9 noi nume în galeria Cetăţenilor de Onoare ai judeţului Bistriţa-Năsăud
Joi, 12/14/2023 - 14:13
Cea de-a VIII-a ediţie a Galei Cetăţenilor de Onoare ai judeţului Bistriţa-Năsăud a fost găzduită de Hotel Metropolis. La evenimentul festiv, alături de președintele Emil Radu Moldovan, au fost vicepreşedintele CJ – Camelia Tabără, Mitropolitul Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, prefectul Teofil Cioarbă, subprefectul Atilla Decsei, senatorul Ioan Deneş, deputatul Daniel Suciu – vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, secretarul de stat Monica Săsărman de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, primarii Nicolae Moldovan (Beclean), Dorin Vlaşin (Năsăud), Vasile Vermeşan (Galaţii Bistriţei), Vasile Şut (Tiha Bârgăului), viceprimarul municipiului Bistriţa – Sorin Hangan, protopopul de Bistriţa – Alexandru Vidican, protopopul de Năsăud – Ioan Dâmbu, Cristian Goia – protopopul greco-catolic de Beclean, Bistriţa şi Rodna, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa – Gabriel Lazany, consilieri judeţeni, alţi Cetăţeni de Onoare ai judeţului, directori de instituţii deconcentrate.
„Ne bucurăm de acest eveniment al Consiliului Județean, prin care dorim să vă mulțumim vouă, dragii noștri, pentru că puneți suflet în tot ceea ce faceți, pentru că munciți și pentru că faceți mândri un județ și o țară întreagă, prin reușitele voastre. Se încheie un an dificil, cu bune și cu rele, dar cu multe realizări importante pentru oameni.
Și…Pentru că iubim România, pentru că România este ,,ACASĂ”, datoria noastră este să o protejăm și să promovăm lucrurile care ne unesc și oamenii de valoare care ne inspiră și ne dau puterea și convingerea că tinerii pot avea un viitor frumos, aici, în țara noastră și de ce nu, în cel mai frumos loc de pe pământ, județul Bistrița-Năsăud!
Este o onoare pentru mine să fiu gazda unui număr atât de impresionant de oameni de valoare ai județului Bistrița-Năsăud! Întruchipați valori care transcend principii care ne înalță ca societate. Voi, cetățenii de onoare sunteți cei care exemplifică integritatea, empatia și responsabilitatea, iar acțiunile voastre se răspândesc în comunitatea noastră, modelând structura identității noastre colective.
Într-o lume care pune adesea accent pe realizarea individuală, voi, cetățenii de onoare ne amintiți că adevărata măreție constă în slujirea celorlalți. Să recunoaștem și să apreciem cetățenii de onoare dintre noi, pentru că ei ne inspiră să fim versiuni mai bune ale noastre”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.
Potrivit acestuia, titlul de ,,Cetățean de Onoare al județului Bistrița-Năsăud” reprezintă un simbol și nu aduce posesorului beneficii materiale astfel că valoarea sa este una inestimabilă, reprezentând doar o parte din inima și sufletul fiecărui bistrițean, oferit cu simplitate, cinste și omenie, ambasadorilor județului nostru.
„Mulțumesc colegilor mei din Consiliul Județean, tuturor cetățenilor de onoare prezenți și vouă dragi prieteni, pentru că împreună construim o istorie a respectului și a aprecierii pentru cei ce sunt o emblemă a județului nostru. Mulțumesc pentru binele pe care ați ales să-l faceți, pentru încrederea pe care o oferiți și, mai presus de toate, pentru că sunteți oameni, iar bunul Dumnezeu este aici, cu noi! Împreună, să ne străduim să fim cetățeni de onoare, contribuind la o societate care prosperă pe respect reciproc și scop comun. Vă apreciem și vă mulțumim pentru că existați!”, a adăugat preşedintele Radu Moldovan.
Titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud” a fost acordat dnei Patricia Vlad, în semn de apreciere și recunoștință a unui parcurs educațional de excepție la universități internaționale de prestigiu (Universitatea Cambridge – Regatul Unit al Marii Britanii, Universitatea Harvard - Massachusetts, Statele Unite ale Americii și Universitatea Oxford - Regatul Unit al Marii Britanii) și pentru contribuția importantă adusă în promovarea imaginii județului Bistriţa-Năsăud, la nivel național și internațional, fiind recomandată de prof. Alina Ioana Molnar și prof. Carmen Ilea, de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița și Eladie Grere - președinte fondator al Rotary Club Bistrița Nosa (Laudatio). Pe lângă acest parcurs educațiuonal, a participat ca stagiar sau autor la evenimente din cadrul comunității de business din Dubai (2016), seminarii în Singapore (2017) privind protecția și educația copiilor, de matematică din Beijing și Singapore (2018), atelierele de matematică din Singapore și conferințele organizate de American Safety & Health Institute (2020), atelierele regionale și online globale via Singapore oferite de Asociația de proiectare și tehnologie (2022) și multe altele. În prezent, este profesoară la German European School din Singapore pentru elevii de la design din clasele a 8-a și a 10-a și este administrator al unui club social care conectează 200 de cetățeni români care locuiesc în Singapore.
Titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud” i-a fost conferit multiplei campioane Mihaela Ioana Șteff, în semn de apreciere și recunoștință pentru o carieră de excepție ca jucător și antrenor de tenis de masă și pentru contribuția importantă adusă la creșterea prestigiului județului Bistriţa-Năsăud, la nivel național și internațional. A fost propusă de directorul CS Gloria 2018 BN, Eugen Cosma, prof. Antrenor George Alexandru Dincă, și Federația Română de Tenis de Masă, prin președintele Cristinel Romanescu. Dintre performanțele obținute ca jucător de tenis de masă, amintim multiplă campioană națională la cadeți, juniori, seniori la simplu, dublu, dublu mixt și echipe; 9 medalii de aur la Campionatele Europene de juniori și cadeți; 11 medalii la Campionatele Europene de seniori (5 medalii de aur, 2 medalii de argint, 4 medalii de bronz); 2 medalii de bronz la Campionatele Mondiale; medalie de bronz la Cupa Mondială la individual; 2 locuri 5 la Olimpiada de la Sydney; de 4 ori câștigătoare a Ligii Campionilor Europeni; de 4 ori desemnată sportivul anului în județul Bistrița-Năsăud. Din 2013 a început activitatea de antrenor, inițial la CSM Bistrița, iar din 2022 a participat la înființarea secției de tenis de masă din cadrul Clubului Sportiv GLORIA 2018 Bistrița-Năsăud. Tot din 2022 este și antrenor secund al echipei naționale a României, fete, seniori. Laudatio a fost făcut de jurnalistul Claudiu Olinca.
A fost acordat Titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud” domnului general-maior Cristinel Daniel Dan, în semn de apreciere și recunoștință pentru rezultatele remarcabile obținute în întreaga carieră militară și pentru reprezentarea cu onoare și demnitate a Armatei Române și a județului Bistriţa-Năsăud, în țară și în străinătate, fiind recamandat de general-maior dr. Virgil Ovidiu Pop, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România prin general-maior (r) conf.univ.dr. Ioan Manci, și general-maior (rz.) Ovidiu Liviu Uifăleanu. Din 2008 până în 2010, a îndeplinit funcţia de şef de stat major la Batalionul 812 Infanterie „Bistriţa. Pe timpul misiunii din Afganistan din 2010, a fost numit în funcţia de șef al biroului planificare acțiuni militare şi instrucţie al Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, iar la începutul anului 2012, a preluat comanda Batalionului 32 Infanterie „Mircea” din Timişoara. În anul 2013 a fost comandantul Batalionului 2 Manevră în Afganistan. În anul 2015 a fost numit locțiitor al comandantului Brigăzii Multinaționale Sud-Est din Craiova, după care a preluat comanda marii unități. La data de 1 decembrie 2018 a fost promovat la gradul de general de brigadă, iar pe 6 iunie 2020 a fost numit comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est din București. Începând cu iunie 2022, este numit pe funcţia de locţiitor al Șefului Statului Major al Forțelor Terestre.
