Alexandru Pugna (PSD): Participarea la vot este o obligaţie cetăţenească

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, susţine că, în această campanie electorală, reprezentanţii USL vor merge « din poartă-n în poartă » pentru a le explica de ce trebuie spus DA la referendum.

“În cele două săptămâni trebuie să convingem cetăţenii judeţului să iasă la vot, indiferent care este poziţia lor, indiferent dacă preşedintele Băsescu trebuie să plece, şi trebuie să plece, sau nu. Este foarte important ca cetăţenii din Bistriţa-Năsăud să vină la vot şi să îşi exprime opinia. Este o obligaţie cetăţenească, în primul rând, participarea la vot şi exprimarea a ceee ce fiecare cetăţean al judeţului doreşte să arate legat de plecarea sau nu a preşedintelui Traian Băsescu”.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean s-a referit şi la campanie de dezinformare a preşedintelui suspendat în mediile externe, atât în ceea ce priveşte discuţia cu cancelarul german Angela Merkel, cât şi lansarea ideii că înlocuirea şefilor celor două Camere al Parlamentului sau ale Avocatului Poporului nu ar fi constituţionale. Pugna a precizat că Băsescu trebuie să-şi câştige aliaţi în ţară, iar nu pe plan extern.

Comentarii

02/08/12 11:32
erwertghrthrth

Da domnule Pugna, asa este, numai ca aceasta obligatie, daca nu este stipulata ca mod imperativ in Legea electorala, este "vorba in vant"...! Este ceva similar cu notiunea de "patrie si patriotism"... ! Un cuvant sec, lipsit de continut si doar o teorie care nu se aplica !Sau... vorba aia... "Patria este unde-i bine, sau unde-i bine, acolo-i PATRIA" !
Legea electorala, ar trebui modificata in felul urmator:
-Inaintea oricaror "alegeri" sau "referendumuri"... sa se faca mai intai actualizarea recensamantului si prin Curtea Costitutionala, sa se stabileasca exact, cifra de referinta ;
-Absolut toti cetatenii cu drept de vot sa fie obligati prin lege sa vina la vot ;
-Votul sa fie liber exprimat, exclusiv in tara, la locul de domiciliu al fiecaruia ;
-pentru cei plecati din tara si rupti de realitatile de aici, acest drept de vot sa fie suspendat, pana la inapoierea in tara a acestora si pana ce fac dovada ca au locuit, trait, muncit si achitat datoriile fincanciar-fiscale si de alta natura aici, la statul roman si nu catre straini... cel putin un an de zile inaintea exprimarii dreptului de vot. Asa exista o garantie, ca isi va exprima votul in mod constient, in cunostinta de cauza si nu in bascalie sau aiurea;
-Ca sanctiune, pentru cei care nu isi exprima acest drept ( nu vin la vot...) sa fie interpretarea NU ca " NU S-AU PREZENTAT " ci ca "S-AU ABTINUT ". ESTE CU TOTUL ALTCEVA SI ARE CU TOTUL ALT EFECT JURIDIC.Astfel, din totalul listei de alegatori, cei "prezenti la vot " vor fi absolut toti "cei inscrisi pe listele elctorale", pentru ca in mod oficial si public s-au fixat alegerile, absolut toata lumea este invitata sa participe si daca nu vrea s-o faca din prostie sau din rea credinta, interpretarea sa fie in sensul ca " S-AU ABTINUT "- DECI ESTE O FORMA DE A VOTA. (Asa au inteles ei sa isi exprime acest drept-obligatie).
-Dupa votare, ar fi procentajul " prezentilor la vot" egal cu cel "al listei electorale" si cine obtine procentul cel mai ridicat "pozitiv" al obiectului votarii... ala sa fie valid, fara nici o alta interpretare, O SINGURA DATA SI FARA CHELTUIELI INUTILE, din cauza celor care refuza sa "vina la vot".
Asta apreciez eu ADEVARATA DEMOCRATIE si corectitudine in raport cu exprimarea obtiunii la vot.
Poate initiati niste propuneri de modificare a Legii electorale in acest sens...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5