitor mic, este recomandat să alegi un pat cu ladă de depozitare sub saltea, care te ajută să economisești spațiu. O alternativă poate fi și un pat comod, prevăzut cu sertare în partea inferioară, unde poți depozita perne, cuverturi sau plapumă. În plus, pentru că niciun dormitor nu este complet fără noptiere, acestea îți oferă spațiu pentru a așeza diferite obiecte decorative, precum lampa sau lumânările. Sertarele noptierelor îți permit să depozitezi și cărți, încărcătoare sau diverse accesorii pe care să le ai mereu la îndemână.

Mobilierul pentru living

Livingul reprezintă una dintre cele mai folosite încăperi din locuință, unde petreci clipe relaxante alături de familie și prieteni. De aceea, ai nevoie ca această cameră să fie atât confortabilă, cât și plăcută din punct de vedere estetic. Chiar dacă ai un living mic, mobila multifuncțională îți sare din nou în ajutor! Este recomandat ca mobilarea unui living să se realizeze în jurul câtorva elemente esențiale, precum canapeaua, măsuța de cafea, comoda TV și biblioteca. 

Atunci când dimensiunile unei astfel de camere sunt mici, măsuța de cafea poate fi înlocuită cu un taburet cu spații de depozitare, în timp ce canapeaua trebuie să fie neapărat un model extensibil. La fel de utilă este și mobila pe roți - fotoliile și taburetele pot fi mutate rapid atunci când ai musafiri sau ai nevoie de spațiu suplimentar. Nu ai spațiu suficient pentru o comodă TV? Optează pentru montarea televizorului direct pe perete sau pe o etajeră. Nu în ultimul rând, biblioteca de care ai nevoie în living poate fi înlocuită cu rafturi și console montate pe perete, unde poți așeza cărți și alte obiecte de decor.

 Mobilierul pentru baie și bucătărie

La fel de corect mobilate trebuie să fie și baia și bucătăria, în special dacă spațiul nu este unul generos. În ceea ce privește baia, trebuie să fii atent la dimensiunea obiectelor de mobilier și a celor sanitare. În acest fel, nu este indicat să optezi pentru o cadă care să ocupe jumătate din spațiul din baie și nici pentru o chiuvetă dublă. Varianta ideală ar fi să înlocuiești cada cu dușul, preferabil fiind un model pe colț. Dacă nu-ți dorești să renunți la cadă, alege să creezi spații de depozitare sub ea, prin intermediul unor polițe speciale, unde poți depozita produse de igienă, prosoape sau detergenți. Nu uita nici de amplasarea dulapului pentru depozitare, deasupra vasului de toaletă, unde poți tine toate produsele de care ai nevoie. Suporturile pentru cosmetice îți vor fi de ajutor, atâta timp cât le prinzi pe ușa de la baie sau lângă oglindă, direct pe perete. Rafturile din lemn sunt la fel de utile și te ajută să obții noi spații de depozitare. De asemenea, pe ele poți așeza obiecte decorative care să ofere băii un aspect plăcut.

 Bucătăria mică trebuie să dispună de mobilier cu suficient spațiu de depozitare, electrocasnice utile și un loc pentru luat masa. În acest sens, electrocasnicele incorporabile reprezintă soluția ideală, la care se adaugă mobilierul multifuncțional: masa pliabila poate fi prinsă de perete, în timp ce barul poate fi folosit pe post de masă. Debaralele cu multe rafturi pot fi folosite ca spațiu de depozitare pentru alimente și băuturi. Poți alege să montezi rafturi direct pe perete, lăsând podeaua liberă pentru alte obiecte.

Dressingul

O altă piesă de mobilier de care ai nevoie este dressingul, deoarece te ajută să economisești spațiu și să păstrezi în ordine toate obiectele vestimentare. În cazul unei încăperi mici, poți alege să organizezi dressingul pe verticală, optând pentru un model cu design simplu, care să includă sertare, rafturi, sertare sau umerașe. Dulapurile încastrate în perete reprezintă o soluție utilă pentru un dormitor organizat.

 Acestea sunt cele mai importante piese de mobilier multifuncționale care nu trebuie să-ți lipsească din camerele de dimensiuni mici, deoarece te ajută să eficientizezi spațiul și să depozitezi inteligent toate obiectele.

Sursa foto: 

https://www.pexels.com/photo/ashtray-book-cushion-decoration-298842

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5