Cu Titlu de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud” a fost distins Octavian Harșian, în semn de apreciere și recunoștință pentru deosebita contribuție adusă în dezvoltarea domeniului agricol, viticol și zootehnic din județul Bistriţa-Năsăud, la recomandarea ziarului „Răsunetul”, prin Traian Săsărman, senior editor, a dlui Mihai Bilegan, și a dlui Titus Feier. Domnul Octavian Harșian este cel care a repus pe harta țării zona viticolă din Dumitra, redându-i o personalitate aparte. A absolvit Liceul „George Coșbuc” din Năsăud, urmat de Facultatea de Agricultură și Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, pe care a absolvit-o cu rezultate deosebite în 1964. După terminarea facultății, a fost, pe rând, șef de fermă, inginer șef și director la IAS Dumitra, până în anul 1990. După anul 1990, a înființat HARȘIAN OCTAVIAN P.F.A. Dumitra, având ca obiect de activitate cultura mare: producerea de cereale (exploatează 500 ha), viticultură (10 ha de vie) și zootehnie, creșterea ovinelor (500 capete ovine), activități conduse cu rezultate deosebite. Una dintre cele mai mari realizări ale sale este faptul că a readus zona Dumitrei în circuitul viticol european, întrucât vinul de aici, Pinot Gris, a fost considerat la o competiție internațională drept cel mai bun vin din Europa. Prin cunoștințele sale a reușit să amplaseze via într-o zonă specială unde este străbătută de o briză ce vine din Munții Rodnei și Țibleșului și, mergând și mai departe cu cercetarea, a reușit să readucă la viață vinul Steininger, un vin ce făcea odinioară faima zonei.
Titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud” a fost acordat dlui Cosmin Ioan Pătroiu, în semn de apreciere și recunoștință pentru aportul de excepție adus antreprenoriatului românesc prin dezvoltarea unei afaceri de succes și pentru promovarea și creșterea economică şi socială a judeţului Bistriţa-Năsăud, la recomandarea Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin președintele Vasile Bar (Laudatio), a Rotary Club Bistrița, prin președintele Sorin Cordovan, și a UGIR-1903, prin președintele Gavril Mureșan. Domnul Cosmin Ioan Pătroiu este exemplul unui om de succes, valoare care se măsoară printr-un deosebit efort pe care îl depune pentru a face o diferență benefică în viața oamenilor care îl înconjoară și a comunității din care face parte. În anul 2013, s-a alăturat echipei de management al grupului Teraplast S.A., viziunea, strategia și efortul domnului Cosmin Ioan Pătroiu fiind dovedite din momentul în care a început activitatea ca director comercial la Plastsistem, actuala TeraSteel S.A., ocupând astăzi funcția de Director General al TeraSteel S.A.
Titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud” i-a fost conferit dlui Alexandru Stânean, în semn de apreciere și recunoștință pentru aportul de excepție adus antreprenoriatului românesc prin dezvoltarea unei afaceri de succes și pentru promovarea și creșterea economică şi socială a judeţului Bistriţa-Năsăud, fiind recomandat de Camea de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud - președinte Vasile Bar (care a făcut și Laudatio), Rotary Club Bistrița - președinte Sorin Cordovan și UGIR-1903- președinte Gavril Mureșan. Domnul Alexandru Stânean este în prezent Directorul General al TeraPlast Group în al treilea mandat și administratorul executiv în Consiliul de Administrație, demonstrând aportul adus la dezvoltarea județului, atât prin realizările cunoscute cât și prin susținerea numeroaselor proiecte de implicare socială. În anul 2007, s-a alăturat echipei Teraplast S.A., viziunea, strategia și efortul domnului Alexandru Stânean fiind dovedite prin faptul că a ocupat, de-a lungul timpului, diferite poziții în cadrul Grupului TeraPlast, printre care Director General adjunct sau Director de operațiuni, responsabil de dezvoltare externă, moment din care s-a dedicat susținerii, din toate perspectivele a unui business consolidat cu capital românesc.
Titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistrița-Năsăud” i-a fost conferit Episcopului MACARIE, la recomandarea Ziarului „Răsunetul” - director Menuț Maximinian, a Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud - manager Alexandru Pugna și a protopopului Bistriței - preot Alexandru Vidican. La aniversarea a 15 ani de la înființarea Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord și de la hirotonirea Preasfințitului Părinte Macarie, Preasfinția sa se remarcă prin lucrarea misionară de cultivare și păstrare a credinței ortodoxe și identității strămoșești în cele mai îndepărtate colțuri ale Europei. Preasfințitul Episcop Macarie a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, secția Teologie Pastorală, pe care a absolvit-o în anul 2000, continuând cu studii aprofundate de master, secția Teologie Istorie. În perioada studiilor a îndeplinit funcția de secretar de cabinet al Înaltpreasfințitului Părinte Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului (1998-2003), dar a fost și redactor la Radio Renașterea din Cluj-Napoca, cam în aceeași perioadă (1999-2002). În 23 iunie 2003 este tuns în monahism la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Albei Iulia. În anul 2008, este hirotesit arhimandrit, iar după teza de doctorat susținută în anul 2008, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu tema „Ortodocși și greco-catolici în Transilvania (1874-1916). Convergențe și divergențe”, este ales Episcop al nou înființatei Episcopii Ortodoxe Române a Europei de Nord de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În 6 iulie 2008, este întronizat ca primul Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, iar în 2014 își susține teza de doctorat la Facultatea de Istorie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu tema „Istorie, cultură și spiritualitate în zona Văilor Țibleșului”.
Preasfințitul Episcop Macarie se remarcă prin activitatea academică și de cercetare, dar și prin cea publicistică, iar activitatea sa misionară este marcată de întemeierea celor 3 mănăstiri și peste 60 de parohii și filiale pe teritoriul Regatelor Suediei, Norvegiei și Danemarcei și Insulelor Feroe. În anul 2014 a obținut gradul de cavaler conferit de Președinția României prin Ordinul național Meritul cultural, iar în 2017 a fost numit „Cetățean de onoare” al comunei sale natale, Spermezeu. Tot în 2017 a primit și distincția de „Cavaler al Culturii Bistrițene” a Centrului de Cultură și Patrimoniu și Primăriei municipiului Bistrița. În 2018 a primit Crucea Transilvană a Mitropoliei Clujului. Laudatio a fost susținut de Mitropolitul Andrei.
Prof. univ. dr. Teodor Rus i-a fost acordat Titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud” în semn de apreciere și recunoștință pentru impresionanta carieră academică în domeniul dezvoltării sistemelor software și al cercetării științelor tehnologice ale calculatorului și pentru promovarea județului Bistriţa-Năsăud, în întreaga lume, la recomandarea dlui Zsolt Dosa, a Asociației Culturale „Grigore Moisil” și a Asociației Culturale „Grigore Bradea”. Cu o carieră de peste 50 de ani în domeniul matematicii, a sistemelor de dezvoltare software si al cercetării științelor tehnologice ale calculatorului, domnul prof.univ.dr. Teodor Rus a făcut parte și din grupul de cercetători români care a pus la punct primele două sisteme de calcul din România la începutul anilor 1970. În 1960 a absolvit Facultatea de Matematică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar în 1965 obține titlul de Doctor în matematică cu teza „Folosirea arborilor la rezolvarea problemelor nenumerice”. În perioada 1960-1968 a fost cercetător la Departamentul Științe Tehnologice la Institutul de Calcul al Academiei Române, iar apoi a activat ca șef de laborator la Institutul de Tehnică de Calcul din Cluj-Napoca, conducând Laboratorul de Compilatoare și a făcut parte din grupul de cercetători români care a realizat calculatoarele DACICC 1 și DACICC 200. În perioada 1969-1970, a fost programator sistem software la Compania Internațională pentru Informatică din Paris, Franța. A susținut cursuri la Universitatea din Saarland, Departamentul de Matematici Aplicate și Informatică din Saarbrücken, Germania (1972), dar și la Institutul de Informatică al Academiei din Beijing (1979). În 1980, a fost profesor asociat la Departamentul de Computer Science, la Stirling University (Scoția). Începând cu anul 1982 s-a stabilit în SUA, devenind profesor emerit al Universității din Iowa. Laudatio - jurnalista și scriitoarea Ioana Bradea.
