Administraţia judeţeană, în dialog cu locuitorii Văii Someşului

Reprezentanții administrației publice județene și ai instituțiilor deconcentrate au s-au întâlnit, la finele săptămânii, cu locuitorii din Feldru, Ilva Mică, Maieru, Rodna și Șanț.

Demersul vine pentru a facilita accesul populației din mediul rural la informații din diverse domenii de activitate ale instituțiilor statului și pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a avea un dialog direct cu administrația publică județean. Alături de președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, promotorul acestei acţiuni, au participat şi directorii unor instituții deconcentrate, parlamentari, primari.

Din delegație au făcut parte senatorul Ioan Deneș, deputatul Daniel Suciu, subprefectul Ovidiu Frenţ, primarul Romeo Florian - președintele Asociației Comunelor din județul Bistrița-Năsăud, administratorul public al judeţului - Florin Moldovan, directorul executiv Nuţu Tabără de la Direcţia pentru Agricultură, Istrate Ștețco - şeful ITRSV Cluj, directorul executiv Ioan Fechete - directorul Casei Județene de Pensii, Răzvan Grec - director ADI Apă-Canal, Anton Varga – director general adjunct DSVSA.
***

"Unul dintre cele mai importante subiecte discutate la întâlnirile publice organizate duminică este cel referitor la evitarea corecțiilor pentru subvențiile de teren, gestionate de APIA. Până acum, din cauza lipsei documentațiilor cadastrale, a declarării unor suprafețe mai mari decât cele deținute sau chiar a unor erori umane, unii fermieri au fost nevoiți să returneze o parte din subvențiile de suprafață primite în exercițiul financiar trecut. Oamenii din localitățile în care s-au organizat întâlnirile publice au fost informați că, pentru a evita această situație, APIA vine în întâmpinarea beneficiarilor și pe bază de programare (publicată la fiecare primărie), fermierii sunt invitați la centrul zonal la care sunt arondați (Bistrița, Năsăud, Beclean, Rodna, Teaca sau Lechința), pentru clarificarea fiecărei situații în parte. Aici, specialiștii APIA ajută la identificarea, localizarea și digitalizarea parcelelor agricole ale fiecărui beneficiar. Astfel, vor fi evitate erorile apărute anterior, iar fiecare fermier va primi o subvenție clară pentru suprafața de teren pe care o folosește. Completarea dosarelor pentru subvenția de suprafață pe anul 2014 se face până în 15 mai. Depunerea dosarelor după această dată, presupune penalități de 1% / zi. Pentru orice nelămurire, poate fi obținută asistență din partea funcționarilor APIA Bistrița-Năsăud la numărul de telefon 0263/218.033", se arată în comunicatul remis redacţiei.

Duminica viitoare, delegația se va întâlni cu locuitorii comunelor Zagra, Nimigea, Nuşeni, Chiochiș (în satul Bozieş) și Șintereag.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5