Fermierii pot obţine subvenţii mai mari cu 47 de euro la hectar, dacă se asociază
Seria întâlnirilor informale din mediul rural, dintre localnici, conducerea administraţiei publice judeţene şi şefi ai unor instituţii deconcentrate, organizate la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a continuat în localităţile Şieuţ, Budacu de Jos, Cetate şi Dumitriţa.
“Spectrul discuţiilor a fost unul larg, de noutăţile legislative şi facilităţile oferite de Casa de Pensii, până la depunerea cererilor pentru măsuri de sprijin la APIA.
O noutate pe care o pot fructifica fermierii din judeţ o constituie plata redistribuită. Astfel, utilizatorii de teren care pot face dovada că utilizează (nu e neapărat să fie proprietari), o suprafață de teren între 5 şi 30 de hectare, vor obţine o plată a subvenţiei cu 47 de euro mai mare pentru fiecare hectar utilizat. Dovada utilizării terenului se poate face în urma înregistrării în registrul agricol al localității și a obținerii unei adeverințe, care să atesta la APIA acest fapt.
Pentru orice informaţii suplimentare, poate fi obţinută asistenţă din partea funcţionarilor APIA Bistriţa-Năsăud la numărul de telefon 0263/218.033; OJPDRP Bistriţa-Năsăud la numărul de telefon 0363 / 860. 281 sau Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud la numărul 0263-232019”, se arată în comunicatul remis redacţiei.
Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud, la întâlniri au participat senatorul Ioan Deneş, deputatul Daniel Suciu, primarul Romeo Florian - preşedintele Asociaţiei Comunelor din judeţul Bistriţa-Năsăud, subprefectul Ovidiu Frenţ, Florin Căpraru - director APIA Bistriţa-Năsăud, Daniel Pop - şeful ITRSV Bistriţa-Năsăud, Ioan Fechete - directorul Casei Judeţene de Pensii Bistriţa-Năsăud şi dr. Anton Varga – director adjunct DSVSA.
Citiţi şi:
- Fermierii din patru comune, informaţi pe tema fondurilor mutuale
- O singură cerere la APIA, pentru toate formele de sprijin
- Peste 28.000 cereri unice de plată, înregistrate la Centrele APIA Bistriţa-Năsăud! Fermierii mai au la dispoziţie şase zile
- Fermierii bistriţeni, instruiţi de APIA
- În 2011, peste 35.000 de cereri de sprijin pe suprafaţă înregistrate la APIA B-N
Comentarii
Deci... se "forteaza"... o noua ... " colectivizare"... ! N-as prea crede eu, ca tzaranilor le mai trebuie asa ceva ...
Adaugă comentariu nou