Cu Titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud” a fost distins academicianul Dorel Banabic, în semn de apreciere și recunoștință pentru vasta activitate academică desfășurată în domeniile ingineriei și științelor tehnice și pentru promovarea județului Bistrița-Năsăud, atât pe plan național, cât și internațional, fiind recomandat de Primăria Comunei Ciceu-Giurgești - primar Vasile Iuga, Parohia Ortodoxă Ciceu Giurgești - pr.dr. Dan-Constantin Iftimi, și de prof.dr.ing. Dănuț Julean.
Cu o carieră academică impresionantă în reprezentarea excelenței științifice și a culturii românești, domnul academician Dorel Banabic este singurul membru titular în viață al Academiei Române care s-a născut în județul Bistrița-Năsăud, fiind și Președintele Secției de Științe Tehnice a Academiei Române. Dorel Banabic a absolvit Institutul Politehnic din Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanică, secția Tehnologia Construcțiilor de Mașini. În perioada 1980-1984 a lucrat în industrie, ca inginer proiectant, inițial la Întreprinderea „Mecanică” din Sibiu, apoi la Institutul Politehnic din Cluj-Napoca, actuala Universitate Tehnică la care a activat ca și profesor începând cu anul 1996. Din anul 1999, devine conducător de doctorat în domeniul Științe Inginerești, acesta coordonând teze de doctorat în România, dar și în 16 comisii de doctorat din străinătate (Franța, Portugalia, Norvegia, Germania, Olanda, Iran și India). Este este Președintele în exercițiu al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).
Ca o încununare a prestigioasei sale activități, în anul 2016 a fost decorat în grad de Cavaler de către președintele României cu Ordinul Național „Steaua României. La fel de remarcabilă este și activitatea sa antreprenorială, întrucât domnul Dorel Banabic a fost co-fondatorul și co-acționarul unei firme de succes din domeniul IT din România, compania FORTECH, cu peste 1250 de angajați. Această firmă a fost înființată în anul 2003 și vândută în anul 2022 concernului japonez Hitachi, considerată a fi cea mai mare tranzacție a unei firme cu capital integral românesc de după anul 1990, ceea ce a dus la creșterea valorii celorlalte firme IT din România. Academicianul Dorel Banabic a folosit fiecare ocazie pentru a promova meleagurile bistrițene și năsăudene. Laudatio - prod. Constantin Rus.
Au fost acordate „Diplome de excelență” pentru:
1. Eduard Dragu pentru calificarea în Finala „Românii au Talent”;
2. Florica Gîvan şi Nicoleta Legian pentru obținerea locului întâi la cea de a XX-a ediție a concursului internațional de inginerie seismică “2023 Undergraduate Seismic Design Competition”, desfășurat în San Francisco, California, SUA;
3. Liviuț Chirlejan pentru continuitatea activității desfășurate timp de 50 de ani, cu pricepere și responsabilitate a atribuțiilor de zi cu zi din cadrul societății Comelf SA.
