Activitatea Cercului Astra oraș Năsăud pe trimestrul I al anului 2020, umbrită apoi de inamicul invizibil- CORONAVIRUS

Floarea Pleș, președ. Cerc Astra oraș

 

 

 

Entuziasmul conducerii Cercului Astra oraș Năsăud, încă de la început de an, a fost mare, stabilindu-și un proiect de activitate bogat, susținut de președintele Despărțământului prof. Ioan Seni, prin care s-a vrut a se dovedi că Asociațiunea Astra este un model de viață în care potențialul uman se pune în valoare, că istoria cu tradițiile și obiceiurile populare, literatură, artă și a.m.d., sunt la ele acasă, promovând concomitent, armonia și buna înțelegere, prietenia și nevoia de a fi uniți, de a fi patrioți, neuitând nici o clipă că numai Bunul Dumnezeu ne poate ajuta în toate.

         Amintesc, reușitele în activitatea Cercului oraș pe primele luni ale anului 2020, perioadă după care, începând cu luna aprilie s-a întrerupt orice activitate culturală la nivelul întregii lumi, urmare păcătoasei și neiertătoareiPandemii provocată de Coronavirus.

         15 ianuarie (miercuri) - Ziua Culturii Naționale s-au depus coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu de către Desp. Astra Năsăud, Primărie cu Casa de Cultură și Liga Scriitorilor filiala Năsăud.

         Din inițiativă proprie - particulară, soții Gavril și Ana Vaida și Claudia Talpoș - astriști, au împodobit cu ghirlande de flori și panglică Tricolor și celelalte busturi amplasate în jurul Casei de Cultură: Veronica Micle - poet, Liviu Rebreanu- prozator-romancier și Adrian Păunescu - poet.

         La bustul lui Eminescu au susținut alocuțiuni primarul Mircea Romocea, preot Lucian Greabu, prof. Ioan Seni, prof. Mircea Daroși, ec. Floarea Pleș și scriitorul Ioan Mititean, după care, în Sala mică a Casei de Cultură s-a desfășurat un Medalionpoetic, moderat de președ. Cercului oraș - Floarea Pleș, în care au adus elogii poetului Eminescu și Veronicăi Micle primarul Mircea Romocea, Ionuț Nistor dir. Casei de Cultură, Mititean Ioan, Floarea Pleș, Ioan Boțan, Claudia Talpoș, Ioan Lazăr și Ioan Seni președ. Despărțământului Astra.

         Recitalul poetic a fost susținut de astriștii talentați cu versuri din opera poetului sau creații proprii: Ana Vaida, Ioana Lăpușneanu, Romulus Berceni, Rodica Fercana, Lucreția Mititean, Mihai Bîltan - Josenii Bârgăului, Leon Catarig - Rebrișoara și Floarea Pleș, după care, cu un moment muzical susținut de Gavril Vaida și Ioan Lazăr, la care s-a alăturat toată asistența, s-a încheiat evenimentul.

         17 ianuarie (vineri), la Dej, Despărțământul Astra ,,Dr. Teodor Mihai”, președ. ec. Radu Gavrilă a organizat un Colocviu în cadrul căruia au sărbătorit - 30 de ani de Astra Rediviva (după 1989), cu discuții tangențiale pe parcursul dezbaterilor referitoare la Statutul Astrei și profilul ,,viitorului președinte”.

         Evenimentul s-a desfășurat în Sala festivă a Primăriei Dej, în prezența unui numeros public, cu invitați deosebiți, printre care prof. univ. dr. Ioan Chirilă, primarul Dejului - Morar Costan, Zorin Diaconescu și delegațiile Despărțămintelor Astra din țară: Tg. Lăpuș, Șomcuta Mare, Bacău, Sebeș, Alba Iulia, Codlea, Blaj, Sibiu, Cluj-Napoca și Năsăud: Ioan Seni, Floarea Pleș, Ovidiu Maghiar și Leon Catarig.

         25 ianuarie (sâmbătă), la Blaj, în organizarea președintelui Despărțământului Astra  Ioan Mihălțan a avut loc Concursul Național ,,Ocrotiți de Eminescu” ediția XX-a, la care Despărțământul Astra Năsăud prin Cercul oraș, președ. Floarea Pleș, în baza acordului de parteneriat cu Clubul Copiilor din Năsăud, într-o colaborare perfectă cu dir. Clubului Dorina Buia și prof. care s-a ocupat de pregătirea elevilor - Maria Rusu, astristă, au trimis două eleve în concurs, de la Colegiul Național ,,George Coșbuc” Năsăud, la Secțiunea - Creație Literară - poezie: Nicola Timar obținând Locul III și Alexandra Marchisescu, cu mențiune.

