Aronia beneficii: descopera de ce ar trebui sa consumi regulat aceste fructe?

Numarul persoanelor care sunt preocupate de propria sanatate este intr-o continua crestere. Incepand de la adolescenti si pana la adulti si seniori, cu totii cauta sa consume fructe si legume de calitate, cu ajutorul carora se protejeze si sa se bucure se o stare de sanatate mai buna.

Recent, pe teritoriul Europei a fost adus un nou arbust care produce fructe delicioase si bune pentru organism. Este vorba despre aronia. Cei care vor sa descopere aronia beneficii au acum posibilitatea de a citi randurile ce urmeaza, cu mentiunea ca fructele pot fi consumate atat proaspete, cat si transformate in sucuri naturale!

 

Cure de detoxifiere

Medicii recomanda tuturor indivizilor ca din cand in cand sa faca o cura de detoxifiere si sa isi curete organismul de toxine, dar si de efectele negative ale produselor care nu sunt recomandate pentru corp. Fructele de aronia sunt excelente in acest sens, intrucat au o concentratie mare de carotene, de luteina si de catehina, care actioneaza drept antioxidanti.

Mai exact, fructele ajuta la eliminarea radicalilor liberi din sange, din piele si din tesuturi intr-un mod eficient, prevenind totodata posibilele mutatii care ar putea aparea la nivelul organismului.

 

Aronia beneficii – imbunatatirea sistemului imunitar

Pe lista cu aronia beneficii se numara si imbunatatirea sistemului imunitar. Potrivit specialistilor in domeniul medical, aronia contine vitamina C in cantitati mari, stimuland activitatea celulelor albe si, in acelasi timp contribuind la productia de colagen. Este vorba despre o substanta esentiala pentru repararea in mod natural a organelor, a celulelor si a vaselor de sange.

Sustinerea functiei cognitive

Un alt motiv pentru care consumul de fructe de aronia este indicat este acela ca ele ajuta la sustinerea functiei cognitive. Altel spus, fructele ajuta la cresterea activitatii neuronale, intarind legaturile dintre neuroni si reducand totodata stresul oxidativ care, pe termen lung poate avea un efect negativ asupra indivizilor. 

Imbunatatirea vederii

Aronia este indicate inclusiv pentru imbunatatirea vederii, intrucat fructele contin carotene, care este atat de necesar pentru prevenirea degenaririi oculare, dar si pentru dezvoltarea cataractei.

 

Reglarea tensiunii arteriale

Cu un continut mare de potasiu, fructele au efecte benefice chiar si asupra inimii. De ce? Potasiul este cunoscut pentru efectul sau dilatator. Atunci cand vasele de sange se relaxeaza, tensiunea arteriala scade, iar fluxul sanguine creste considerabil. In acest fel, sansele de producer a unui infarct se reduc extrem de mult. 

 

Efect antibacterian

Nu in ultimul rand, important de mentionat este si faptul ca studii realizate recent au scos la iveala faptul ca aronia are un impact pozitiv asupra racelilor, dar si asupra infectiilor bacteriene care se pot dezvolta la nivelul aparatului respirator. De aceea, fructele pot fi consumate atat pentru combaterea a diferite boli, cat si cu scop de preventie.

Lista beneficiilor de care indivizii au parte atunci cand consuma fructe de aronia este una mult mai lunga, insa cele precizate in randurile anterioare ar trebui  sa reprezinte suficiente motive pentru care adolescentii, adtultii si seniorii sa le introduca in planul lor alimentar! 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5