Angajaţii APM BN, instruiţi pentru aplicarea legislaţiei Natura 2000

Centrul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor – Direcţia Biodiversităţii organizează, săptămâna viitoare, la Oradea, sesiunea de instruire a personalului Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Nord-Vest din Cluj-Napoca şi Agenţiilor pentru Protecţia Mediului din judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj.

Sesiunea este organizată în cadrul proiectul InfoNatura2000 “Campanie naţională de conştientizare privind importanţa conservării Biodiversităţii prin Reţeaua Natura 2000 în România”.

„Această activitate de instruire este importantă pentru înţelegerea şi aplicarea unitară la nivel naţional a prevederilor comunitare prin care se asigură conservarea speciilor sălbatice şi a habitatelor naturale din siturile Natura 2000. Programul de formare, cu durata de 5 zile, va fi susţinut de către experţi care vor explica modul de aplicare a procedurilor comunitare de evaluare adecvată a impactului antropic asupra siturilor Natura 2000”, precizează organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă. Programul include şi o vizită de lucru în Situl de Importanţă Comunitară (SCI) Apuseni, sit relevant pentru impactul antropic asupra naturii.

Proiectul InfoNatura2000 “Campanie naţională de conştientizare privind importanţa conservării Biodiversităţii prin Reţeaua Natura 2000 în România”– SMIS-CSNR 17609 este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Sectorial Mediu – Axa prioritară 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii”. Bugetul total al proiectului este de 14.036.402 lei, dintre care: 11.543.466 lei (finanţare nerambursabilă din FEDR şi bugetul de stat) şi 2.492.936 lei contribuţia beneficiarului. Durata proiectului este de 27 de luni, între 14 decembrie 2010 - 14 martie 2013.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5