Alexandru Pugna, secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale

Alexandru Pugna a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii şi Indentităţii Naţionale prin Decizia 77/2017  a prim-ministrului Sorin Grindeanu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 45 din 16.01.2017. Alexandru Pugna va face parte parte din echipa ministrului Ionuț Vulpescu. 

Născut la 14 noiembrie 1961 în Căianul Mic, judeţul Bistriţa- Năsăud, este absolvent din 2003 al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, secţia Teologie pastorală a Universităţii din Oradea. Are master în Teologie, specializarea Istorie bisericească la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Oradea (2006) și master în Drept, în Administraţie publică locală, la Facultatea de Ştiinţe Juridice a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad (2007).  A fost Şef serviciu şi solist vocal în cadrul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, în Ansamblul Folcloric Profesionist „Dor Românesc”, și realizator al emisiunilor de folclor „La izvor de cânt şi dor” la Radio Transilvania şi Televiziunea AS TV Bistriţa.
Este preşedintele Asociaţiei „Pană de păun” Bistriţa şi al Fundaţiei „Atlantida” Bistriţa. Alexandru Pugna este membru în Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) , în Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Administrarea Drepturilor de Autor (UCMR – ADA) şi în Uniunea Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România.

Pe plan politic, Alexandru Pugna este vicepreşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud. A fost, în perioada 2000-2008, consilier municipal, iar în 2008 a obţinut un mandat de consilier judeţean, În 2012, a fost desemnat vicepreședinte al Consiliului Judeţean, iar în 2016 a fost realesîn această funcţie.

La alegerile parlamentare de anul trecut, acesta a ocupta poziția a 3-a a PSD pe lista de la Camera Deputaților. La redistribuire, Pugna nu a prins un mandat de parlamentar, acestea fiind adjudecate, prin soft, de PMP și USR. De altfel, și în 2012 situația a fost identică. Trimis ca mielul la tăiere în Colegiul 3, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, a făcut o figură foarte frumoasă la alegerile parlamentare de atunci. Acesta a câștigat în fața mult mai titratului Ioan Oltean, însă redistribuirea l-a trimis pe Oltean în Parlament.

 

Comentarii

17/01/17 12:07
DIONISE FRIM

ma bucur ca bistriteni si ardeleni intra tot mai sus in conducerea statului roman ..vrem oameni nu partide ,,oameni care sa fie pentru tara noastra si nu pentru un partid ,alex pugna il cunosc de peste 40 de ani este un om de mare valoare si cu o cultura omanista si care ne face cinste .ori unde ar merge .bravo alex ,trebuie inplut guvernul de ardeleni .care nu sant coruptibili ..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5