Activități la Școala Gimnazială Dumitra în cadrul proiectului de acreditare „Edu Mobility Project BN”. Inspectoratul Școlar Județean, lider de consorțiu!

            Acreditarea Erasmus+ este o acțiune inovativă în cadrul programului din cadrul sectorului de mobilitate - educație școlară, aducând organizațiilor de învățământ un plus de valoare prin scrierea unei aplicații anuale de finanțare simplificate și prin flexibilitatea tipurilor de activități derulate (mobilități ale elevilor pe termen scurt, job-shadowing pentru profesori, invitare de experți, cursuri de formare pentru adulți etc).

Inspectoratul Școlar Bistrița a aplicat pentru un astfel de proiect și este lider de consorțiu pentru acreditare Erasmus +,  prin proiectul ,, Edu Mobility Project BN” . Școlile din consorțiu,  din primul an de acreditare, sunt Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, Școala Gimnazială Dumitra, Școala Gimnazială Tureac, Școala Gimnazială „George Coșbuc” Coșbuc, Școala Gimnazială Nr. 1 Leșu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Bistrița.

Obiectivele acreditării sunt:

  • Creșterea cu 15% a numărului profesorilor capabili să ofere sprijin în incluziune elevilor proveniți din grupuri vulnerabile;
  • Creșterea cu 15% a numărului de elevi care au dobândit competențe verzi și cu 10% a numărului de profesori care au fost formați pentru a dezvolta competențe verzi în rândul elevilor;
  • Creșterea cu 50% în rândul elevilor și cu 20% a numărului de profesori din consorțiu care au dobândit  competențe digitale.

La Școala Gimnazială Dumitra, membră a acestui consorţiu , s-au desfăşurat activități de multiplicare și diseminare a activităţilor derulate în cadrul mobilităţii organizate la Budapesta, Ungaria, în perioada 25 noiembrie - 1 decembrie 2023.

În sensul realizării unor exemple de bune practici, cadrele didactice de la Școala Gimnazială Dumitra au participat la cursurile „Non formal for inclusion” şi „Environmental Education Outdoor” și şi-au împărtăşit experienţa în cadrul Consiliului profesoral. Prin ateliere de lucru, cadrele didactice din școală au participat la activităţi preluate din cursurile de formare, scopul acestora fiind diseminarea de informaţii şi împărtăşirea experienţei acumulate în săptămâna de curs efectuată la Budapesta.

În urma diseminării la nivel de școală, câteva cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Dumitra au realizat o serie de activități inspirate din ceea ce s-a învățat în cadrul mobilității de la Budapesta, fiind extrem de apreciate de către elevii școlii noastre.

Una dintre activități a fost ,,Toți avem emoții”, coordonată de doamna prof. Suci Livia Rodica, sub îndrumarea doamnei director prof. Avram Claudia Domnica. Elevii au învățat cum să gestioneze  emoțiile trăite în diverse situații, cum să-și crească motivația intrinsecă de a obține rezultate bune la școală. A fost o activitate frumoasă în care elevii s-au simțit bine și s-au cunoscut reciproc prin emoțiile pe care le-au trăit.

O altă activitate a fost ,, Caruselul emoțiilor”, coordonată de doamna prof. Pântea Andrada Ana Maria, îndrumată și ea de doamna director prof. Avram Claudia Domnica. Elevii au învățat să-și identifice emoțiile pe care le trăiesc în anumite situații de viață și să gestioneze aceste emoții în raport cu sinele și cu cei din jur. O activitate emoționantă atât pentru elevi cât și pentru profesorii coordonatori.

Activitatea ,, Comunicarea asertivă”, coordonată de  prof. Lazăr Anda Liana a fost o reușită. Elevii s-au implicat activ și au descoperit lucruri interesante despre diferite moduri de comunicare, despre identitatea personală și relațiile armonioase.

Mulțumim domnului inspector școlar general, prof. Mircea Cristian Nicula pentru sprijinul pe care ni-l oferă de fiecare dată, pentru că susține formarea profesorilor și performanța în școli. În egală măsură îi suntem recunoscători doamnei inspector școlar pentru proiecte educaționale, prof. dr. Doina Macarie, care este alături de noi mereu,  ne îndrumă și ne ajută ori de câte ori avem nevoie.

Nu în ultimul rând, ne bucurăm că facem lucruri frumoase împreună cu echipa ISJ BN din cadrul proiectului ,, Edu Mobility Project BN” și mulțumim doamnei inspector pentru management instituțional , prof. Marioara Felicia Bozga, doamnei inspector pentru managementul resurselor umane Daciana Ioana Legendi, doamnei inspector pentru educație permanentă prof. Violeta Rogozan, doamnei inspector pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație prof. Georgeta Borș.

Suntem mândri că facem parte din consorțiul ISJ BN alături de colegii noștri din celelalte școli, încercând împreună să aducem contribuția noastră la incluziunea elevilor proveniți din grupuri vulnerabile, la dezvoltarea competențelor verzi în rândul elevilor, la dobândirea competențelor digitale de către elevi și profesori.

Director, prof. Avram Claudia Domnica

Prof. Lazăr Anda Liana

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5