         27 ianuarie (luni), Muzeul Grăniceresc Năsăud dir. Lucian Vaida, în colaborare cu Biblioteca Județeană, dir. Ioan Pintea, de ,,Ziua Internațională de comemorare a victimelor Holocaustului, la 75 de ani de la încheiere”, au organizat o dezbatere, susținută prin prezentări de materiale și pledoarii de către: Lucian Vaida - dir. Muzeului, Iosif Valter - președintele comunității evreiești din Bistrița, Ioan Iliezer Sângeorzan - comunitatea evreilor din Bistrița, Aurelia Dan - inspector școlar și Romulus Berceni scriitor - astrist.

         Directorul Ioan Pintea a prezentat Albumul ,,Monumente funerare Evreiești din Bistrița-Năsăud”, reținându-se, că numărul cimitirelor descoperite sunt de 78.

         Evenimentul a stârnit curiozitate și interes, dovadă fiind sala arhiplină printre care o clasă de elevi de la Colegiul Național ,,George Coșbuc” Năsăud, (a XII-a) diriginte Floarea Vaida și mulți astriști: Ioan Seni, Floarea Pleș, Dana Cosma-Someșan, Dorina Buia, fam. Ioan și Lucreția Mititean, Livia Gavrilaș, fam. Gavril și Ana Vaida, Maria Deac, Ioan Boțan, Ovidiu Maghiar, Mioara Buta, Elisabeta Albu, Crina Ceuca, Romulus Berceni, Lucian Vaida, Floarea Tămaș, Floarea Rus, Mircea Daroși, Leon Catarig și scriitorii Icu Crăciun și Iacob Naroș de la Maieru.

         1 februarie (sâmbătă), la Josenii Bârgăului președ. Cercului Astra -Pavel Știrbu, a organizat Adunarea Generală, aferentă analizei activității anului 2019 pe bază de Raport de activitate, susținut și de alte materiale prezentate de Ioan Cordovan - col.(r) și Maria Holbură - profesor, toate au impresionat prin conținut și nivel de prezentare.

         Astriști minunați, oameni competenți, responsabili, care știu ce vor, iar rezultatele obținute specifice activității astriste au fost pe măsură. Discuțiile purtate de membrii Cercului Astra: prof.univ.dr. Florin Purghel, fizician dr. Lidia Purghel, jr. Pavel Știrbu, Mihai Bîltag, Veronica Bălan, Ilie Vlad și Nicolae Vrâncean primarul comunei, dau garanția realizării obiectivelor prevăzute în programul de activitate pentru anul 2020.

         Astriștii năsăudeni, prezenți la Adunare: Ioan Seni, Floarea Pleș, Romulus Berceni, Livia Gavrilaș, Ioana Lăpușneanu, Mircea Daroși, Nechita Bumbu, Maria Bumbu, Ioan Lazăr - jurnalist, Leon Catarig și Grigore Lungu, și-au manifestat toată admirația și aprecierea pentru Cercul Astra din Joseni, iar din pledoariile vorbitorilor năsăudeni, nu au lipsit felicitările, cu urări de succes în activitatea ce urmează.

         4 februarie (marți), La Muzeul Grăniceresc Năsăud a avut loc vernisajul Expoziției de pictură ,,Nimic fără Dumnezeu”, autori, profesorii Lucian Bichigean și Ioan Radu Nistor, astriști, membrii Cercului Astra oraș.

         Talentul dat de Bunul Dumnezeu, celor doi artiști – artă plastică, l-au așezat pe pânză, în imagini clare, diverse, născute din culori, din umbre și lumină, din inspirație divină și dragoste pentru frumosul artei, pe care le privești și nu te saturi!

         Expoziția a fost prezentată cu drag și pasiune de către Lucian Vaida - dir. Muzeului și pr. Crin Theodorescu, și de cei doi pictori, toți, prin cuvântul lor au adus liniște și bucurie în sufletele celor prezenți, mulți la număr: elevi de Liceu conduși de prof. Sofia Hărăpașcu, alți oameni iubitori de artă plastică, printre care și mulți astriști: Ioan Seni, Floarea Pleș, Lucreția Mititean, fam. Gavril și Ana Vaida, fam. Nechita și Maria Bumbu, Livia Gavrilaș, Leon Catarig, Elena Ivașcu, Lucian Vaida și Mircea Mihalache Gava.

