Apicultorii bistriţeni şi-au premiat tinerii stupari de peste 80 de ani! Două familii de albine, donate Liceului Agricol Beclean

Apicultorii bistriţeni, membri ai Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Filiala Bistriţa –Năsăud, s-au reunit sâmbăta   în cadrul Adunării Generale anuale, în sala de conferinţe a Hotelului Diana. Lucrările au fost conduse de ing. Constantin RAIS, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România Filiala Bistriţa –Năsăud.

Au dat curs invitaţiei preşedintele ACA România – ing. Ioan Fetea, preşedinte de onoare ACA România, senior al apiculturii românesti – ing. Virgil Dobrota,  ICDA Bucureşti - dr. Bogdan Poncea.

Invitaţi de onoare au fost “tineri” stupari bistriţeni, cu vârsta de peste 80 de ani, precum  Ioan Sfrangeu din Sângeorz Băi, Iosif Logigan din Milaş, George Avram din Leşu, Vasile Hodoroga din Maieru, Vasile Dâncu din Runcul Salvei, Mihai Pirtoc din Bistriţa, Carp Isip din Rebra şi Vasile Calaciu din Bistriţa.

Din partea oficialităţilor judeţene ne-au  onorat cu prezenţa dr. Florin Abadi  - DSVSA , Emilia Chiric  şi Nicolae Lupşan  - APIA BN, Florin Barteş - OJFIR BN şi ing. Cornel Hetrea  – OJZ.

În cadrul ordinii de zi, au fost prezentate o dare de seamă pentru activitatea asociaţiei în anul 2017, raportul comisiei de cenzori ai A.C.A.  Filiala B-N, descărcarea de gestiune, o serie de probleme interne de funcţionare, dar şi alte aspect.

De asemenea, au fost prezentate material de specialitate, precum “Albina încotro?”, temă adusă în atenţie de către preşedintele  de onoare al ACA România, senior al apiculturii româneşti – ing. Virgil Dobrota din Sibiu. În plus, aau fost făcute informări privind Programul Naţional Apicol  2017-2019, modul de accesare a fondurilor europene pentru dezvoltarea stupinelor, identificarea stupinelor si stupilor.

          “Pentru activitatea in domeniul apicol şi pentru sfaturile pe care le-au dat generaţiilor tinere, au fost premiaţi cu diplome de onoare “tinerii” stupari bistriţeni cu vârsta de peste 80 de ani. A fost votată sponsorizarea  Liceului Agricol din Beclean cu două familii de albine, echipate complet, afumător, mască apicolă, ca material didactic. Sperăm ca tinerilor elevi să le fie insuflată dragostea pentru albine. Mulţumim invitaţilor şi participanţilor care ne-au onorat cu prezenţa la Adunarea Generală a Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Filiala Bistriţa –Năsăud”, ne-a declarat preşedintele filial judeţeena a Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, ing. Constantin Rais.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5