Dulceaţă de aronia – o alternativă perfectă pentru micul dejun şi gustarea diabeticilor

Persoanele care suferă de diabet simt mereu nevoia de a consumă ceva dulce şi sunt constrânşi de afecţiunea cu care se luptă zi de zi să îşi impună unele restricţii, însă dulceaţă de aronia reprezintă cea mai bună variantă de aliment dulce pentru diabetici. Aceasta poate fi consumată la micul dejun sau ca gustare pe parcursul zilei.

Gemul din fructe de aronia nu are adaos de zahăr şi nici conservanţi, fiind îndulcit doar cu suc de măr. Acesta poate fi consumat cu plăcere şi poate reprezenta un răsfăţ al papilelor gustative pentru diabetici, dar şi pentru persoanele care ţin la silueta şi la sănătatea lor.

Cum se consumă gemul de aronia?

Gemul de aronia este pregătit numai din fructe ecologice de aronia şi reprezintă o alegere sănătoasă şi delicioasă pentru toţi cei care suferă de diabet şi nu numai. Proprietăţile acestui superfruct sunt păstrate în gemul de aronia pregătit din fructe în proporţie de 60%, din suc de mere, pectină şi vitamina C.

Concret, gemul de aronia se poate consumă:

·    dimineaţa, pe pâine integrală sau pe pâine wasa, precum şi pe felii de fructe permise pentru diabetici la gustare;

·    în îngheţata fără zahăr sau sub formă de topping;

·    în diferite prăjituri vegane sau raw vegane, precum şi în prăjituri clasice, de tip negresă (brownie) care se prepară cu gem;

·    ca şi umplutură pentru cornuleţe sau clătite;

·    în combinate cu iaurtul detetic;

·    în reţetele de sos pentru carne;

·    în cocktailuri non-alcoolice sau alcoolice cu arome intense;

·    ca şi umplutură pentru tarte sau brioşe.

Citește și: CUM SA PROFITAM DE BENEFICIILE FRUCTELOR DE ARONIA

Pe lângă beneficiile nutriţionale, ce alte beneficii aduce gemul din fructele de aronia?

Cele mai puţin cunoscute fructe bogate în vitamina C –  fructele de aronia –  nu numai că au un rol benefic asupra sănătăţii consumatorilor, ci şi asupra siluetei şi menţinerii unei greutăţi corporale ideale. Vitamina C este necesară întăririi metabolismului şi sitemului imunitar, joacă un rol vital în vindecarea rănilor şi îmbunătăţeşte starea de bine a organismului care duce o luptă cu afecţiuni precum diabetul.

Cum se recunoaşte deficitul de vitamina C?

Deficitul de vitamina C duce la scorbut, ale cărui simptome variază în funcţie de depozitele de vitamina C din organism. Semnele pot să apară în decurs de o lună de la un aport redus de vitamina C, care înseamnă sub 10 mg pe zi. Pacienţii se pot confrunta cu stări de oboseală, de stare generală proastă, cu inflamarea gingiilor şi cu apariţia echimozelor, dureri articulare, vindecarea slabă a rănilor şi episoade depresive.

Scorbutul poate fi tratat în mod natural cu suplimente alimentare bogate în vitamina C, precum sucul şi gemul de aronia, pentru a preveni simptome şi semne mai grave sau consecinţe ale bolii ce includ depresia, slăbirea dinţilor, apariţia anemiei şi absorbţia scăzută a fierului.

Gemul şi sucul de aronia reprezintă tratamente foarte eficiente pentru a preveni şi trata această afecţiune. Fructele de aronia sunt pline de substanţe nutritive şi antioxidanţi şi au un conţinut de vitamina C de 21 mg la 100 g, fiind o alternativă sănătoasă şi delicioasă produselor din farmacii şi plafaruri.


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5