         8 februarie (sâmbătă), în Sala mare de conferințe a Primăriei Năsăud s-au desfășurat lucrările celei de a 30-a Adunare anuală a Despărțământului Astra Năsăud, cu prezentarea Raportului de activitate și a celorlalte materiale specifice activității Astriste aferente anului 2019, urmate de ALEGEREA organelor de conducere pentru următorii 4 (patru) ani.

         După 30 de ani, prof. Ioan Seni se retrage din funcția de președinte a Despărțământului Astra Năsăud, o predă D-rei prof.dr. Maria Mihaela Nistor, care promite că „va depăși toate așteptările”,  prof. Ioan Seni a rămas președinte de onoare al Astrei Năsăudene.

         Lucrările Adunării Generale s-au desfășurat normal, după un program bine stabilit, la realizarea căruia s-au implicat cercurile astriste din cadrul Despărțământului Năsăud și în mod deosebit Cercul Astra oraș, președ. Floarea Pleș, care împreună cu președ. Despărțământului Ioan Seni, au răspuns de asigurarea prezenței, primirea oaspeților (cazare), stabilirea comisiilor de lucru, realizarea expozițiilor  documentare – FOTO / ASTRA 2019, etnografică, pictură, prezentarea Raportului de activitate powerpoint de către președ. Ioan Seni și a celorlalte rapoarte și materiale specifice activității astriste (financiar, cenzori, rezoluția adunării, confirmarea astriștilor noi înscriși – 19 la număr în Cercul Năsăud, proiectul pe anul 2020 etc.).

         Evenimentul s-a desfășurat în Sala festivă a Primăriei, devenind arhiplină, peste 150 de participanți, printre care invitați: prof.univ.dr. Ioan Chirilă – UBB Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Mircea Gelu Buta – Bistrița, care, au susținut două Conferințe extrem de interesante, bine primite. Alți invitați, jurnaliști, scriitori și reprezentanți ai administrației județene și locale: prof. Vasile Puica – vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, care a oferit Diploma de Onoare a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud prof. Ioan Seni pentru cei 30 de ani de activitate în slujba Astrei Năsăud, și prof. Mircea Romocea – primarul oraşului Năsăud,  și-a prezentat mesajul participanților la adunare, apoi a moderat cele două Conferințe.

         Alți invitați prezenți : vicepreședinții Astrei Centrale prof.univ.dr. Ioana Crețu și prof. univ. dr. ing. Octavian Bologa, a căror pledoarie a fost de apreciere și felicitări pentru ceea ce a reprezentat și reprezintă Despărțământul Astra Năsăud la nivel central, fiind convinși că și în viitor, se va situa pe locul fruntaș pe care îl merită.

         Vizibilă a fost și prezența delegației Despărțămintelor și Cercurilor Astriste din țară și din județ: Iași, Cluj-Napoca, Dej, Beclean, Șomcuta-Mare, Sebeș, Blaj, Alba Iulia, Reghin, Bistrița, Beclean, Josenii Bârgăului, Rebrișoara, Ilva-Mare, Mănăstirea „Schimbarea la Față”, Poiana Ilvei, Maieru, Salva, Romuli, Nepos și Năsăud, surprinși cu toții de decizia bruscă a d-lui prof. Ioan Seni de a se retrage din funcția de președinte executiv a Despărțământului Astra Năsăud, nu s-a reacționat nicicum – nedumerire totală!

         Domnia sa, a fost și este un simbol al Astrei năsăudene, cunoscut bine la nivel de țară fiind membru în Comitetul Central al Astrei – Sibiu, pentru aceasta, se cuvine ca în câteva cuvinte înserate în acest material, noi, astriștii năsăudeni, o familie frumoasă, unită, modestă, cu frământări și idei comune, să-i mulțumim pentru prietenie, colaborare și muncă permanentă voluntară în scop comun – CULTURAROMÂNEASCĂși să-l asigurăm de tot respectul, prețuirea și recunoștința noastră.

