Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă intră în reabilitare

*activitatea Policlinicii va fi transferată, din 1 martie, în clădirea de pe Alba Iulia

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi reprezentantul firmei EURAS SRL Satu Mare, Mircea Leţiu, au parafat contractul de execuţie a lucrărilor de construcţii şi furnizare echipament tehnologic din cadrul proiectului ”Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”.
Firma din Satu Mare este asociată în derularea acestui contract cu SC Creativ Group SRL Bistriţa şi SC Izorep SRL Târgu Mureş. Dacă iniţial valoarealucrărilor era estimată la 14,915 milioane lei, în urma licitaţiei pentru care s-au transmis opt oferte, ajungându-se la 9.943.642,62 lei (fără TVA). Durata de execuţie este de 16 luni.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dr. Mircea Gelu Buta, a anunţat în cadrul conferinţe de presă că activitatea cabinetelor medicale din cadrul Policlinicii va fi transferată, cel mai probabil din 1 martie, în clădirea de pe str. Alba Iulia, dar asistenţa medical ambulatorie nu va avea de de suferit.
În fapt, vor fi reabilitate cele trei corpuri de clădire ale Ambulatoriului de specialitate, inclusiv prin recompartimentarea şi reorganizarea cabinetelor şi spaţiilor anexe (107 cabinete şi 50 spaţii administrative). Normal, va fi modernizată şi reţeua de utilităţi, fiind implementate soluţii ecologice şi avantajoase pentru sistemele de încălzire, iluminat şi protecţie.
“În urma acestui proiect ne dorim foarte mult să reducem numărul pacienţilor care în momentul de faţă sunt redirecţionaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, de la 30 procente la 10 procente. Proiectul vine în completarea investiţiilor care se derulează acum, cel de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Undeva, pe finalul lunii februarie, sper să inaugurăm şi noua Maternitate.
După implementarea acestui proiect, eu cred că populaţia judeţului Bistriţa-Năsăud va beneficia de servicii medicale de calitate, aşa cum spuneam, servicii pe care le poate oferi un spital judeţean. Pentru ceea ce trebuie tratat la clinici de specialitate, pacienţii judeţului vor trebui să ajungă la cele două centre universitare, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.
Nu în ultimul rând, cabinetele Ambulatoriului vor fi dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi cu mobilier specific, licitaţia urmând să fie lansată în aprilie.
Potrivit dr. Mircea Gelu Buta, “dotări mai deosebite vor fi în imagistică, în sistemul de laborator de analize paraclinice, pentru care sunt prevăzute analizoare moderne, în explorările paraclinice precum electrocardiogramă, ecografe, electroencefalograme, în baza de tratasment pentru balneofizioterapie”. Directorul administrativ Gabriel Lazany a adăugat că vorbim despre dotările maximale prevăzute de lege, de la “aparatura special de investigare până la ultima pensă din instrumentarul medical”.
***
Proiectul, implementat pe perioada a 24 luni, este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1- „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.
Valoarea totală al proiectului este la 36.166.011,70 lei, din care 24.352. 316,60 lei reprezintă cheltuielile eligibile. Contribuţia proprie de 2% din cheltuielile eligibile este de 496.986,05 lei, la care se adaugă valoarea TVA - 6.951.485,91 lei şi cheltuielile neeligibile ale proiectului - 4.332.223,14 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5