4. Bogdan Covaci pentru contribuția adusă în câștigarea campionatului mondial de minifotbal, organizat în Emiratele Arabe Unite;
5. Vasile Pop pentru contribuția adusă în câștigarea campionatului mondial de minifotbal, organizat în Emiratele Arabe Unite;
6. Bogdan Berende pentru câștigarea medaliei de aur la 6 Husky, la Campionatul FISTC WORLD CART CHAMPIONSHIP, organizat în Cehia și pentru promovarea imaginii județului Bistrița-Năsăud, la nivel internațional;
7. Damaschin Berende în semn de apreciere și respect pentru câștigarea medaliei de argint la 4 Husky, la Campionatul FISTC WORLD CART CHAMPIONSHIP, organizat în Cehia și pentru promovarea imaginii județului Bistrița-Năsăud, la nivel internațional;
8. Attila Kiss în semn de apreciere și respect pentru câștigarea medaliei de bronz la 8 Husky, la Campionatul FISTC WORLD CART CHAMPIONSHIP, organizat în Cehia și pentru promovarea imaginii județului Bistrița-Năsăud, la nivel internațional;
9. Dan Szekely pentru câștigarea titlului de campion mondial la pescuit alături de echipa României, la Free Style Method feeder World Championship, organizat în Spania;
10. Manuela Mureșan pentru munca și rezultatele de excepție dobândite în practicarea ciclismului, precum și pentru cucerirea a două medalii de aur la Campionatele Balcanice de ciclism pe șosea, desfășurate în localitatea Larissa (Grecia).
Au fost acordate „Diplome de Merit” pentru:
1. Familia Camelia Felicia și Ioan Petru Varga, asistenți maternali profesioniști pentru determinarea de a da sens vieții unor copii minunați și în semn de recunoștință pentru un suflet care a pus mai presus de orice bucuria de a da speranță și de a construi destine;
2. Onița Linul, asistent maternal profesionist;
3. Mihaela Ramona Găzdac, asistent maternal profesionist;
4. Familia Domnica Sabina și Florin Mureșan, asistenți maternali profesioniști;
5. Ana Târgoveț, asistent maternal profesionist;
6. Rodica Lup, asistent maternal profesionist.
Au fost acordate „Diplome de Merit” pentru:
1. Radu Turți, pentru activitatea desfășurată în administrația publică și pentru implicarea în dezvoltarea proiectelor din județul Bistrița-Năsăud;
2. Silviu Leon Dănilă, pentru activitatea desfășurată în administrația publică și pentru implicarea în dezvoltarea proiectelor din județul Bistrița-Năsăud.
A fost acordată „Diplomă de excelență” doamnei Maria Mihaese, pentru activitatea desfășurată în slujba administrației, în calitate de secretar al comunei Salva, din județul Bistrița-Năsăud, în perioada 01.03.1996 – 11.03.2023.
Citiţi şi:
- Zece Cetăţeni de Onoare pentru Bistriţa-Năsăud! Preşedintele Radu Moldovan: E o parte din inima și sufletul bistrițenilor oferite ambasadorilor noştri!
- Faceți cunoștință cu Patricia Vlad, Cetățean de Onoare al județului Bistrița-Năsăud!
- Dorel Banabic, singurul membru titular în viață al Academiei Române născut în Bistrița-Năsăud!
- Prof. univ. dr. Teodor Rus, originar din Spermezeu, cu o impresionantă carieră academică, Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud
- Mihaela Șteff, o mare campioană a României, Cetățean de Onoare al județului Bistrița-Năsăud!
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Poetei Ana Blandiana, tatălui meu, Monsenior Grigore Zăgrean Mă întreb uneori,dacă Dumnezeu a...
Comentarii
Flori Mesescu -
Sâm, 13:00
Casa de piatra cu fericire, respect și iubire!
Dorel de Bistrita -
Sâm, 12:08
Din lapte sper ca... , ptr ca branza se face SI DIN lapte ... !
Doina -
Vin, 17:18
Mult, mult succes!! Multă, multă binecuvântare! Dumnezeu să vă dăruiască multă sănătate și putere...
Ileana -
Vin, 13:25
O doamna minunata!
Sasu Anca -
Joi, 19:16
Dumnezeu să-l odihnească, a fost un om și un medic deosebit.
Aniversări
În zi de naştere, îi urăm dr. vet. IOAN BOGOLIN, director executiv la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud,...
În zi aniversară, transmitem gânduri bune doamnei profesor Ilona Moriczi, directorul Școlii Gimnaziale Matei.
Este o zi specială pentru prof. Raluca Baciu, directorul Liceului Tehnologic Lechinţa.
Adaugă comentariu nou