         Lucrările Adunării Generale de Alegeri s-au încheiat, prin aprobarea în unanimitate a Comitetului Despărțământului Năsăud format din 19 membri, repartizați pe ramuri de activitate, apoi, s-au aprobat președinții de Cercuri la nivel de comune și oraș, s-a aprobat și Proiectul de măsuri pentru anul 2020 și nu în ultimul rând s-a ales în unanimitate noul președinte al Despărțământului Astra Năsăud, pe o perioadă de patru ani, în persoana D-rei prof.dr. Maria Mihaela Nistor, năsăudeancă, tânără, inteligentă, ambițioasă, cu experiență în actul de conducere, deținând funcții importante la nivelul structurilor naționale, ceea ce dă garanția continuării activitățiiDespărțământului cu competență și succes.

         18 februarie (miercuri), la Biblioteca Județeană Bistrița, prof. Ana Vaida – astristă și-a lansat cartea „Adrian Păunescu și misterul Năsăudean”.

         A fost însoțită de un grup de astriști, membri ai Cercului oraș Năsăud: Maria Mihaela Nistor – președ. Despărțământului Astra, Ioan Seni, Floarea Pleș, fam. Ioan și Lucreția Mititean, Gheorghe Șanta, Gheorghe Tanco, Ioan Cordovan, Ioan Gaftone, Dorina Buia, Iulia Dragu, fam. col.(r) Nicolae și Anca Pop, Lucian Vaida, Gavril Vaida, Emilian Puițău și  Ioan Lazăr – jurnalist, Pavel Știrbu etc., care s-au bucurat de modul cum a fost prezentată cartea chiar de autoare – Ana Vaida, iar apoi de modul cum au vorbit: Ioan Pintea dir. Bibliotecii, Vasile Puica – vicepreș. Consiliului Județean, apoi scriitori și alți oameni de cultură: Alexandru Cristian Miloș, Florin Săsărman, Elena Câmpan, Alexandru Olteanu, Menuț Maximinian, Vasile George Dâncu, Ioan Seni, Maria Mihaela Nistor.

         19 februarie (miercuri), la Muzeul Grăniceresc Năsăud, a fost vernisată Expoziția „Școli, profesori și elevi din Bistrița și Năsăud în fotografii și documente de epocă”, prezentată de muzeograful Virgil Mureșan și dir. Lucian Vaida.

         Cu acest prilej prof. dr. Gheorghe Pleș a prezentat pe scurt cuprinsul celor trei volume „Școlile Năsăudene”, pentru care a fost premiat cu premiul Academiei române.

         Scurte cuvântări au rostit prof. Maria Nistor – președ. Despărțământului Astra Năsăud și Ioan Mititean care propune, ca în expoziția de fotografii (Album) să se introducă și fotografii din cărțile lui Gheorghe Pleș „Școlile Năsăudene”.

         La acest eveniment au fost prezenți următorii astriști: Ioan Seni, Maria Mihaela Nistor, Floarea Pleș, fam. Ioan și Lucreția Mititean, Gheorghe Pleș, Livia Gavrilaș,  Lucian Vaida și Veturia Guzu.

         21 februarie (vineri), la Muzeul Grăniceresc, au fost invitați câțiva astriști, membri ai Cercului oraș Năsăud, de către scriitorul Cornel Udrea și dir. Editurii „Ecou Transilvan” Cluj-Napoca – Nadia Baciu, care pregătesc editarea unui volum „Cu cerul în brațe”, o poveste despre năsăudeanul Dumitru Vârtic, om de cultură, a lucrat la Radio Cluj, și despre fiica sa Codruța Aron Vârtic. În reușita editării solicită sprijin de la năsăudenii care au cunoscut și cunosc familia Vârtic Dumitru din Năsăud, apelând la: Lucian Vaida, Floarea Pleș, fam. Gavril și Ana Vaida, prof. Gheorghe Pleș, Ioan Seni, Maria (Meri) Nistor, soția lui Dumitru Nistor nașii de cununie a lui Codruța Vârtic, toți și-au oferit disponibilitatea.

         27 februarie (joi), în scop caritabil, Clubul Femeilor din cadrul Asociației „Mereu Împreună” Bistrița – manager Iulia Dragu – astristă, a organizat la Restaurant „Someșul” Năsăud, o întâlnire, la degustare de vin, la care au participat astriștii: Floarea Pleș, Cosma-Someșan Dana, Vica Istrate, Dorina Buia, Niculina Vlașin, Alexandra Bindea și fam. Ioan și Lucreția Mititean.

         29 februarie (sâmbătă), la Josenii Bârgăului, Cercul Astra – președ. Pavel Știrbu a organizat un Simpozion, cu prezentarea unor teme istorice dedicate personalităților aniversate în anul 2020, așa de exemplu: Ioan Cordovan – col.(r) a vorbit despre „Viața și opera lui Al.I.Cuza”, prof Ioan Seni a prezentat „Opera reformatoare a lui Mihail Kogălniceanu”, iar prof. Maria Holbură s-a referit la „Viața și opera lui Titu Maiorescu”.

         Apoi s-au purtat discuții obișnuite legate de activitatea Cercului, cu propuneri la modificarea Statutului Astrei, s-au confirmat membri noi înscriși, s-au înmânat mărțișoare de către prof. Veronica Bălan lucrate de mâna elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale din localitate.

         Ca un făcut, dr. Florin Purghel în cunoștințăoarecum de cauză, a susținut un discurs despre posibila apariție a Coronavirusului și măsurile de protecție împotriva acestuia, motiv pentru care, la sosirea noastră, înainte de intrare  în sala de dezbateri a trebuit să ne spălăm pe mâini.

         La evenimentul organizat de Cercul Joseni, de la Cercul oraș Năsăud au participat: Ioan Seni, Romulus Berceni, fam. Ioan și Lucreția Mititean, Floarea Pleș, fam. Nechita și Maria Bumbu, Leon Catarig, și Grigore Lungu, care au primit și diplome de merit pentru colaborarea cu ASTRA bârgăuană.                

         8 Martie (duminică) - ZIUA INTERNAȚIONALĂ  A FEMEII

         De nouă ani (a IX-a ediție) Cercul Astra oraș Năsăud - președ. Floarea Pleș, din cadrul Despărțământului Astra, organizează cea mai de suflet întâlnire, în care se sărbătoresc femeile sub semnul cinstirii ca mame, soții, fiice, bunici, profesioniste în diferite domenii de activitate etc.

 

         În acest an, această întâlnire, umbrită oarecum de știrea apariției Coronavirusului și posibila creștere a gradului de contaminare, a avut loc  în devans, în data de 5 martie (joi), dată acceptată și de colaboratori: Clubul Copiilor din Năsăud, Secțiunea artistică din cadrul Despărțământului Astra, Casa de Cultură orășenească, Liga Scriitorilor filiala Năsăud, grupul vocal al CAR Năsăud (Casa de Ajutor Reciproc), dirijor Livia Istrate, apoi, astriștii talentați și alți invitați dornici să se afirme în ale culturii.

         Evenimentul s-a desfășurat în locația Restaurantului ,,Someșul” din Năsăud, la care au participat peste 70 de persoane, iar prin grija organizatorilor, pentru prevenirea îmbolnăvirii, la intrarea în salăa participanților s-au luat primele măsuri folosind soluțiile pentru dezinfectareamâinilor!

         Invitați de onoare - cei doi președinți ai Despărțământului Astra Năsăud: prof.dr. Maria Nistor, nou aleasă în funcție în Adunarea Generală din 8 februarie a.c. și prof. Ioan Seni - președ. onorific.

         Îmbucurătoare a fost prezența pr. paroh Florin Rusu de la Catedrala Năsăud, apoi, a astriștilor din Dej, Cluj-Napoca, Ciceu-Cristești, Bistrița, Salva, Rebrișoara, Ilva-Mare, Nepos, Romuli și bineînțeles, prezența astriștilor năsăudeni, din care de mare ajutor în organizare pentru președinta Cercului, au fost Viorica Ghioc și Gicu Andriescu. 

         Surpriza evenimentului a fost făcută de primarul orașului prof. Mircea Romocea care a intrat în sală cu un braț de flori, înmânând fiecărei doamne și domnișoare câte o garoafă, cu un mesaj de suflet impresionant, plin de respect, apreciere și mulțumiri pentru femei, pentru toți năsăudenii în general, confirmând sufletul unui om bun, de mare omenie, pedant și cu nădejde în Bunul Dumnezeu.

         În desfășurarea programului, de început, cuvântul președ. Floarea Pleș cu o frază scurtă de mulțumire pentru prezență, și dorința ca toată asistența să se simtă bine, mulțumind și Lui Dumnezeu pentru ceea ce este femeia: ,,Viață, fără de ea s-ar termina lumea!”

         A urmat prezentarea noului președ. al Despărțământului ASTRA Năsăud, în persoana d-rei Maria Nistor, înmânându-i-se un buchet de flori, cu urări de sănătate și succes.

         S-au aniversat astriștii care își sărbătoreau ziua de naștere: Mariana Dâmbu- președ. Comisiei de Cenzori, Maria Deac - membră în aceeași comisie, Dorina Buia - dir. Clubul Copiilor și Alexandru Bar - poet.

         S-au acordat diplome și flori prof. instructori care cu formațiile artistice de copii și elevi, au făcut ziua de 8 Martie  foarte frumoasă: Maria Rus - teatru, Simona Zinveli - dans sportiv și balet, Alexandra Bindea - muzică cu elevii din corul ,,Papillus”, apoi, cantautorilor Ioan Târziu, Ioan Lazăr, Viorica Cătuneanu și Ana Filip. Copiii au primit ciocolată.

         S-au dezlănțuit apoi astriștii poeți, care au recitat versuri din creațiile proprii dedicate femeii - mamei, fiecare fiind răsplătit prin îndelungi aplauze, așa de exemplu: Raveca Vlașin și Zamfira Toderici - Dej, Nadia Urian - Cristești Ciceu, Daniela Bodiu, Dorina Bugnariu, Rodica Fercana, Ioana Lăpușneanu, Mircea Daroși, Leon Catarig, Alexandru Bar, Floarea Pleș, Ștefan Ghioc, Maria Mihaela Nistor, Dorina Brisiuc, Ana Vaida și Romulus Berceni.

         Președinta Maria Nistor, și-a propus ca, prin Despărțământul  Astra să publice un volum colectiv, cu toate versurile compuse și prezentate cu acest prilej.

         Apoi, momentele umoristice susținute de prof. Ioan Seni, au înviorat atmosfera, au grăbit servirea mesei – un meniu bogat, delicios, oferit de managerul restaurantului – Dana Dedea.

         6 martie (vineri), la Muzeul Grăniceresc Năsăud, cu timiditate și mare precauție într-un cadru restrâns Asociația „Mereu împreună” Bistrița-Năsăud, manager Iulia Dragu – astristă, a organizat Târgul Mărțișorului ediția a II-a, prilej de premiere cu mici atenții „Cadouri secrete”, (în preajma zilei de 8 Martie), a femeilor care s-au evidențiat în acte filantropice, majoritatea fiind membre Astra, fac parte și din „Clubul Femeilor Solidare”.

         Cu această dată, de 6 martie, s-au întrerupt toate activitățile prevăzute în Proiectul Cercului Astra oraș, pentru anul 2020, o perioadă grea, determinată de apariția pandemiei Coronavirus, o boală reală, invizibilă, foarte periculoasă, mârșavă și agresivă care a luat amploare prin răspândirea rapidă în întreagă lumea, provocând mari pierderi omenești, fiind necesară instituirea stării de urgență – Ordin Militar, ceea ce a provocat – întreruperea cursului normal al vieții!

         Cercul Astra oraș, pentru luna aprilie a.c., în proiectul de măsuri și-a prevăzut marcarea Zilei Mondiale a Sănătății (7 aprilie), în cadrul celei de a VI-a ediții, prin organizarea unui Simpozion, în care urma să conferențieze oameni de specialitate: prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, prof. univ. dr. Florean Purghel și dr. fizician Lidia Purghel, cu teme ca de exemplu: „Radonul și cancerul pulmonare”, „Covid 19 – agresivitatea bolii și măsurile de prevenție”, teme așteptate de astriști, puse apoi în dezbatere cu întrebări și răspunsuri pe măsură.

         Evenimentul avea să fie înfrumusețat prin vernisarea unei Expoziții de pictură realizată de astriști talentați: dr. fiz. Lidia Purghel și pictorul Nechita Bumbu, încheiat cu o frumoasă socializare.

         Toate gândurile și ideile pecetluite prin proiect au devenit vis, cu stări de neliniște, de nesiguranță, de tristețe, stări îngrijorătoare dar cu speranță că va fi  bine, că respectând prevederile Ordonanței Militare, cu calm, disciplină, responsabilitate, de fapt cu o stăpânire de sine puternică și cu drag de viață rugându-ne Bunului dumnezeu să ne ajute, vom învinge, vom fi din nou împreună, vom prețui  și mai mult bucuria întâlniri și a muncii în spirit creativ-cultural. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5